Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Králík podle našeho dědy - výborný

0.0
Králík podle našeho dědy - výborný

Potřebné ingredience

králík, olej, 1 kg cibule, 2 kostky masoxu na vývar (tak 1,3 l), sůl, pepř, 2 pekáče

Postup přípravy

Králíka omyjeme, naporcujeme. Osolíme a opepříme jednotlivé kousky (nebojte se dát pepře více, není tam v konečné fázi skoro cítit) a prudce z obou stran opečeme na oleji až králík zbělá (abych ušpinila méně nádobí, dělám to rovnou na sporáku v pekáči na dvou plotýnkách).
Po vyndání masa dám do pekáče na kostičky nakrájenou cibuli a nechám ji zesklovatět ( hlavně promíchávat). Když je cibule připravená, vložím kousky králíka a podliji vývarem z masoxu.
Pak přikrýt druhým pekáčem, dát do rozehřáté trouby a půl hodiny péct. Potom kousky králíka otočíme a pečeme s přikrytým pekáčem další půl hodinu.
Poté odendáme vrchní pekáč, králíka opět otočíme, podlejeme trochu vývarem a pečeme dalších tak 2x20 minut bez přikrytí (po 20ti minutách králíka otočit).
Je opravdu velice chutný, měkkoučký a hlavně není suchý. K tomu je dobré červené zelí s br. knedlíkem nebo s drbáky. My už ho jinak kromě svíčkové neděláme.
Přeji dobrou chuť.

naporcovaný, nasolený, opepřený .... zprudka se opéká

už smíchaný s cibulí a s vývarem z masoxu, připravený na pečení

už upečený

A pro pány něco na doladění chuti .... i když tam je tedy vidět jen zlomeček .-)
Nechte si chutnat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 29. 10. 2011, 9:45
(Y) (Y) (Y)
MysPlys 11. 7. 2011, 15:23
Musím potvrdiť, že je fakt výýýýýýýborný... |:o) |:o) |:o). U nás doma už ho ani inak nerobíme. Práve ho pečiem pre svokrovcov, zajtra sa vracajú z dovolenky, tak nech si pošmáknu (Y) (Y) (Y). Ďakujem za super recept (flower) Myš
petra. (upraveno) 16. 11. 2008, 16:27
Petro (clamp), výborný recept. Opravdu chutný, měkoučký, šťavnatý ... dnes jsem s obědem uspěla :-$ (hello)
Hepesa 21. 11. 2008, 10:57
@petra. Peti, ono se nám to nějak smázlo ;-) Měla jsem na mysli tu cibuli ( s tím je největší "babračka" ) Jinak podle fotky ... máte ho super, jste šikula (clamp) Já ho tedy dělám ve vyšším a užším pekáči, aby byl jako v té cibuli a vývaru jakoby ponořený. Díky za pochvalu, určitě jste si jí zasloužila i Vy (F)
petra. 24. 4. 2009, 18:21
@Hepesa Jéé Peti, zdravím Vás, komentík jsem našla až dnes, když jsem opět hledala recept jelikož zítra bude zase králík podle Vašeho dědy :-$ Prima dny (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie