Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

0.0
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny

Postup přípravy

Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso a všechnu nakrájenou zeleninu a dáme do chladu na 2-4 dny.
Po 2-4 dnech: Nakrájíme si cibuli a na másle ji zpěníme a přidáme maso, osmahneme. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a opět vše řádně osmahneme. Zeleninu z mořidla již nepoužijeme. Podlejeme malinko vodou a dusíme, můžete dát tohle vše i do trouby a péct. Když je maso měkké ( dančí trvá chvilinku cca 40 minut), vyjmeme maso a zeleninu propasírujeme. Můžete použít i mixér a zeleninu namixovat. Přidáme sladkou smetanu a 4 PL šípkové zavařeniny. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Omáčka se dělá na způsob vlastně svíčkové, jen je na rozdíl od ní sladší. Podle potřeby osolíme a vložíme opět maso. Kdo chce, může v této fázi přidat 2 lžíce červeného vína nebo sherry.Na talíř podáváme s knedlíkem a brusinkami.

mořidlo, maso a zelenina se nechá v chladu uležet

Orestujeme maso a zeleninu a pak už pokračujeme jako u normální svíčkové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 30. 3. 2013, 21:25
(Y) (Y) (Y) manžel mě pořád přemlouvá ,tak jí prubnu (F)
familycz 20. 2. 2013, 14:35
Bylo to moc dobré (Y) (Y) (Y) (L) (L) To dančí je rychle uvařené, což je super (F) (L)
jbanca 31. 8. 2012, 6:42
servírovala bych jinak,to není (^)
Karelia 25. 12. 2011, 14:12
Tak dnes máme jelení se šípkovou a sehnala jsem i výborné kožení přímo na šípkovou omáčku (Y) (Y) (Y)
Brandy 27. 9. 2009, 12:09
Všude na Internetu jsem hledala co udělat se srnčím masem. Vyzkoušela jsem tento recept a všichni jsme si moc šmakovali - i tříletá dcera. Omáčku ani nebylo potřeba zahušťovat jíškou. Díky moc za recept, určitě zopakujeme!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie