Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Černé kuře mojí mamči

0.0
Černé kuře mojí mamči

Potřebné ingredience

rozporcované kuře nebo oblíbené části kuřete dle libosti (stehýnka, paličky, ..), 1/2 skleničky sójové omáčky, 1 rovná polévková lžíce sladké papriky, 1 rovná lžíce kari, pepř, 2 polévkové lžíce kečupu, 1 cibule, 3 rajčata, 2 obyč bílé papriky.

Postup přípravy

Koření a omáčku smíchat (já použila sójovku trochu tmavé a trochu klasické, proto je kuře pak hodně tmavé, klidně použijte jen klasickou a kuřátko bude o něco světlejší). Rozčtvrcené kuře nebo části kuřete osolte a obalte ve směsi omáčky a koření. Ideální je to obalit, naskládat do hrnce, zalít zbytkem směsi a nechat přes noc v lednici, ale když není čas, tak hned pokračujeme - části kuřete na rozpáleném oleji postupně osmahneme z obou stran, nandáme do vhodné nádoby (já na plech, protože jsem dělala z dvojité dávky :-)). zasypeme nakrájenou cibulí, dolijeme zbytkem směsi a dáme péci asi 40 minut na 200 stupňů. Při pečení kontrolujeme, můžeme lehce podlít dle potřeby. Po cca 40 minutách nasypeme na maso pokrájené papriky a rajčata, která jsme po krátkém spaření oloupali. Necháme asi ještě 15 minut péct, párkrát při tom promícháme a je hotovo. Ideální je k tomu rýže, ale i gnocchi a hranolky. A když děláte dvojitou dávku jako já, nezapomeňte všechny ingredience znásobit!!! Tak si nechte šmakovat :-)

s omáčkami

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vosi 24. 3. 2008, 14:16
Poslední dobou mám veliké štěstí na výborné recepty. Dnes jsem k obědu vyzkoušela ten váš a opět jsem se nezklamala. Vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Opravdu veliká dobrota, doporučuji všem vyzkoušet |:o) (Y) Hanka
KÁJA 77 26. 3. 2008, 16:09
@vosi Děkuju moc, mám velkou radost, že jste si pochutnali (Y) (Y) (Y) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie