Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vepřová plec se špenátovou omáčkou

0.0
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky.
Potom zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
Když máme maso měkké, přidáme kostky špenátu a další česnek -tentokrát utřený a dusíme dokud se špenát nerozmrazí.
Pak přilijeme polovinu šlehačky a v druhé polovině rozmícháme 1 lžíci hladké mouky-touto záklechtkou omáčku zahustíme. Necháme pořádně provařit.
Tato dobrota nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nekup to 11. 4. 2016, 21:28
Tak toto musím vyzkoušet (F)
Adélka+Terezka 5. 2. 2016, 15:59
vypadá to pěkně, miluju špenát, ráda vyzkouším, děkuji (L) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie