Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Majolkové houstičky - úúúúžasné

0.0
Majolkové houstičky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 g majolky - 2 malé pytlíčky, 500g hladké mouky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 a půl lžičky droždí- vyzkoušela jsem jen polovinu majolky a super, stačí jeden pytlíček!!!

Postup přípravy

Vše dát do pekárny na program kynutí, nejprve vše tekuté, potom mouku a ostatní, vykynuté těsto, vyválet váleček - hada asi 15 cm a udělat uzlíky, pomašlovat vejcem a posypat solí nebo mákem , nebo sezamem, nebo kmínem, dobrou chut, jsou výborné!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 14. 12. 2017, 20:00
(Y)
janatka70 14. 12. 2017, 11:17
Ráda peču pečivo z majonézy, je nadýchané. Dnes jsem z tohoto upekla bagety. Super. (Y)
Kamis1 18. 2. 2015, 7:35
Taky jsem je kdysi dělávala.....jsou vynikající (Y)
11HANULA (upraveno) 12. 5. 2016, 14:13
Tak mi v troubě (na stopadesát st.) kynou rohlíčky, potřu vejcem a pak dám info, jak to dopadne. Těsto můžu zatím jenom chválit, pěkně se s ním pracovalo. Snad jsem ho nepřekynula, byli jsme u mudry, pekárna kynula, bohužel jsme se nestihli vrátit "včas". Takže nakynutá čepice krapet klesla. Ale pak se "spravilo".
laskonka333 21. 1. 2015, 21:17
(Y)
jitulka78 21. 1. 2015, 21:01
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vera N 22. 8. 2010, 19:24
Vypadají nádherně. Mám domácí majonézu, tak jdu do toho. (clamp) (clamp)
Angelinka 3. 6. 2009, 15:18
(Y) no tak to dekuji....majonezu znam,ale myslela jsem ze majolka je jeste neco jineho,. ;-) diky dik (hello)
Atuna 3. 6. 2009, 12:45
VÝÝÝÝÝÝÝÝBORNÉ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)TEĎ JSEM DOPEKLA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)A JAK VONÍ CELÝ BYT HOUSTIČKAMI.DĚKUJEME (L) (L) (L) (L) (L)
Angelinka 3. 6. 2009, 11:49
Dobry den housticky vypadaji krasne, tak bych rada taky vyzkousela svou rodinku potesit. Jen jsem asi prilis blondata a nebo nezkusena....co je to ta majolka? Dekuji a preji pekny den Misa *-)
eliskaXL 3. 6. 2009, 12:03
@Angelinka majoneza..."tatarka" a hned vedle ni je majoneza :-))
šumafka 1. 5. 2009, 18:19
Tyto housky jsou opravdu úúúúúúúúúúúžasné! Dlouho vydrží!! (Y). Dělám je dost často, střídám je s jogurtovými. Od té doby co mám pekárnu, pečivo vůbec nekupuji. Bydlíme na vesnici bez obchodu a tak po 10 letech konečně k snídani čerstvé pečivo. :-)
Ivakopecna 30. 1. 2009, 12:13
PRÁVĚ PEČU HOUSTIČKY Z MAJOLKY. DĚLÁM JE PO ČTVRTÉ A POPRVÉ JSEM POUŽILA JINOU MAJONÉZU. (POLIČANKA). TĚSTO SE MI LEPILO A ŠPATNĚ SE S NÍM PRACOVALO. NEJLÉPE SE S TĚSTEM PRACOVALO KDYŽ JSEM POUŽILA HELLMANS. JINAK HOUSTIČKY JSOU MOC DOBRÉ. (Y) (Y)
mata73 18. 1. 2009, 20:09
Dobrý večer, chci upéct vaše houstičky.Chci se jenom zeptat, kolik jich z těsta asi je?Moc děkuji markéta (F)
rendule76 24. 1. 2009, 18:56
@mata73 Markétko bud 8 velkých housek pletených ze tří copánků, nebo 24 houstiček, jako je na talíři....Renča
klamer 12. 1. 2009, 19:16
Dobrý večer, také já děkuji za recept na majolkové houstičky jsou výborné (clamp) (Z), (X) i manžel se oblízli, a to byly pečené včera večer, ohřála jsem je v mikrotenovém sáčku v mikrovlnce. |:o) |:o) |:o) Klára s rodinou.
rendule76 24. 1. 2009, 18:56
@klamer Klárko to jsem moc ráda, že chutnaly....... (L) (L) (L)
Petttt 11. 1. 2009, 18:07
Děkuji za skvělý recept-jsou výborné (Y) (clamp) (flower) (hello)
rendule76 24. 1. 2009, 18:57
@Petttt Děkuji za pochvalu....... (L) (L) (L)
silvielulu 5. 1. 2009, 12:53
Dobrý den jsem začátečnice s pečením kynutých těst a tak jsem se chtěla zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho zhruba pečete houstičky? Já jsem kdysi zkoušela kynuté pečiva, ale vždy mi po vychladnutí ztvrdly všechny housky, rohlíky, bulky i koláče. *-)Díky moc za radu. Silva
rendule76 24. 1. 2009, 18:58
@silvielulu Silvinko, přesně jak psala paní Ivetka, a jsou vždy měkké a super chutnají..... (L) (L) (L) Renča
lukinci 15. 1. 2009, 10:08
@silvielulu Dobrý den Silvie, já jsem je pekla včera poprvé a byly opravdu úúúúžasné ... troubu jsem měla na na 180 stupňů, pekla jsem cca 15- 20 min. ve střední části, přeji hodně štěstíííí ... hned po upečení jsem je nechala vychladnout na mřížce a byly měkoučké až do večera ... dneska už nejsou :'(.
7.8 31. 8. 2008, 15:54
Včera jsem pekla a dnes znovu,akorát jsem dělala rohlíčky. Nějak neumím uplést houstičky. Jsou fakt super. (clamp) (clamp) (clamp)
rendule76 31. 8. 2008, 20:01
@7.8 Marcelko, díky moc, já je peču také skoro každý den, vyválim si žížalku, udělám jeden uzlík a ten delší konec zatočím a přilípnu..... Renča (L) (L) (L)
Leňula*B 31. 8. 2008, 11:45
(F) tak těsto zaděláno a ted budu čekat na výseldek _) pak ještě písnu díky za super inspiraci Lenka |:o)
rendule76 31. 8. 2008, 15:09
@Leňula*B Leni, jsou fakt výbormé, dělám každý den, tak at se podaří..... Renča (L) (L) (L)
Leňula*B 6. 9. 2008, 21:10
@rendule76 (Y) (Y) (Y) byly úžasnéééééééééééé, jsem e bala té majolky, ale opravdu paráda.) vřele doporučuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Lenka
rendule76 7. 9. 2008, 21:47
@Leňula*B To jsem moc ráda, že se povedly, u nás se dělají každý den, vyzkoušela jsem již mnoho receptů, ale tyhle jsou nej!!!!! (L) (L) (L) klidně stačí polovina majolky, mám vyzkoušeno, dávám jen jeden pytllíček 100 ml (L) (L) (L)
jandula76 24. 8. 2008, 22:34
Vypadají suprově, jen mi namontují troubu tak zkusím (Y)
rendule76 25. 8. 2008, 11:59
@jandula76 Chutnají skvěle a krásně se s těstem pracuje (L) (L) (L)
eliskaXL 24. 8. 2008, 22:29
Vypadaji opravdu skvele,o vikendu vyzkousim |:o)
rendule76 25. 8. 2008, 12:00
@eliskaXL Jsou fakt výborné a skvěle se pracuje s těstem, o víkendu jsem dělala 2x (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie