Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

dýňový koláč

0.0
dýňový koláč

Potřebné ingredience

na korpus:

250g mouky (150g polohrubé, 100g celozrné),

špetka soli,

citrónová kůra (z půlky citrónu),

125g másla,

1 vejce,

2 lžíce cukru,............................... ................................................
na náplň:

cca 2hrnky dýňové dužiny,

2 vejce,

2 lžíce zakysané smetany,

5l žic medu,

šťáva z půlky citrónu,

špetka skořice,

hrst sušených meruňek,

hrst mandlí,

trochu dýňových semínek

Postup přípravy

Korpus: smícháme všechny sipké ingredience, přidáme vajíčko a máslo pokrájené na plátky a vypracujeme těsto (konzistence jako na linecké cukroví). Těsto dáme do ledničky ztuhnout, po vychladnutí vyválíme silný plát a přendáme do máslem vymazané formy, prsty zvedneme okraje a na několika místech těsto propíchneme vydličkou. Meruňky a mandle si pokrájíme na malé kostičky a vsypeme je na korpus. Na korpus vsypeme i dýňová semínka.
Náplň: dýni povaříme v trošce vody (cca 15minut) poté vodu slijeme a dužinu rozmačkáme. Měli bysme povařením získat 1 hrnek dýňové dřeně, pokud máte míň nevadí, pokud víc, tak dál pracujte pouze s tím jedním hrnkem... Dřeň necháme vychladnout, poté přidáme med, citrónovou šťávu, skořici, vejce a smetanu a vše ušleháme metličkou.
Náplň rovnoměrně vlijeme na korpus s meruňkami a mandlemi, dáme péct do předehřáté trouby na 180° a pečeme 40minut.

pozn: v původním receptu na koláč jsou místo mandlí ořechy, my je ale moc nemusíme, tak jsem je nahradila mandlemi. Stejně tak v původním receptu jsou pouze dvě lžíce medu a tři lžíce javorového sirupu, já javorový sirup neměla, tak jsem dala 5 lžic medu...

příprava těsta

těsto

pokrájené meruňky a mandle

těsto připravené ve formě a posypané meruňkami, mandlemi a dýňovými semínky

příprava náplně

pečeme na 180° a 40minut

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie