Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Těstoviny s brokolicí

0.0
Těstoviny s brokolicí

Potřebné ingredience

na 4 porce: 250 g brokolice * 250 g těstovin (penne, vrtule, kolínka) * 100 g tvrdého sýra * cca 0,5 l mléka * 50 g másla +olej * 3 lžíce hladké mouky * bazalka * půl kostky bujónu (kuřecí, zeleninový - bez glutamátu, NATUR od Vitany. prodává např. Kaufland) * sůl, pepř (pro dospělé), můžeme přidat šunku.

Postup přípravy

Brokolici rozebereme, v sítu prolijeme horkou a následně studenou vodou (neztratí tak barvu) a uvaříme 5 minut, zvlášť uvaříme také těstoviny ve slané vodě s olejem (aby se nelepily).
Mezitím vaříme omáčku - na másle osmahneme mouku a bujón, necháme rozpustit. Přidáváme po trochách mléko (mícháme metlou), až začne vřít, odstavíme. Po chvíli přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a mícháme, dokud se nerozpustí, ale už nevaříme. Pak bazalku.
Na talíř dáme těstoviny, růžičky brokolice a přelijeme omáčkou. nebo smícháme vše dohromady:-)

naše roční dcérka se po tom může utlouct:-) manžel teda bohužel ne..

:-)

bujón Natur od Vitany

složení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prťos 8. 6. 2009, 20:57
Super recept . Rychlý, nenáročný, mňamózní, dcerce moc chutnal, manžel to okomentoval slovy "výborná příloha, kde je maso..." (clamp) děkujeme
klaruška 5. 4. 2009, 17:38
Markétko,dneska jsme měli k obědu váš recept a bylo to vynikající. (Y) (pl) Akorát jsem přidala kuřecí masíčko.Opravdu mňamka a velice rychlá. (L) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie