Flash hry | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | Autosedačky | Kočárky | BioKosmetika | Recepty | Dětská výživa

objednat banner 468x60

RECEPT - Veterníky

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
MOUČNÍKY, POHÁRY
Gabika K. (Aderiarleen) ID 138290 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)


Veterníky
[1.10.2008]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Odpaľované cesto: 2,5 dcl vody, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok 1. krém: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie 2.krém: 7-8 lyžíc kryštál. cukru, 2 smotany na šľahanie 33%, 1 stužovač karamelová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

potrebujeme
Vodu s olejom a štipkou soli necháme zovrieť. Keď vrie nasypeme múku a varíme až sa začne oddeľovať od hrnca. Odstavíme
Do horúceho po jednom pridávame celé vajíčka. Každé vždy dobre šľahačom vymiešame.
Teplé cesto dáme do vrecka s ozdobnou rúrkou a na plech striekame kolieska, alebo banániky.
Vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme. Keď nabehnú teplotu znížime na 180°C a dopečieme.
Z litra mlieka a ZK uvaríme puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť...občas premiešame, aby sa neutvorila koža. Do vychladnutého pridáme ušľahanú šľahačku a zmiešame.
lyžíc kryšt. cukru upálime na tmavý karamel. Zalejeme ho šľahačkami a rozvaríme. Najlepšie je to urobiť večer a dať poriadne vychladiť do chladničky. Vychladnuté vyšľaháme so stužovačom do tuha.
Oba krémy naplníme do dvoch cukrárenských sáčkov. Najprv nastriekame pudingový krém a naň karamelovú šľahačku. Priklopíme vŕškami a polejeme polevou. Poleva: 5 lyžíc kryšt. cukru upálime na karamel a zalejeme trochou vody a rozvaríme na hustý sirup. 10 lyžíc prášk. cukru vymiešame s troškou vody a pridáme karamel. Vymiešame do hladka na polevu.
Polevou polejeme hotové veterníčky. Sú skvelééééé. recept mám od mojej sestričky -profi cukrárky a sú najlepšie na svete.


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
<< Líná hospodyňka | Veterníky | Palačinková želvička >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea M. (adriM) ID 34167 (14.10.2008, 15:05)
Gábi dívám se na vaše větrníky, já už je jednou dělala,také jsem sháněla recept od cukrářů akorát tu karam. polevu jsem dělala trochu jinak. Vyšlehala jsem dvě šlehačky a do nich vmíchala tu karamelovou šlehačku,kterou píšete vy. Je pravda,že se to pak ale trochu roztékalo. Ta vaše slehačka karamelová teda neteče a drží? Děkuji
ODPOVĚDĚT