(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Hmota z marshmallow ++++++našla jsem další receptík+++++
Potřebné ingredience
Sáček marshmallows ( např. JoJo, Haribo,...), 1-2 lžíce citr. šťávy, práškový cukr.
Na podsypání škrob.
Postup přípravy
Obsah sáčku vsypeme do nádoby, přidáme šťávu a dáme na 20-30 sekund do mikrovlnky na plný výkon.(Několikrát průběžně promícháme ) Promíchávám - šlehám - širokým nožem. Neodcházíme od mikrovlnky a čas přidáváme radši po vteřinách - hmota ráda kypí !Když se rozpustí, přidáme k nim část práškového cukru .Promícháme a přidáváme cukr, dokud to jde. Na vál nasypeme kopec pr. cukru, rozhrneme a shrneme do ní hmotu z nádoby. Zapracujeme cukr nejdřív nožem, pak rukama. Hmota vypadá jako tužší těsto.
Protože lepí, je třeba při jejím vyvalování podsypávat škrobem nebo cukrem, lepí se i na mikrosáčky.
Pokud je tuhá, zapracujeme ještě trochu šťávy, nebo vlhkýma rukama vodu.
Hmota na vzduchu tuhne, je třeba ji přikrývat. Pokud je pořád příliš tuhá, stačí ji dát opět do mikrovlnky, ovšem jen na 5 - 10 sekund.
Dá se přibarvovat, ale je houževnatější než marcipán, proto gelovou barvu otřenou o hmotu párátkem ještě trochu rozmělníme prstem namočeným ve vodě.
Hmota má krásně sametový povrch.
Dvoubarevné bonbony můžeme rozstříhnout - získáme tak dvě barvy. Některé bonbony (např. velké kulaté červené) stačí dobře omýt pod teplou tekoucí vodou - barevný cukr se smyje a dostaneme bílou hmotu.
Zbytky hmoty dobře zabalíme do sáčku a uchováváme v pokojové teplotě. Vydrží poměrně dlouho, cukr ji konzervuje. I když ztuhne na kámen, před dalším použitím stačí kus odkrojit a v mikrovlnce povolit, pak propracovat atd...
Protože lepí, je třeba při jejím vyvalování podsypávat škrobem nebo cukrem, lepí se i na mikrosáčky.
Pokud je tuhá, zapracujeme ještě trochu šťávy, nebo vlhkýma rukama vodu.
Hmota na vzduchu tuhne, je třeba ji přikrývat. Pokud je pořád příliš tuhá, stačí ji dát opět do mikrovlnky, ovšem jen na 5 - 10 sekund.
Dá se přibarvovat, ale je houževnatější než marcipán, proto gelovou barvu otřenou o hmotu párátkem ještě trochu rozmělníme prstem namočeným ve vodě.
Hmota má krásně sametový povrch.
Dvoubarevné bonbony můžeme rozstříhnout - získáme tak dvě barvy. Některé bonbony (např. velké kulaté červené) stačí dobře omýt pod teplou tekoucí vodou - barevný cukr se smyje a dostaneme bílou hmotu.
Zbytky hmoty dobře zabalíme do sáčku a uchováváme v pokojové teplotě. Vydrží poměrně dlouho, cukr ji konzervuje. I když ztuhne na kámen, před dalším použitím stačí kus odkrojit a v mikrovlnce povolit, pak propracovat atd...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mopika
(upraveno)
26. 5. 2010, 15:39
Tak ta potahovací hmota, to je pecka !!!! Upekla jsem nic moc šišatý dort a malý mi do něj navíc udělal prstem díru...když se daří tak se daří , ale po potažení prostě super !!! . Na to, že je to můj první dort vypadá lépe než minulý týden z cukrárny . Děkuji za receptík. Vilma
Klárča1
(upraveno)
1. 2. 2010, 15:51
Dobrý den,můžete mi prosím poradit jak hmotu obarvit?gelové barvy už na rychlo neseženu,mám klasické sypké barvy.mám přidat trochu do hmoty když se bombony taví v mikrovlnce nebo rozdělanými natírat? a je hmota vhodná i na figurky nebo jen na potahování dortů.a jak docílím aby byla lesklá?děkuji moc za odpověď. Klára