Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vepřová plec v kapustě

0.0
Vepřová plec v kapustě

Potřebné ingredience

půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Kapustu nakrájíme na nudličky .Když je maso měkké ,přidáme k němu nakrájenou kapustu, promícháme s masem a zalijeme vodou -tolik aby byla kapusta pod vodou. Necháme společně vařit až kapusta změkne.
Když je kapusta měkká a voda téměř odpařená, zahustíme ji jíškou. Tu si připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme na malé kousíčky a rozškvaříme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, tou kapustu zahustíme. Nakonec přidáme rozetřený česnek, dochutíme solí a pepřem, podáváme s vařeným bramborem, nebo houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie