Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

MOC DOBRÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY

0.0
MOC DOBRÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, ¼ l vlažného mléka, 4 lžičky moučkového cukru, 8 lžic oleje, 2 žloutky, ½ kostky droždí. Suroviny na tvarohovou nádivku: 1-2 kostky tvarohu, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek,1 sáček vanilkového pudinku, špetka strouhané citronové kůry, rozinky předem naložené v rumu. Ostatní suroviny: Švestková povidla, drobenka, olej na vytření plíšku, 1 celé vejce.

Postup přípravy

Tvarohový koláček k rannímu kafíčku je vždy velké pochutnání.

Postup – tvarohová nádivka:
Všechny suroviny smícháme a osladíme, jak jsme zvyklí.

Postup – kvásek:
Trochu teplého mléka, cukru a hladké mouky si oddělíme od předepsaných surovin, přidáme droždí a zamícháme. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

Postup - těsto:
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout. Mezitím několikrát těsto vařečkou promícháme.

Dokončení:
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, rádlíkem nakrájíme čtverečky a naplníme tvarohovou náplní. Můžeme přidat rozinky předem namáčené v rumu a koláčky uzavřeme. Prsty je přidržíme za spoj, opatrně namočíme do rozšlehaného vajíčka a hned vložíme do misky s drobenkou, která se na koláček přichytí.
Vyskládáme je postupně na vymaštěný plech, vršky přizdobíme neředěnými povidly, na ně můžeme ještě dosypat drobenku a chvilku je necháme odpočnout. Koláčky můžeme upéct i bez povidel, jen s drobenkou.
Pak ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova asi 20 minut při teplotě 180 st. C. Tuhle upečenou dobrotu pak necháme pod utěrkou vychladnout.

Přeji dobrou chuť.

Postup-detail naplněného koláčku na plechu-na povidla jsem přidala drobenku.

Ještě je chvíli necháme na plechu odpočívat, mezi tím rozpálíme troubu na 180 st. C..

Koláčky vkládáme na plíšek s malým odstupem od sebe.

Upečený koláček si můžeme pocukrovat s moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 3. 5. 2017, 16:26
(Y) (clamp) (Y) (F)
DanaABC 1. 5. 2017, 21:02
Výborné, dnes jsem pekla poprvé, dala jsem jen o 6 lžiček cukru víc.
NikaV (upraveno) 9. 2. 2016, 9:12
Určitě brzy upeču. (Y) O víkendu jsem pekla a byly vynikající!
yarkal 15. 2. 2016, 9:13
@NikaV Moc děkuji za pochvalu (F) (F)
Kunčice 18. 1. 2016, 12:42
Tyto koláčky znám, naše teta je peče a je z Moravy, takže u nás to jsou moravské vdolečky . Bašta . :-) (zajic) (zajic) (zajic)
yarkal 14. 2. 2016, 18:47
@Kunčice Ano, jsou moravské, u nás zase koláčky-děkuji za pěkný komentář. (F) (F)
lidare (upraveno) 16. 6. 2016, 10:44
(Y) jsou krásnééé (C) :-)
yarkal 1. 7. 2016, 8:29
@lidare (F) (F)
Hnědovláska 2. 1. 2016, 16:31
(Y) Máte to krásné
yarkal 24. 1. 2016, 16:02
@Hnědovláska Moc děkuji za pochvalu (Y) (Y) (Y)
herlíci 31. 12. 2015, 12:40
Mnam, takove delava sousedka.
yarkal 3. 1. 2016, 18:03
@herlíci (F) (F)
KABELKAK 31. 12. 2015, 12:29
(novy rok) Hned bych si dala ke kávě. (L)
yarkal 3. 1. 2016, 12:14
@KABELKAK Však ke kafíčku jsou koláčky ideální. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie