Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Pórková s drožďovými knedlíčky

0.0
Pórková s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Máslo asi 5 dkg,200g pórku,60g hl mouky,1,2 l vývaru (z masoxu),sůl, špetku muškát. oříšku, petrželka Na knedlíčky:1 kostka droždí,30g másla,1 stroužek česneku, 1 vejce, trošku majoránky ,sůl, strouhanku na zahuštění.

Postup přípravy

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme ve slané vodě do měkka. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky, rozředíme jí vodou -vlijeme k pórku a pořádně provaříme. Nakonec přidáme masox ,muškátový květ a povaříme.
Do polévky zavaříme knedlíčky: ty si připravíme takto, na rozpáleném másle rozpustíme kostku droždí a necháme za stálého míchání rozpustit. pak odstavíme, přidáme vejce, česnek, sůl a pepř ,majoránku ,zahustíme strouhankou. Vytvoříme malé kuličky a zavaříme do vroucí polévky povaříme 5 minut ,nakonec přidáme posekanou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzan 2. 4. 2016, 16:04
Děkuji za bezva tip na využití nepotřebného droždí. (clamp) (clamp) Pórkovou polévku jsem dosud vařila se zakvedlaným vajíčkem, ale teď jsem zkusila tu vaši s knedlíčky a je báječná (Y) (Y) (Y). Jenom jsem droždí rozpustila rovnou na másle a osmahnuté červené cibulce s česnekem, potom jsem tam přidala trošku polévkového koření, sůl, pepř, vejce a strouhanku (na majoránku jsem zapomněla). A nedělala jsem knedlíčky, ale těsto jsem protlačila přes síto na halušky, máme to tak raději než větší knedle. :-) :-) :-) A polévka je super, bála jsem se, že knedlíčky budou příliš cítit droždím, ale jsou skvělé (flower) (flower) (flower) (flower). Určitě doporučuji vyzkoušet!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie