Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 60 návštěvníků)

Falešná marcipánová hmota a krém který dělám :-)

0.0
Falešná marcipánová hmota a krém který dělám :-)

Potřebné ingredience

Marcipánová hmota: 150g moučk. cukru, 40g suš. mléka (používám Laktino polotučné), trochu bílku, půl lžičky másla, potrav. barvivo, mandlová tresť

Krém: na jeden dort - 1 kokosový puding do 1/2 litru mléka (nesladit), cca 3 kostky másla, moučk. cukr

Postup přípravy

Marcipánová hmota - všechno smícháme dohromady - zpracovávám ručně. Musí to být tvárné jako modelína, ani lepit ani se to nesmí roztékat. Podle potřeby přidávám buď bílek nebo cukr. Na potažení klasického kulatého dortu spotřebuji cca dvě dávky.

Krém - máslo i puding musí mít stejnou pokojovou teplotu. Kostku másla zasypu moučk. cukrem (cukru tolik, jak to máte rádi sladké) rozšlehám a po lžících vmíchávám puding. Jedna dávka pudingu mi vystačí asi na 2,5 až 3 kostky másla.

"Kroucánky" jsou dělané na dortech potažených marcipánovou hmotou. Udělám si polevu jako na zdobení perníčků: asi 10dkg prosátého moučk. cukru, lžička solamylu, trochu bílku, citronová šťáva. Míchám ručním šlehačem (metly na hnětení, ne šlehání! ). Podle potřeby přidávám citr. šťávu nebo moučk. cukr. Poleva musí tvořit tzv. špičky, aby se vám neroztékala.

Hodně úspěchů při tvoření:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Spolek holek 1. 9. 2008, 22:23
není tohu sušeného mléka nějak málo??????? *-) *-)
Janča.S 2. 9. 2008, 20:51
@Spolek holek Ne, není, mám to vyzkoušené :-))
rybickarybka 31. 8. 2008, 21:12
já myslela, že pudinkový krém je tak jeden pudink na max. jednu kostku masla... slehat jeden pudink do trech masel, to bych se s tim asi ani nezdrzovala. A to mnozstvi cukru na jedno maslo by mne docela zajimalo, prave proto, ze kazdy dava jinak, by ne zajimalo, co chutna jinym lidem.
Janča.S 2. 9. 2008, 20:54
@rybickarybka Do misky dávám kostku másla, zasypu cukrem (menší kopeček), rozšlehám a po lžících přidávám puding. Nedělám to nijak extra sladký, je tam ještě dost cukru v marcipánu. Všem příbuzným a kamarádkám chutná, takže to tak nechávám.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie