Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 145 návštěvníků)

Laskonkové řezy

0.0
Laskonkové řezy

Potřebné ingredience

Piškot- 3 vejce, 3 PL poloh. mouky, cukru, 1 PL kakaa... Laskon. plát- 4 bílky, 200g cukru, 3 PL kokosu.....Karamel- 2hrnky cukru, 2PL medu, 1 šlehačka....Karamel. krém - 1a 1/2 kostky másla,6PL karamelu, 1 pudink vanilkový, 250 ml mléka, cukr podle chuti.....Šlehačka 500ml, ztužovač

Postup přípravy

Laskonkový plát - 4 bílky vyšlehat nad parou s 200 g cukru do tuha, přidat 3 PL kokosu, zamíchat , dát na pečící papír a pomalu sušit (já jsem dala do trouby na 130°C,)
Ten jsem dala do trouby péct jako první a když jsem si připravila těsto na piškot tak jsem ten lask. plát vyndala , dala upéct piškot a pak jsem tam ten laskonkový plát zase vrátila , sušila jsem ho asi dalších 20 minut , vypla a nechala jsem ho tam do vychladnutí.

Piškot - bílky vyšlehat se špetkou soli a 3 PL cukru do tuha, přidat žloutky a šlehat do tuhé hmoty, pak opatrně zamíchat 3 PL polohrubé mouky a PL kakaa, upéct.

Karamelový krém - 1 1/2 másla vyšlehat s pudinkem z 250ml mléka a 6 PL karamelu a cukrem podle chuti

Karamel - 2 hrnky cukru krupice , 2 PL medu, 1 šlehačka - cukr upálit na karamel, přidat 2 PL medu a zalít horkou šlehačkou, nechat vychladit.
Karamelu je víc, stačí udělat 1/2dávky, já dělám tohle množství, využiju do pohárů, na větrníky .....

Finále- piškot natřít výraznou marmeládou ( trošku ředím rumem ), natřít polovinou krému, položit laskonkový plát, natřít 2 polovinou krému a nahoru dát ušlehanou šlehačku, ozdobit čokoládovými hoblinami.
Jsou opravdu výborné

hotovo

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jezurinka 25. 9. 2016, 7:35
Můžu se zeptat jak dlouho řezy vydrží? Chtěla bych je udělat v pátek na neděli, jde mi o to aby mi do neděle netekla ta šlehačka a celé to nezvlhlo. a můžu dát místo toho karamelu třeba karamelové salko?
Handulka0 25. 9. 2016, 7:59
@jezurinka Určitě můžete dát karamel. salko, a s tou šlehačkou, já když potřebuju, aby fakt držela, tak ji mixnu s rostlinkou a nebo šlehačku ušlehat až v neděli *-)
jezurinka 25. 9. 2016, 18:00
@Handulka0 Děkuji a jak s rostlinkou prosím? :)
Danusinka 10. 8. 2016, 15:23
Chci vyzkoušet. Ten laskonkoý plát se vám při přendavání neláme? (F)
Zrušený účet 10. 8. 2016, 15:37
@Danusinka Jestli můžu já, tak dnes se mi ulomil růžek a víc se mi lepil na papír, ale já dnes dělala vyšší vrstvu z víc bílků *-)
Zrušený účet 10. 8. 2016, 13:31
Tak jsem se opět inspirovala vaším receptem. Ale tentokrát jsem zkusila obměnu. Udělala jsem kávový krém, co dávám do štafetek a použila jen jednu vrstvu krému a nahoru jen laskonkový plát (ne šlehačku), aby to chroupalo ,-) Právě ochutnávám ke (C) a je to (zajic) Na příští týden si je objednala příbuzná pro svatebčany ke kávě na doma před svatbou. Tak snad to nepokazím. Moc díky za skvělý recept (F)
hodanka59 2. 6. 2016, 12:49
Tak včera upečeno, něco jsem si pozměnila a sklidil velký ůspěch. (Y) dala jsem místo kokosu to samé množství ořechů, jelikož mám raději laskonky oříškové, a karamel jsem vařila trošku jinak, jelikož mám už 30let starý recept podobný vašemu. Ale je tam......kolik váží šlehačka, tolik odvážíme cukru krystal, krupice a dále je postup stejný. Med se mi zdá už zbytečný a navíc to více prosladí. Přesto Vám děkuji za recept na famozní zákusek. (Y)
AnnaaMarta 2. 6. 2016, 8:41
musím říct - famosní!!!! Měl obrovský úspěch!
Handulka0 2. 6. 2016, 11:42
@AnnaaMarta (hello) (hello)u nás také jedou (zajic) (zajic)
Mutter 31. 5. 2016, 8:39
Tak vyzkoušeno a je to přímo nebíčko v papulce (zajic) (Y) (Y) do druhého dne nic nezbylo !!!
Vlr.Buckova 26. 5. 2016, 20:20
(Y)
Akimka 26. 5. 2016, 7:23
Vypadá to lákavě..potřebuji na sobotu a péct dnes je brzo , že? A potřebuji ještě jedny řezy a nemám holky nápad co k těmto řezům ..děkuji.
vladkadasva 23. 5. 2016, 10:27
Vypadají tak dobře(žravě), že se na ně taky chystám. Díky za recept, inspiraci (F) (Y)
šára 21. 5. 2016, 12:36
Chtěla jsem se zeptat, proč se zbytečně dělá tak hodně karamelu, když se má pak použít jen 6 polévkových lžic....nebo ho tam dát více? Děkuji za odpověď. (X)
Kamis1 (upraveno) 30. 5. 2016, 10:13
@šára Taky s tím mám problém....udělala jsem karamel podle návodu a půl kastrůlku mě zbylo *-).A nedávala bych tam ten cukr.Kdybych dala všechno, tak by to muselo být strašně sladké (zajic) .. 8-|... A spodní piškot byl tak akorát slabý na roládu :-( ....Tak jsem musela upéct nový :-( Na jakém rozměru plechu jste řezy pekla? Já na menším než které mi dali k troubě. Koukám, že už je v receptu upraveno, kolik karamelu udělat :-$ .....Jinak jsou dobré...po všech úpravách...je to spíš inspirace... :-)
Handulka0 2. 6. 2016, 11:48
@Kamis1 Karamelu je víc, to je pravda, nenapadlo mně, že to bude problém ho upotřebit *-)a s tím cukrem, napsala jsem dát ho podle chuti a piškot, ano, je to piškot jako na roládu a nám to tak vyhovuje |:o)
pavcca1 22. 5. 2016, 13:15
@šára Já tam dala všechno.
gulda 19. 5. 2016, 21:43
(Y) (Y) (Y) Hani, tak tohle je naprostá bomba!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) Spodní piškot jsem udělala z 5ti vajec a myslím, že byl akorát na plech 30x40. Řezíky jsou luxusní. Moc děkujeme a ukládáme do oblíbených. (radost) (radost) (radost) Magda
Handulka0 20. 5. 2016, 11:32
@gulda Díky za hezká slovíčka (L)u nás taky jedou (zajic)je to sladké, ale jednou za čas neuškodí (hello) (hello)
enkka 17. 5. 2016, 17:45
(Y) (Y) (L) (L) (L)
ji.ci 15. 5. 2016, 19:25
to musím zkusit,vypadá krásně a určitě to bude mňamka (Y)
pavcca1 15. 5. 2016, 15:10
Včera jsem zkoušela a povedl se, jen příště udělám piškot alespoň z 5 vajec, byl moc nízký a krém by taky stačil jen z jednoho másla. Ale jinak bez problémů, děkuji za recept.
Stanislavka83 15. 5. 2016, 13:01
Tak jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že je naprosto úžasný. (Y) Jen za mě je spodní piškot na velký plech ze 3 vajec nízký, takže příště určitě minimálně z pěti. Ale jinak moc děkuji za recept, už jsem ho zařadila mezi své oblíbené. (objimam)
brouk1975 13. 5. 2016, 9:06
jejda,tak to bych si dala..Až někdo vyzkoušíte,dejte sem komentář.díky
Paluna 12. 5. 2016, 21:16
Určitě vyzkouším, děkuji (Y)
krišon 9. 5. 2016, 11:19
Zatím jsem nikdy nekomentovala dřív, než jsem recept vyzkoušela .... ale tyto řezy vypadají fakt k nakousnutí ... (F) (F) (F)
MParis 9. 5. 2016, 9:00
|:o) |:o) |:o)
chalupnicka 8. 5. 2016, 20:33
(clamp) (clamp) (clamp) (C) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie