Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 82 návštěvníků)

ČESNEKÁČE :-)) SUPER SLANÁ CHUŤOVKA :-)

0.0
ČESNEKÁČE :-)) SUPER SLANÁ CHUŤOVKA :-)

Potřebné ingredience

Těsto 500 ml mléka,100 ml oleje,1 lžička cukru,2 lžičky soli, 750 g hl. mouky / dávám 500g hladké a 250g žitné/ 4 lžičky suš. droždí / celá kostka/ Nádivka 125g másla, sůl,12-14 stroužků česneku prolisuj,3 žloutky,Může být i angl. slanina na kostičky opečená, sýr eidam, niva.

Postup přípravy

Těsto rozdělit na 4 díly, rozválej a potři nádivkou posyp vegetou, angl. slaninou, sýrem. Zaviň jako závin, potři vajíčkem a na plechu každou nohu šikmo na trojúhelníčky rozřež. Můžeš sypat sýrem a semínky.

...

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

horalka333 19. 1. 2015, 14:05
Chcem sa len spytať, či do cesta nejde žiadne vajíčko. Inak vyzerá to fantastikuš (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 18. 1. 2015, 10:51
(Y) (Y) (Y)
Misula29 18. 1. 2015, 9:47
Včera jsem pekla z poloviční dávky a sklidila pochvalu. Sice jsem to moc nakrojila, takže se mi to "rozšklebilo" a měla jsem z toho takové krokodýly :-) Ale chuť velmi dobrá, takže jsem spokojená a příště to snad bude uspokojivé i pro oko (Y)
Ivuchas 26. 5. 2014, 14:23
Nerozumím: zaviň jako závin, potři zbylou nádivkou - na fotce to nevypadá, že by to bylo něčím potřené (snad jen vajíčkem), vajíčko do nádivky dáváte syrové?? Děkuji za info.
marhulda 27. 5. 2014, 12:21
@Ivuchas Chápu to tak, že v "nádivce" je máslo, česnek, sůl, vejce, takže tím se to navrch potře a ani to pak není vidět.
Misula29 26. 5. 2014, 12:45
Dobrý den, vypadá to moc hezky. Zelená náplň - to je špenát nebo brokolice? Máte alespoň orientační množství na jednotlivé náplně? Netuším, kolik toho potřebuji na uvedené množství těsta... Moc děkuji
luisas 26. 5. 2014, 14:15
@Misula29 Miso to zelene je spenat na dva zaviny jsem pouzila tu jednu mrazenou kostku-sekaneho spenatu...ty zbyle dva jsou se slaninou a syrem.....slaniny bylo tak cca 300g....vzdy jsem testo jen pokryla-zadna velka vrstva .-))
Misula29 27. 5. 2014, 11:53
@luisas Lucko, děkuji za odpověď, budu muset vyzkoušet, fotky mě navnadily. Ještě otázka - krájíte každý závin zvlášť na trojúhelníky nebo potom všechny najednou, když je máte na plechu vedle sebe? Ještě jsem přemýšlela nad nádvkami, možná by nebylo pro změnu špatné naplnit třeba zelím s klobáskou nebo nějakou brokolicovou směskou na cibulce se slaninou a sýrem. Nejdříve vyzkouším Vaše variace a pak se pustím do experimentu (Y)
luisas 30. 5. 2014, 17:13
@Misula29 krajela jsem kazdy zavin zvlast,kdyz bylo vse na plechu .-)))
luisas 30. 5. 2014, 17:11
@Misula29 ..lehce jsem si je nakrojila pred upecenim a po upeceni uz jen doriznout .-)),ale jde to rkasne..naplne opravdu dle chuti .-)..zeli se dava taky casto,jen jsem jeste nezkousela .-))....opravdu dle chuti .-))))) a momentalnich moznosti.-)))) hodne stesti,urco se vam povede...
babenka1 30. 5. 2014, 14:04
@Misula29 Ahoj Miška,pozerám aj ja ,ako to má pekne nakrájané,ale vzhľadom k tomu,že je to tak pravidelné-krájala ich určite vtedy,keď boli všetky uložené na plechu.... (clamp) (Y) A čo sa týka plnky,fantázii sa medze nekladú.... (L) (L) (L)
Sophie70 26. 5. 2014, 9:14
často to robím, lebo je to výborné |:o) (Y)
laskonka333 24. 5. 2014, 23:36
(Y)
Ala53 25. 5. 2014, 6:53
@laskonka333 (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie