Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marmeláda z černého rybízu

0.0
Marmeláda z černého rybízu

Potřebné ingredience

1000 g černého rybízu
1x Extra želírovací cukr 2:1
Trochu kyseliny citrónové
4 malé sklenice

Postup přípravy

Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci rozmixujeme, na každém záleží, jak moc. Já nechávám vždy pár kousků "přiznaných". Dáme vařit s želírovacím cukrem a kys. citronovou přivedeme k varu. Stále sbíráme pěnu! Poté, když je poznat, že hmota je mírně tvrdší, odstavíme a hned naléváíme. Poté otočíme sklenice dnem vzhůru, tak poznáme, jestli vše chytly. Dobrou chuť. Jam je mírně kyselý až kyselý.

Natrháme rybíz

Šťopky pryč-trvá hodinu

Omejeme

Sklenice vypálit v troubě na 100, víčka vyvařit

Rozmixujeme

Přidáme žel. cukr a kys. citrónovou

Sundáme pěnu

Naplníme a víčkama dolů

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 22. 6. 2018, 17:44
:-$zkusím :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie