Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Španělské vepřové maso-podle Bibinky

0.0
Španělské vepřové maso-podle Bibinky

Potřebné ingredience

Suroviny 500 g vepřového masa (já měla plecko), 2-3 cibule, 100 g slaniny (měla jsem anglickou), 1/4 hlávky zelí (menší), 1 paprika (větší), 1 rajče (větší), 200 ml smetany 30% (může být i 12%), 2 lžíce sladké papriky, pepř, 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté), olivový olej, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky.

2
V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku,zelí a rajče, opepříme dle chuti.

3
Když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kunes20 18. 7. 2016, 18:45
No jistěě, co by né, Španělé běžně jedí knedlíky ke všemu ,-)
lenule11111 18. 6. 2016, 9:33
To může být jistě dobré ^o)
novackova 17. 6. 2016, 22:39
(Y) (Y) (Y) (F)
krišon 17. 6. 2016, 21:09
Moc dobré, zelí tam dávám i víc, milujeme tohle jídlo (Y)
laskonka333 19. 4. 2016, 14:01
(hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie