Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 212 návštěvníků)

Rohlíčky Cappuccino

0.0
Rohlíčky Cappuccino

Potřebné ingredience

50 g cappuccina, 300-400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová), 50 g mletých mandlí, 50 g mletých orechov alebo len orechy či mandle, 100 g práškového cukru (podľa chuti), štipka soli, 200 g masla, čokoládová poleva na dokončenie

Postup přípravy

Zaujímavá obmena tradičných rohlíčkov, na tieto však potrebujete iba jednu formičku.



POSTUP v obrázkoch:

Ako prvé si necháme na jednu dávku rozpustiť 50 g cappuccina v 50 ml horúcej vody, necháme vychladnúť. Ja tieto rohlíčky robievam hneď z dvojitej dávky (100 g cappuccina v 100 ml vody), rozpis aj postup je na jednu, ale na fotkách je z dvoch dávok. Cappuccino kúpite v obchodných reťazcoch ako 100 g balenie, môže byť s príchuťou alebo len klasik. Kľudne môžete použiť aj klasickú rozpustnú kávu, cca 3 KL na 50 ml vody.

Múku zmiešame s ostatnými prísadami. Cukor si dajte podľa chuti.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať minimálne hodinku. Cesto necháme také mäkšie, zbytočne nepridávame múku.

V pôvodnom recepte robili rohlíčky z valčeka 1 cm hrubého a 6 cm dlhého zo zúženými koncami, ale to by mi trvalo veľmi dlho, pretože som ich chcela mať rovanké, tak som si to zjednodušila takto. Odtrneme si kúsok cesta a vtlačíme do formičky, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou.

Pomocou fólie ho vyklopíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Inak formičku môžete použiť hocijakú, nemusí byť rohlík.

Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Z jednej dávky mi vyšlo cca 32 rohlíčkov.

Pečieme na 160°C cca 10 - 12 minút.

Na plechu necháme chvíľku chladnúť, potom ich vyberieme.

Ozdobíme pomocou hustejšej polevy, minula som na dve dávky 100 g čokolády a kúsok tuku, necháme stuhnúť.

Skladujeme v chlade. Je to trvanlivé pečivo, malo by odležať, potom je ešte chutnejšie.♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andulicka1603 8. 12. 2019, 11:23
Asi jsem dala málo mouky nebo víc kávy, ale těsto bylo hodně měkké a po vyndání z ledničky a tvarování mi rychle měklo Neměla jsem formičku na rohlíčky, tak jsem tvarovala kytičky do formičky. První várka vyšla docela dobře, když těsto bylo chladnější, ale druhá se mi trochu roztekla. Budu muset pro příště trochu upravit postup, aby se povedly lépe :-( Ale jinak chuťově docela dobré. Ještě čokopolevu a bude to aspoň lépe vypadat.
P.A.V.L.A 13. 12. 2015, 9:51
(Y) (Y) (Y)
skalapanagia 28. 6. 2016, 21:43
@P.A.V.L.A (L) (L) (L) (L)
Ivisek 6 13. 12. 2015, 1:38
dobry den chci se zeptat -mate krasne hladkou polevu ,na co pokladate rohlicek ,kdyz polevate polevu na nej .me se vdy prilepi na tac a pak se mi zlomi.
skalapanagia 28. 6. 2016, 21:42
@Ivisek 6 Ivetka, ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, keď namáčam rohlíčky do čokolády, dávam ich na tácku, kde je položený papier na pečenie, potom dám do chladničky, a keď čokoláda stuhne, krásne sa rohlíčky odlepia. (L)
tetakniha 13. 12. 2015, 8:30
@Ivisek 6 Dobrý den, dovolím si odpovědět, dělám také tyto rohlíčky a namočené je pokládám na pečící papír a jdou z něj krásně sundat, hezké svátky přeji (stromecek)
lidare 5. 1. 2015, 19:21
(Y)já je budu dělat asi tento týden.Mají dojet vnoučata a oni mají rádi takovéto cukrovíčko,tak se odleží a budou akorát :-)
skalapanagia 5. 1. 2015, 19:22
@lidare Super, určite si pochutia, ďakujem, Ludmilka! (L) (L) (L)
srneckova 26. 12. 2014, 21:44
Dobrý den, vyzkoušela jsem rohlíčky, na chuť jsou výborné (Y) (Y) (Y) (Y)všem moc chutná (L) (L) (L)
skalapanagia 5. 1. 2015, 19:02
@srneckova Gabika, ďakujem, som rada, že si vyskúšala. (radost) (L) (L) (L)
Zrušený účet 26. 12. 2014, 14:00
Výborné, u nás mají úspěch. (Y) (L)
skalapanagia 5. 1. 2015, 19:00
@ Ďakujem, Helenka, teším sa! (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
sympatie 18. 12. 2014, 17:01
Také je mám hotové, dobré jsou, ale takhle krásné ne :-$
skalapanagia 19. 12. 2014, 10:55
@sympatie Jarka, to nevadí, určite sa zjedia aj tak. (L) (L) (L)
ElMaja 18. 12. 2014, 16:51
Hotovo, jsou výrobné!!! (L) (L) (L) (L)
skalapanagia 19. 12. 2014, 10:55
@ElMaja Teším sa, Marie, krásne sviatky želám. (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ZdenkaT123 17. 12. 2014, 20:43
Jsou výborné,chválím.Zdenka (clamp)
skalapanagia 19. 12. 2014, 10:54
@ZdenkaT123 Zdenka, to som veľmi rada. (radost) (L) (stromecek) (andel) (darecek)
hrusticka84 16. 12. 2014, 13:09
(Y)
skalapanagia 16. 12. 2014, 19:35
@hrusticka84 (L) (pernicek)
lehorara 14. 12. 2014, 16:32
Jsou vynikájící, letos jsem je zkoušela poprvé, ale určitě ne naposled. S těstem se fajn pracuje. Můžu jen doporučit! (Y)
skalapanagia 14. 12. 2014, 17:35
@lehorara Lenka, to ma veľmi teší. (radost) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (L)
Zrušený účet 13. 12. 2014, 17:11
Chci je také zkusit, ale nechybí v receptu vejce? *-)
skalapanagia 13. 12. 2014, 17:28
@ Nie, Helenka, nechýba, sama uvidíš, s cestom sa pracuje výborne. (L)
Zrušený účet 13. 12. 2014, 18:07
@skalapanagia Děkuji, právě si ho jdu udělat a moc se na rohlíčky těším. Ještě jsem nedělala z capuccina. :-)
skalapanagia 14. 12. 2014, 17:33
@ (L) (pernicek)
svetluskad 10. 12. 2014, 10:18
Tak rohlíčky upečené jen jsem tedy poupravila recept a jdou měkoučké i druhý den chutnají také výborně. (Y)
skalapanagia 13. 12. 2014, 17:27
@svetluskad Super, Světluška, teším sa. (radost) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (hello)
petrachod 9. 12. 2014, 20:43
Chystám se na Váš recept, už se mi sbíhají sliny, jen mám problém s tím množstvím mouky 300-400 g, spíše raději více nebo méně???? prosím o radu s konkrétním množstvím, když dělám něco poprvé, mám ráda přesný recept : ) při dalších pokusech si někdy upravuji podle sebe, dííky
skalapanagia 9. 12. 2014, 21:51
@petrachod Milá Petra, záleží na múke, ja dávam najskôr 300 g a len keď sa cesto lepí, vtedy pridám zbytok. Držím palce, nech sa podaria. (L)
svetluskad 8. 12. 2014, 14:58
jdu do nich vypadají užasně (Y)
skalapanagia 9. 12. 2014, 21:45
@svetluskad Ďakujem, Světla! (L)
fehofka 6. 12. 2014, 19:30
Ta vychytávka s fólií je super.Rohlíčky určitě vyzkouším :-$
skalapanagia 6. 12. 2014, 20:06
@fehofka Janka, ďakujem, teším sa. (kolednici) (L)
zuzkanow 6. 12. 2014, 18:41
Právě jsem našla formičku rohlíčků asi velikosti a zítra peču.Recept se mi líbí a jestli budou tvrdší to u nás neva i tak zmiznou ,-)
skalapanagia 6. 12. 2014, 20:06
@zuzkanow Zuzka, to som rada, dúfam, že sa podaria. (pernicek) (hello)
martpep 6. 12. 2014, 13:25
můžou se rohlíčky péct v těch formičkách ?
skalapanagia 6. 12. 2014, 20:05
@martpep Neviem, neskúšala som. (L)
ElMaja 6. 12. 2014, 11:49
|Můžu dát i třtinový cukr prosím?? (F)
skalapanagia 6. 12. 2014, 12:05
@ElMaja Áno, ešte som to s ním neskúšala, ale malo by to byť v pohode. (L)
sympatie 3. 12. 2014, 14:02
Asi se zeptám blbě, ale přesto, mohu použít rozpustnou kávu,např. Velvet?
skalapanagia 3. 12. 2014, 20:50
@sympatie Jarka, kľudne, kto nemusí cappuccino, môže dať aj rozpustnú kávu, ak máte radi kávové, tak asi 3 lyžičky do 50 ml vody. Ja niekedy takúto kávu pridám aj do cappuccina a tak zarobím cesto. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie