Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

SMAŽENKY - chodili jsme na ně jako děti do mléčného baru .-)))

0.0
SMAŽENKY - chodili jsme na ně jako děti do mléčného baru .-)))

Potřebné ingredience

Na 8 kousků:
3 vajíčka, asi 2 hrstě strouhanky, trochu mléka, cibule, kyselé okurky, hořčice, chleba, olej na smažení

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme strouhanku a trochu mléka. Vše zamícháme a podle potřeby přidáme strouhanku, nebo mléko - hmota nesmí být ani moc hustá, ani příliš řídká, tak akorát, aby se nám dobře dávala na pánev. Mezitím si na pánvičce rozpálíme olej a "těsto" dáváme smažit. Nabírám ho lžící a snažím se to rozprostřít tak, aby placky měly tvar chleba. Když je z jedné strany do zlatova, obrátíme a smažíme z druhé strany. Chleba nakrájíme , smaženky klademe na něj a potřeme zvrchu plnotučnou hořčicí, okurkou a cibulí na plátky. Je to prima večeře, děti to milují. Snad Vám také bude chutnat :-D)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marcela 1980 4. 7. 2007, 13:37
No to je dobrutka z mojeho detstvi, vzdy jsme na ni nekam s mamkou chodily, nebo ji delala mamka i doma. Jen to znam takto: Chleba namazat maslem, pak hortici nato smazenku a na smazenku kolecka cibule a okurku. Je ja mam pusu plnou slin ;-)
penguin 9. 7. 2007, 16:38
@Marcela 1980 (L)jj i do mého dětství patří smaženky a jahodový koktejl v "mlíčňáku" ;-)
Ayra 12. 1. 2007, 11:15
Jako děti jsme je milovali a díky Vám jsem si na ně teď vzpomněla. Hned jsem je včera udělala k večeři a všichni měli boule za ušima (Y). Díky (F)
Pegča 11. 1. 2007, 14:37
Také je máme MOC rádi !!! (Y) (Y) (Y)
cadovka 11. 1. 2007, 13:41
Andrejko, také je děláme, dávám na 1 vajíčko 1 lžíci strouhanky a 1 stouhaného sýru a jsou super. Skvělá a rychlá večeře. (Y)
penguin 12. 1. 2007, 13:05
@cadovka :-DJééé holky, ani jsem nezaznamenala tak rychlou reakci :-). To mě těší, že se zase smaženky derou na světlo ;-), my je jako děti zbožňovaly a moje holky se taky můžou utlouct :-P. SOŇO, s tím sýrem to příště vyzkouším- díky za typ! (F) Andy

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie