Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

PAŘÍŽSKÉ ŘEZY - samá čokoláda - vynikající

0.0
PAŘÍŽSKÉ ŘEZY - samá čokoláda - vynikající

Potřebné ingredience

Na těsto: 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, čokoláda Margot nebo bílá čokoláda
Na krém : 2 smetany ke šlehání, 2 tyčinky Ledové kaštany

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s olejem a cukrem, potom přidáme mléko, mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme a po vychladnutí natřeme na koláč krém a posypeme nastrouhanou Margot čokoládou nebo bílou čokoládou.
Příprava krému: Den předem si na plotně svaříme smetany s tyčinkama Ledové kaštany, necháme krátce provařit, tak 5 minut.. Do druhého dne necháme v lednici a pak vyšleháme. Jde to krásně a rychle.
Pozor smetanu vařit ve větším hrnci a na mírném plameni,ať Vám nepřeteče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andulka12 25. 7. 2012, 10:08
tiez robim take nieco, niekedy namiesto ladovych gastanov dam dve tycinky Kofily, tiez su super a vynikajuci krem je ked sa daju ladove gastany ale biele, dakujem za pripomenutie, uz som davno nerobila (Y)
Elizza 25. 7. 2012, 17:42
@andulka12 Děkuji, ráda vyzkouším (Y)Akorát bude problém s Kofilou, ta u nás mizí rychlostí blesku, tak abych jí stihla použít na řezy ,-) ,-) ,-)
vustora 25. 7. 2012, 9:42
tet prave pecu, (X) tak jsem zvedava jak dopadne :-$
Elizza 25. 7. 2012, 9:59
@vustora Doufám, že budou také chutnat (H) (H)
Silvous16 24. 7. 2012, 14:37
naprosto vynikající a přitom jednoduché.....o víkendu jsem je dělala a zítra budou znova (Y) (C) (C)nemůžu ochudit o ten zážitek kolegyňky v práci :-) (H)
Elizza 24. 7. 2012, 20:39
@Silvous16 Silvo, mooooc děkuji za chválu [A] [A]Jsem ráda, že řezy mají u Vás také úspěch |:o) |:o) |:o)a doufám, že i kolegyňky v práci budou stejného názoru ,-) ,-) Díky za komentík (L)
salominka 15. 12. 2011, 18:06
smetany svařené, zítra upeču a dodám hodnocení....nemůžu se dočkat, po přečtení recenzí už ted slintáme :-D
Elizza 15. 12. 2011, 20:13
@salominka Martino tak se těším,jak Vám výsledek zachutná ,-) ,-)
salominka 16. 12. 2011, 14:44
@Elizza Jsem z toho celá hín, jsou opravdu skvostné a delikatesní a SILNĚ MŇAMOZNÍ :-) díky za recept, ukládám mezi oblíbené (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elizza 16. 12. 2011, 15:17
@salominka Jéééé super, tak to mám radost (dance) (dance)Na fotce nevypadají nic moc,ale zdání klame a jsem ráda, že se Vám to potvrdilo a řezy nezklamaly |:o) |:o) |:o)Díky za komentík a vyzkoušení receptíku :-$ :-$ (hello)
Daanny 10. 12. 2011, 21:06
Ivetko, dneska jsem je udělala a jsou naprosto úžasné (Y) (Y) (Y) všichni si pochutnali (F) moc děkuji za inspiraci |:o) |:o) určitě jsem je nepekla poprvé a naposledy (C) (C)
Elizza 10. 12. 2011, 23:09
@Daanny Danuško, jsem moc ráda, že chutnalo :-$ :-$ :-$, (L) (L) (hello)
Lakky 20. 3. 2010, 21:24
Děkuji :-) (Y)
Lakky 20. 3. 2010, 18:42
Chtěla bych vyzkoušet Váš moučník, ale mám strach, abych ty smetany pak vyšlehala. Jak dlouho vydrží ten krém, že bych v pondělí udělala, a jedla by se v úterý? Drží tvar, musí být pořád v lednici? *-)
Elizza 20. 3. 2010, 18:50
@Lakky Dobrý den Lucie. Řezy mám v lednici vždycky tak 4 dny.Musí být pořád v lednici,aby se nezkazily a tvar drží.Ale na talířek pro návštěvu můžete dát v klidu,za tu chvilku se nic nestane :-) Vyšlehala jsem krém pokaždé,neměla jsem nikdy problém. Tak doufám,že se povedou a budou chutnat. :-) (L) (L) Pokud budete převážet,tak nejlépe v nějaké misce s víkem a tak aby byly vedle sebe a neměly prostor k létání po krabičce ,-) ,-)
janulka44 26. 3. 2009, 15:16
No tak mám hotové a vážně to nemá chybu (clamp) |:o)....
Elizza 26. 3. 2009, 15:21
@janulka44 Janičko, to mně těší, že jste tak nadšená. Taky nám chutnají,akorát u nás mají tu chybu, že jsou hned pryč a můžu začít znovu.Díky za komentář. :-) :-) (L) (flower) (hello)
Manki 25. 3. 2009, 15:16
(Y) vynikající, díky za receptík, před šleháním jsem dala ztužovač šlehačky,abych měla jistotu, že to vyšlehám, ty dnešní šlehajdy ;-) stojí za prd. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elizza 26. 3. 2009, 14:44
@Manki Moniko, vůbec není zač, jsem moc ráda, že vám řezy chutnají. Díky za komentář. :-) :-) (L) (L) (hello) (flower) (hello)
eeeliskaa 11. 1. 2009, 15:56
Tak už jsem je upekla a teď se chladí v lednici (Y) Jen krém jsem nedělala den napřed ale přidla do něj dva tvarohy. Nemůžu se dočkat, až to vyndám z ldnice a pustíme se s (X) do toho (zajic)
Elizza 12. 1. 2009, 9:40
@eeeliskaa Katko budu ráda, když dáte vědět jak Vám řezy chutnají.Také bych vyzkoušela tvaroh,ten my máme rádi. :-$ Hezký den (L) (hello)
eeeliskaa 12. 1. 2009, 10:35
@Elizza Inetko, byl takový víc osvěžující. Dávala jsem dva tvarohy, a toho krému bylo strašně moc. Dávala jsem ho i dovnitř, ale byla to super mnamka |:o)
Elizza 13. 1. 2009, 11:58
@eeeliskaa Katko tak hlavně že chutná.To s tvarohem taky udělám, určitě bude super.Díky a hezký den. (L) (hello)
gabrielin 27. 11. 2008, 20:31
Mám sliny až na zem.... (Y)
Elizza 28. 11. 2008, 7:58
@gabrielin Gábi a to jste ještě ani neochutnala, je to mňamka. :-) (hello)
žabada 27. 11. 2008, 20:22
Vypadají skvěle (zajic) (zajic)
Elizza 28. 11. 2008, 7:57
@žabada Zdeni a jsou opravdu moc dobré, u nás se dlouho neohřály. ;-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie