Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Grissiny, tyčky, tyčinky

0.0
Grissiny, tyčky, tyčinky

Potřebné ingredience

175 ml vlažné vody, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička soli, 375 g hladké mouky (lze nahradit špaldovou apod.), droždí a posyp (mák, kmín, hrubozrnná sůl, sezam....)

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme kynuté těsto (lze samozřejmě i do domácí pekárny), které rozdělíme na 30-40 kousků (dle délky tyčinek) a jednotlivé tyčky uválíme na válu. Nebude každá stejná, ale alespoň přibližně, průměr cca 1 cm. Klademe na plech. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme tím, co máme rádi. Pečeme při 220 stupních do zezlátnutí, cca 15 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evikuk1 31. 3. 2015, 12:28
(velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce19) (velikonoce20) vyskúšam (hello)
koblizek63 29. 3. 2015, 22:34
Zkusím na velikonoce k (B)
Melechova 31. 3. 2015, 10:24
@koblizek63 Super, pak dejte vědět, jak se povedly (Y)
kracmerka 28. 3. 2015, 20:58
určitě vyzkouším... zeptám se dáváte celou kostku droždí....??? díky za radu Lucie
Melechova 28. 3. 2015, 22:39
@kracmerka Osobně zadělávám v domácí pekárně, stačí 1/2 sáčku sušeného, takže předpokládám, že bohatě bude stačit půlka kostky. Záleží taky na druhu mouky, zkoušela jsem i špaldovou mouku, část polohrubé atd. různě mixovat druhy, hladká je nejlepší, nejlépe se s těstem pracuje. V ostatních případech je těsto jakoby sušší, ale i to se dá zmáknout vodou :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie