Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 395 návštěvníků)

Lahodná domácí MARLENKA

0.0
Lahodná domácí MARLENKA

Potřebné ingredience

Líté těsto!! 1 máslo, 3 celá vejce, 3 lžíce medu, 300g cukru, 400g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbony, trochu mléka. Krém : 1/2l mléka, 5 vrchovatých lžic dětské krupičky, 1/2 plechovky salka (nevařit!!),máslo

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme med a postupně přisypáváme smícháné sypké suroviny,nalejeme trošku mléka, pořád mícháme!! pak hned klepneme 3 vejce a dobře promícháme ( rádo by se přilepilo k hrnci proto nehřát dlouho, jen vše spojit a zahřát a šup na plechy) a teplé nalejeme na 3 plechy vyložené peč.papírem, pečeme chvíli max.10minut, až pláty zezlátnou jsou hotové. Dále dle obrázků...

Je to velice jednoduchý recept a vysledek nepopsatelný, dělala jsem na oslavu manželových narozenin a všichni se olizovali až za ušima....

výroba těsta,elektrickým šlehačem to jde super....

3 velké plechy vyložíme peč. papírem a nalejem teplé těsto, rovnoměrně rozetřeme... a dáme péct na 160°

upečené pláty...

krém : v 1/2 l mléka si klasicky připravíme dětskou krupičku(5-6lžic) + 2 lžíce cukru, necháme vychladit, přendáme hustou kaši do misky na šlehání a přišleháme 150g másla a nalejeme 1/2 plechovky salka, vše vymícháme do krému...

vychladlé pláty si dáme na sebe a pěkně zarovnáme, odkrojky si dáme do misky a rozdrobíme...

pláty si dáme každý zvlášť a smícháme si 100g sekaných vlašáku a odkrojky těsta...

pak již potíráme jednotlivé pláty krémem a klademe na sebe...

pláty máme naplněné, kraje i vrch potřeme krémem a důkladně obsypeme směsí vlašáků a drobků z plátů...

hotovo a šup do lednice, je vynikající již následující den....

a můžeme se dát do toho.....je to delikatesa!! Krásně vláčný vydrží i týden,je toho celkem dost, jestli ovšem není hned pryč :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 4. 11. 2014, 20:33
(Y) (Y) (Y) (F)
tetakniha 4. 11. 2014, 20:24
Máte samé úžasné recepty, tenhle také vyzkouším (F)
Martassek 18. 12. 2013, 14:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
zuker 7. 6. 2012, 13:21
Vynikající Marlenka, včera jsem ďála a už je jen půl plechu. (clamp) (clamp) (clamp) (Y) Oproti medovníku - fakt rychlovka Dala jsem 3/4 salka,ale dle mé chuti 1/2 určitě stačí. Díky za super receptík |:o) |:o) |:o) (D)
nkrivankova 30. 5. 2012, 11:33
Perfektní recept!! Za hoďku a půl už byla Marlenka v lednici a dnes jsem s ní sklidila ohromný úspěch práci i u přítele. Budu péct už jen podle tohoto receptu. (X)
zakihozena 6. 4. 2012, 16:58
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic)Je mňamóznííííííí!!!! Už jsem dělala 2x - jednou s obyč SALKEM a druhou s karamelovým a obě famózní!!! Moooooc děkuji za receptík, navíc převelice jednoduchá! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Zítra budu péct dvě - jednu nám a druhou povezu v pondělí k rodičům!!! :-) :-) :-) :-)
eisnerka 31. 1. 2012, 13:43
dnes jsem dělala tuto marlenku,je super,moc doporučuji,vždy jsem dělala medovník a tentokrát jsem si vybrala tento recept,moc dobré,rychlé a není to ani moc sladké,super,určitě zas udělám,Helena
liarosa 23. 9. 2011, 17:02
Dnes vyzkoušeno!Je užasná!!!Fakt skvělý recept.Můžu si ho dát i na MMB mezi své recepty?Samozř.s odkazem na vaši stránku.-)Lia (Y)
pepanaa 6. 5. 2011, 13:05
Musím napsat, že je opravdu luxusní!!! Těsto je jako originál. Rychlé a výborné! Jen pozn. těsto jsem rozdělila na 4 plechy, zdá se mi to být takto lepší - tenší pláty. Krém jsem dělala podle Vás, příště zkusím ze zkaramelizovaného Salka. (Y)
jolča 22. 4. 2011, 13:13
Oli, chci ji právě upéct, myslíte že můžu dát zkaramelizivané mléko, už ho mám uvařené ,-). Díky (hello)
lenavackova 22. 4. 2011, 13:51
@jolča Snad nevadí,že odpovím já....určitě vařené Salko nevadí,dělám Marlenku taky z vařeného,chutná nám víc (F)
Leni101 27. 2. 2011, 19:31
Zrovna jsme dojedli marlenku podle Vašeho receptu.Dopadla dobře...a to napoprvé.Nebylo to ani nijak složité ,podle Vašeho návodu,to šlo samo :-) Díky za super recept byla to ňamina...už je zařazená v kuchařce. Lenka (clamp) (clamp)
luciene1 7. 2. 2011, 15:08
Teda ta je bááááječná (Y) (Y) (Y). Brala jsem i do práce a všichni se nestačili olizovat :-D Skvělý jednoduchý recept (Y). A dala jsem celé salko a je to v pohodě. Akorát byste měla doplnit do surovin máslo do krému,chybí tam,je až v postupu a ořechy na posypku taky.
allfice 26. 1. 2011, 21:32
Právě jsem dodělala a už je v lednici. neodolali jsme a kousek ochutnali, no je bááááááječná (Y) :-p Zítra se po ní zapráší (zajic) Těsto jsem dělala z Hery, krém pak z másla. Překvapilo mě, že paní níže píše, že ji dělala dvě hodiny, jsem si říkala, co dělala tak dlouho, ale už to chápu ,-) Ovšem není to zas žádná velká dřina a za výsledek to jistě stojí!!! |:o)
lidare 2. 12. 2010, 9:41
(Y)určitě vyzkouším,je to velmi jednoduchý recept. (clamp) :-) (Y) (Y) (Y)
janaforyou 2. 12. 2010, 9:29
Oli musím jen chválit (L) (clamp) (clamp) (clamp) pekla jsem na Vánoční jarmark, úspěch byl veliký (Y) :-) (Y) musela jsem upéci hned jeste jeden rodině (Y) (andel) (banky) (stromecek). děkuji .Jana
Zrušený účet 28. 11. 2010, 14:20
(Y) (Y)
bububu (upraveno) 5. 10. 2010, 9:33
díky za recept, je to dobrota.
bububu (upraveno) 5. 10. 2010, 9:34
@bububu dobrota (Y)
bububu (upraveno) 5. 10. 2010, 9:36
mňamka
bububu (upraveno) 5. 10. 2010, 9:36
je to nejlepší marlenka jakou jsem kdy dělala, děkuji
darklady85 1. 9. 2010, 10:15
Včera jsem to taky odzkoušela, je to naprosto luxusní |:o) Nemůžu si to vynachválit. Podařilo se mi to podle návodu hned napoprvé a to opravdu naprosto luxusně. Sice jsem se trochu bála při rozdělování těsta, připadlo mi to strašně tenké ty vrstvy, ale jak se to upeklo, tak to stouplo. Díky moc za super recept. Paráda. (Y) :-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie