Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kaldoun s játrovými knedlíčky

0.0
Kaldoun s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

500 g kuřecích krků na vývar,50g másla a 20g hladké mouky na jíšku, asi 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)1 cibule,1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, muškátový oříšek,1 bobkový list,200 ml smetany na vaření, zelená petrželka Na knedlíčky,300 g drůbežích jater,1 rohlík,1 žloutek,3 str. česneku ,sůl , pepř , muškátový oříšek, majoránky, strouhanka

Postup přípravy

Kuřecí krky si dáme vařit do většího hrnce, přidáme kmín ,cibuli, bobkový list a osolíme-uvaříme do měkka. Pak scedíme . Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku . Do scezeného vývaru přidáme jíšku a kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo, provaříme asi 15 minut. Vlijeme smetanu ,dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Oberu krky a maso dám též do polévky.
Na knedlíčky si dám do mixéru odblaněná játra ,přidám česnek ,sůl, pepř, majoránku , žloutek a na kousky nakrájený rohlík-vše rozmixuji -jeli směs řídká ,ještě dohustím strouhankou. Pak z hmoty vykrajuji lžičkou malé knedlíčky a uvařím v osolené vodě 10-15 minut. Vložím je do polévky a nakonec přidám nasekanou zelenou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 22. 6. 2018, 0:05
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie