Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Marináda na maso + marinovaná žebírka

0.0
Marináda na maso + marinovaná žebírka

Potřebné ingredience

maso nebo žebírka

Postup přípravy

Marinádu dělám pokaždé stejně a zároveň je každá originální. Hlavně ji musí být hodně. Záleží na tom, co dům zrovna dal a taky na mojí momentální chuti. Ale můj osvědčený základ je tento:
Smíchám olej (např. slunečnicový) s medem, sójovou omáčkou, worčestrem, pivem, prolisovaným česnekem, solí, mletým pepřem z mlýnku, trošičkou chilli, kečupem a dle chuti malinko cukru. Vše dávkuji od oka a taky podle množství masa a samozřejmě podle svoji chuti. Třetinu marinády si odlejte bokem. Zbytkem masíčko nebo žebírka pořádně opatlejte.
Pokud nakládám maso (nejlepší je krkovička), pak to nechávám v misce, kterou překryju folií nebo alobalem. Pokud nakládám žebírka, pak jednotlivé kousky žebírek zabalím do pevnějšího alobalu a pevně uzavřu směrem nahoru, protože zítra to v tom alobalu budu péct.
Další den vložím alobalové balíčky do pekáče a na 200 stupňů peču v troubě tak 1-1,5 hodiny dle výšky žeber.
Potom opatrně balíčky otevřu, měkká žebírky vyjmu z alobalu do pekáče a výpek, který v alobalu bude, naliju k žebírkám. Teď příjde na řadu odložená třetina marinády ze včera. Tou žebírka ještě potřu a šup s tím ještě na chvilku do trouby (stačí tak na 15-20 minut). Správně upečená žebírka mají hnědou barvu a jsou lesklá (pozor na spálení!). Potom žebírka otočíme, druhou stranu taky potřeme marinádou a dáme opéct i z druhé strany.

A pak už si můžete "dát do nosu" a pokud vám zbylo ještě nějaké to pivko, tak k těm žebírkám bude ideální ........

ozdobeno bylinkami

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie