Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KUŘE V NÁDIVCE

0.0
KUŘE V NÁDIVCE

Potřebné ingredience

Kuře nebo kuřecí maso, sůl, 4 - 5 housek nebo rohlíků, 5 vajec, 1/4 litru mléka, kousek anglické cca 100 - 200 gr, / nemusí být /, 1 - 2 cibule, pepř, bylinky, kousek másla, sádlo

Postup přípravy

KUŘE - buď kuřecí řízky nebo celé kuře. Já dělám z kuřete - kuře vykostit a nakrájet na menší kusy. Osolíme a malinko podlijeme vodou. Pečeme cca 60 minut. Pokud děláme z kuřete, tak kosti můžeme použít na polévku.
NÁDIVKA - pečivo nakrájíme na kostičky, oddělíme žloutky od bílků. Cibulku nakrájíme na půlkolečka a osmahneme spolu s anglickou na troše sádla. Žloutky, mléko, polévkové bylinky, sůl - malinko vyšleháme. Do této směsi nasypeme pokrájené pečivo a pořádně promícháme a necháme nasáknout. Poté přihodíme směs z pánvičky / cibule a slanina / a promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu vmícháme. Libovolnou formu nebo pekáček vymažeme máslem - vložíme upečené kuře s trochou šťávy - přelijeme směsí. Dáme péct cca na 30 minut na 180. Super příloha brambory a nějaký dobrý salát nebo zelný salát.
DOBROU CHUŤ

Hotovou upečenou nádivku pokrájíme na kusy dle osob.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie