Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE

0.0
ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE

Potřebné ingredience

1 hrnek dlouhozrnné bílé rýže
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku (dávám víc)
4 šalotky (dávám 2 normální cibule)
1 hrnek nasekaného vařeného kuřecího masa (dávám nasekané syrové kuřecí maso)
1 hrnek oloupaných vařených krevet (můžou být i z konzervy nebo mražené, já dávám mražené, nevařené, stejně už většinou bývají předvařené)
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 vejce ušlehané se špetkou soli
1 hrnek nasekaného hlávkového salátu
2 lžíce světlé sójové omáčky (ale dejte klidně jakou máte)
špetka cukru
sůl, černý pepř
1 lžíce nasekaných pražených kešu oříšků (já dávám buráky, dávám jich víc a nepražím je)

Postup přípravy

Rýži dáme do omáčkové pánve se lžící oleje a 1/2 hrnkem vody, přiklopíme a uvedeme do varu. Zamícháme, znovu zakryjeme a vaříme 12-15min, až na povrchu rýže nebude vidět téměř žádná voda. Odstavíme z plotny, necháme stát pod poklicí asi 10min, pak poklici sundáme, načechráme vidličkou a necháme vystydnout.
Ve woku nebo na pánvi (já dělám na pánvi) rozpálíme zbývající olej, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli) a za stálého míchání prudce osmažíme.
Přidáme kuřecí maso, krevety a hrášek a smažíme 1-2 minuty pokud je maso předem uvařené, pokud dáte syrové jako dávám já, tak dělejte, dokud není měkké a hrášek přidejte o chvíli později.
Přilijeme rozšlehané vejce a zamícháme do ztuhnutí. Nakonec přimícháme nasekaný hlávkový salát, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a vmícháme ořechy.
Nakonec smícháme s rýží (nemusíme, můžeme ji podávat jako přílohu) a pak už jen papáme:-).

Rýži dáme do omáčkové pánve se lžící oleje a 1/2 hrnkem vody, přiklopíme a uvedeme do varu. Vaříme,až na povrchu rýže nebude vidět téměř žádná voda.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli) a za stálého míchání prudce osmažíme.

Přidáme kuřecí maso a krevety a smažíme, dokud není měkké.

Přidáme hrášek, vajíčko a ořechy a smažíme 1-2 minuty.

Přimícháme sójovku a rýži...

...a nakonec zamícháme salát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

raskynka 24. 6. 2008, 19:31
tak receptik vypada velice zajimave,mela jsem na zitrek vyhlidnute neco jineho,ale chlap mi koukal pres ramena a vas recept si hned vyhlidl.tak jsem zvedava jestli ho zvladnu,sice nemam vsechny ingredience jako jsou treba krevety,ale tak snad to bude dobre i bez nich.jenom se bojim,at tu ryzi nepripalim
raskynka 25. 6. 2008, 19:45
@raskynka tak jsem teda receptik dneska zkousela,ale ryzi jsem tam asi nechala trosku dyl,protoze mi z toho vznikl spis takovy nakyp :-(kazdopadne i chlpa rikal,ze tomu jeste neco chybelo,coz jsou ty krevety,tak snad priste uz se mi je podari sehnat a zkusim to znovu ;-) ;-) ;-) ;-)a do ryze jsem musela porad prilivat vodu,je v tom snad rozdil,jestli ji neliju hned plny hrnec a nebo porad prilivat zvlast
Bobanek 25. 6. 2008, 22:59
@raskynka To je mi líto, že se Vám oběd nepovedl :-|. Říkala jsem Vám, že ty krevety tam budou chybět :-$, ale podle toho co píšete, byl asi největší problém v té rýži *-). Pokud jste měla něco jako nákyp, tak jste ji zřejmě rozvařila +o(. Podle mě taky není rozdíl v tom, jestli jí nalejete plný hrnec hned anebo pak dolíváte, ale ono by se zřejmě, jak jsem pochopila z originálního receptu, dolívat nemělo *-). Jenže když se mi to začalo chytat, tak jsem tam holt musela trochu dolít ;-). Ale rýže se jmenuje smažená, takže zřejmě nemá být úplně měkká, ale trochu tvrdkavá - opražená *-). Každopádně věřím, že druhý pokus bude úspěšnější, a pochutnáte si i Vy :-). Tak na úspěch (D) Jitka
raskynka 26. 6. 2008, 9:34
@Bobanek ja si to myslim tkay,ze by mela byt tvrda,jenom proste uz se to chytalo,tak jsem zacala podlivat a podlivat,az jsem dopodlivala ;-) ;-) ;-)kazdopadne toto nevzdam,chtela bych to dotahnout do konce a ty krevety si urcite koupim a zkusimto znovu ^o) ^o) ^o)
Bobanek 24. 6. 2008, 22:50
@raskynka Jsem ráda, že jsem Vás inspirovala :-), a snad Vám bude i (pl). Jestli ale můžu doporučit, tak ty krtevety by tam měly být, dávají tomu specifickou chuť *-). Ale pokud je nemáte, jedlé to bude určitě i bez nich :-). Jinak s tou rýží máte pravdu, potenciální riziko připálení by tam být mohlo, taky jsem dolívala vodu, ale jen po trošičce, abych tu vodu pak nemusela slívat, aby se sama pěkně vyvařila, a rýže jakoby se trochu chytla o dno pánve, ale tak, abyste ji ještě v pohodě mohla vařekou ode dna bez větších problémů oddělit: :-) Tak přeji úspěšné vaření a pak dejte vědět, jak Vám (pl) Jitka (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie