Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

0.0
Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na 4 závitky: 4 plátky vepřové kýty ( tedy asi 400 g), 200g vepřového bůčku, 40g sádla,1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme ,osolíme, potřeme česnekem, opepříme a posypeme majoránkou. Syrový bůček nakrájíme na malé kostičky a dáme na střed plátků masa , pevně svineme do závitku ,spíchneme párátkem nebo převážeme nití. V pánvi na sádle závitky opečeme ,přidáme cibuli nakrájenou na plátky a opečeme ze všech stran. Pak dáme závitky do pekáče ,posypeme kmínem ,podlijeme a dáme do trouby péci. Při pečení podléváme vlastní šťávou nebo vařící vodou. Doměkka upečené závitky(což trvá 3/4 až hodinu),vyndáme a výpek necháme vydusit na tuk a v něm usmažíme lžíci hladké mouky-zalijeme trochou horké vody a vaříme -dokud se neodděluje šťáva od tuku. Pečené vrabce , přeléváme šťávou a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným kysaným zelím. Díky kouskům bůčku není maso suché.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie