Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kynutý jablečný závin

0.0
Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto :125 ml mléka,125 ml vody, 50g hery, 1 lžíce krupicového cukru, špetka soli, 400g hladké mouky, 1/4 kostky droždí Na náplň: strouhanka, máslo, nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořice, rozinky 1 vejce na potření

Postup přípravy

Vše na těsto dáme do míchací nádoby pekárny-nejdříve mléko ,vodu ,rozpuštěno heru, potom mouku, cukr, sůl a navrch rozdrobené droždí-zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme dva pláty \S tímto těstem se velmi dobře pracuje.. Posypeme je strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanými jablky, cukrem , skořicí, rozinkami a svineme do závinů. Opatrně je přendáme na plech ,vyložený pečícím papírem a necháme půl hodiny ještě kynout. Pak je na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme moučkovým cukrem. Dáme péci při 180°C do vyhřáté trouby-pečeme do zlatova asi 25 minut. Tento štrůdl více chutná až druhý den ,až se rozleží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SIMS1 8. 1. 2016, 16:09
(Y) dnes jsem pekla a opravdu výborný, těsto super |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie