Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana

0.0
Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana

Potřebné ingredience

220g moučkového cukru, 4 bílky, 2 čajové lžičky škrobové moučky, 1 čajová lžička vinného octa (já neměla, tak jsem dala ocet a víno - do jedné lžičky)), 500ml smetany ke šlehání (min 33%), 250g malin nebo jiného letního ovoce (jahody, borůvky, ostružiny...), pár kapek vanilkového aroma

Postup přípravy

Vyšlehehat bílky, 10 min, postupně přidávat cukr. Po vyšlehání, nakonec, vmíchat škrobovou moučku a vinný ocet.
Na pečící papír jsem obkreslila dva malé talířky a do toho rozdělila ušlehaný sníh. Péct na 150°C 45min, pak stáhnout na 120 a péct ještě 20min. Nechat v troubě do vychladnutí. Během pečení neotvírat troubu.
Vychladlé opatrně odlepit od papíru.
Vyšlehat dvě studené šlehačky. Je dobré vychladit i mísu a metly. Přidala jsem lžici cukru a pár kapek vanilkového aroma. rozdělila mezi dvě sněhové placky a ozdobila. Nechat chvíli vychladit. Mělo by se s nít co nejdříve. Ale i do 24 hodin je to ok. Zpočátku více křupe, čím déle je spojen šlehačkou, tím křupe méně :o)
Dobrou chuť :o))

Na plech jsem obkreslila dva malé talířky a do toho rozdělila ušlehaný sníh. Péct na 150°C 45min, pak stáhnout na 120 a péct ještě 20min. Nechat v troubě do vychladnutí. Během pečení neotvírat troubu.

Vychladlé opatrně odlepit od papíru.

Vyšlehat dvě studené šlehačky. Je dobré vychladit i mísu a metly. Přidala jsem lžici cukru a pár kapek vanilkového aroma.

Rozdělila mezi dvě sněhové placky a ozdobila. Nechat chvíli vychladit. Mělo by se s nít co nejdříve. Ale i do 24 hodin je to ok. Zpočátku více křupe, čím déle je spojen šlehačkou, tím křupe méně :o)
Dobrou chuť :o))

Dobrou chuť :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzibazar 22. 10. 2017, 18:15
To vypadá moc dobře... vyzkouším ! (Y) (hello)
janelačka 8. 7. 2016, 19:40
...vyzkouším... (zajic) (L)
mmakina 22. 6. 2016, 19:46
Alenko, je luxusní (clamp). Nemůžeme se jí doma dojíst, pekli jsme ji asi třikrát a pokaždé se po ní jen zapráší. Akorát už nevím, co se žloutkama :-D
a74 30. 7. 2016, 0:45
@mmakina Zamicham je do koprovky ,-) ,-)
sharien 4. 7. 2016, 12:17
@mmakina No prece rakvicky! ty se daji i uschovat na vhodnou dobu :-)
kakunka 22. 5. 2016, 19:08
Já to chci ,-) ,-) krásné to máte (L)
a74 27. 5. 2016, 22:05
@kakunka Dekuji, ale hlavne je to dobre ,-)
hantonie 22. 5. 2016, 16:22
To je taková dobrůtka, že se nemusíte bát, že vám zbyde do druhého dne ,-) ,-)
palenka 22. 5. 2016, 7:40
Jake to je pak druhy a dalsi dny? Neni to "bilkove" testo rozmocene tou slehackou? Laka me to, ale tohoto se bojim, pokud se to nesni hned.
a74 27. 5. 2016, 22:05
@palenka Dle me zkusenosti nejlepe snist do 24h, vice bych to nenechavala. A urcite po celou dobu mit v lednici!
Nadys 22. 5. 2016, 17:49
@palenka a četla jste pořádně? vždyt je to tam napsané :^)
Nadys 10. 5. 2016, 12:16
(zajic)
chalupnicka 10. 5. 2016, 6:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie