Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Plněná kuřecí křidélka

0.0
Plněná kuřecí křidélka

Potřebné ingredience

Kuřecí křidélka, mleté vepřové maso, cibule, česnek, sůl, pepř, zelené bylinky (nejlépe čerstvé dle chuti), koření do mletého masa (např. grilovací nebo zahradní sušená směs od Rojíka), mletý pepř.

Postup přípravy

Křidélka omyjeme a vyrobíme do nich kapsu tím, že opatrně nařízneme kůži a prstama ji podebereme, aby vznikl co možná největší otvor k naplnění (viz foto). Pak si uděláme směs z mletého masa, drobně nasekané cibule, utřeného česneku, koření dle chuti a hlavně čerstvých (pokud možno) zelených bylinek (já dala libeček, tymián, majoránku, rozmarýn - prostě, co zahrádka dala ;-)). Směs osolíme, opepříme a plníme jí kuřecí křidélka. Opatrně spíchneme napichovátky nebo pevnými párátky a dáme do pekáče.
Mně zbyla ještě mletá hmota, tak jsem do ní přidala vajíčko a strouhanku a uhnětla bochánek - malou sekanou a dala jí péct ke křidýlkám. Podlít vodou a povrch posypat třeba grilovacím kořením a ještě povrchu přisolit (dle úvahy).
Pečeme v troubě, podléváme a přeléváme vodou a výpekem. Před koncem pečení přidáme vločky másla a dopečeme.
My toto jídlo měli s bramborem a okurkovým salátem.

Byla to taková moje improvizace alá co dům dal, ale povedlo se. Okamžitě snězeno, dokonce tak rychle, že než jsem si vzpomněla, že mám hotové jídlo ještě fotit, už nebylo co fotit ;-).

Je to vcelku rychlé a pokud máte železná napichovátka (třeba na ptáčky ap.), tak to jde i rychle.
Pokud se rozhodnete toto vyzkoušet, přeji dobrou chuť !!!

Kuřecí křidélka a připravená masová směs k naplnění.

Plnění křidýlek - nožem a prsty "vyrobená" kapsička (otvor) pod kůží.

Ještě jeden pohled na plnění :))

Spíchnuté křidýlko. Ale nemusíte se s tím zrovna moc párat, ono to nemá velkou tendenci vytékat při pečení.

No a tady zbývá už jen podlít vodou a péct :)).

Ještě přidávám fotku zahradniho koření (které uvádím v použitých ingrediencích). Koupila jsem ho včera před Kauflandem ze stánkového prodeje. Je bez glutamanu a nááádherně voní.
Fotka je miniaturní, snad se v tom zorientujete :(.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 8. 11. 2014, 23:28
(clamp)
lidare 6. 11. 2014, 21:03
(Y) :-)hm,to může být dobré (clamp)
vevercak78 18. 9. 2011, 17:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
teoder36 9. 8. 2008, 18:31
Téda,vypadá to moc dobře (clamp) (clamp),mám inspiraci na oběd nebo večeři?? *-) ;-) ;-)
teoder36 9. 8. 2008, 18:31
Téda,vypadá to moc dobře (clamp) (clamp),mám inspiraci na oběd nebo večeři?? *-) ;-) ;-)
Toros 3. 8. 2008, 23:17
(clamp) (clamp) Ivi...to je báječný nápad..my křidélka moc nemusíme....ale tohle vyzkouším....určitě Vám písnu.... (L) (L)
avynka 3. 8. 2008, 23:22
@Toros Přesně, Jani, já taky křidýlka zrovna moc nemusím. Samý kosti, masa málo ;-), ale toto bylo vážně dobrý (Y). Snědly jsme jich dohromady 12 :-p. A na kostech a zbytcích si ještě pochutnali i naši dva (&) a jedna (@) :-D.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie