(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Tvarohový "aspikový" dort
Potřebné ingredience
želatina (na vaječnou tlačenku) 1ks, 4dcl mléka studeného, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 5PL ml. cukru, 2 klasické tvarohy (kostky), piškoty, ovoce dle chuti, Granko
Postup přípravy
Do 2 dcl studeného mléka dáme 2 PL želatiny (mě vychází celý sáček) a necháme nabobtnat.
Do kastrolku dáme 2 dcl mléka, 100g másla, 1 vanilková cukr, 5 PL ml. cukru a necháme rozpustit na plotně. Do této teplé (ne horké) směsi přidáme nabobtnanou želatinu v mléce, dva tvarohy a vyšleháme.
Vrstvíme do misky nebo jiné formy - nejdříve polovinu směsi - bílá vrstva, necháme chvíli zatuhnout v lednici, poté poklademe piškoty, ovocem (já použila kompotované broskve) a do zbylé hmoty zamícháme Granko a vylijeme do formy. Hotovo.
Po vychladnutí krájíme na plátky a zdobíme dle libosti.
Do kastrolku dáme 2 dcl mléka, 100g másla, 1 vanilková cukr, 5 PL ml. cukru a necháme rozpustit na plotně. Do této teplé (ne horké) směsi přidáme nabobtnanou želatinu v mléce, dva tvarohy a vyšleháme.
Vrstvíme do misky nebo jiné formy - nejdříve polovinu směsi - bílá vrstva, necháme chvíli zatuhnout v lednici, poté poklademe piškoty, ovocem (já použila kompotované broskve) a do zbylé hmoty zamícháme Granko a vylijeme do formy. Hotovo.
Po vychladnutí krájíme na plátky a zdobíme dle libosti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
scarlet1
(upraveno)
4. 8. 2015, 18:51
Taky děkuji za připomenutí. Maminka ho dělávala poměrně často, patřil k našim oblíbeným. Nějak jsem na něj po její smrti pozapomněla. Díky moc, už vím, co bude v sobotu za zákusek.
tigger
(upraveno)
29. 7. 2015, 19:45
Jani,tento dort jsem jedla jako dítě a moc mi chutnal.Mám radost,že vidím nyní recept a děkuji vám za něj Hned zítra udělám.Jak dlouho musí tuhnout?
JanaKov2
(upraveno)
4. 8. 2015, 18:18
@tigger
Niky, promiňte, že odepisuji až nyní, četla jsem reakci až dnes. Dort mi tuhne dobře, do cca tří hodin od přípravy lze krájet. Už si nepamatuji přesně časové rozmezí. Dávám pro jistotu o trošičku želatiny více.