Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 146 návštěvníků)

Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

0.0
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

Potřebné ingredience

Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal

Postup přípravy

1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.

2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.

3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.

Dobrou chuť.

Do osoleného a citrónem pokapaného pstruha dáme snítky petržele a kousek másla.

Zabalíme a dáme na plech nebo pekáč.

Na konci pečení alobal rozbalíme a necháme dopéct dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 2. 4. 2016, 12:39
Byl výborný (F) (F) (F) (F) (F)
P.A.V.L.A 9. 8. 2015, 19:11
(Y) (Y) (Y)
Aluch 9. 8. 2015, 18:41
Děkuji za úžasný recept!!! (F) |:o) (D) (clamp) (hello) Na to, že moc ryby nemusíme, nám moc moc chutnalo. (jidlo) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4733294
kalimera 14. 1. 2016, 17:48
@Aluch Vypadá skvěle (Y). Děkuji za vyzkoušení (F)
srneckova 3. 6. 2015, 21:41
(Y) (Y) (Y) (Y)
Paluna 18. 5. 2014, 14:48
(Y) (Y) (Y)
kalimera 23. 6. 2014, 13:44
@Paluna (L)
KattyV 14. 5. 2014, 19:28
Dobrý večer, Pavlo. Dnes jsem dělala pstruhy podle Vás a musím napsat, že to byla pochoutka. (Y) Moc děkuji za super recept. Katka (L)
kalimera 18. 5. 2014, 12:43
@KattyV Katko, děkuji za komentář, jsem ráda, že chutanlo (Y) (hello).
laskonka333 30. 3. 2014, 23:16
(Y) (Y)
kalimera 6. 5. 2014, 9:00
@laskonka333 (F) (hello)
katka247 30. 3. 2014, 21:21
výborné, vynikající, |:o), povedlo se, také jsem tedy zkusila ještě navrch do pečícího papíru a nepřilepilo se, jen jedna zespodu, ale jinak celá kůrčička zachována.
kalimera 6. 5. 2014, 9:00
@katka247 Děkuji, to mě těší :-) (hello).
Drahus10 14. 12. 2013, 10:34
Ahoj Pavli,moc Vám děkuji za výborný recept .Už jsem ho párkrát dělala a vždy všem moc chutnal.Jenom jsem měla problém s tím, že se mi vždy přilepil a dalo mi to dost práce ho odlepit,aby jsem nepřišla o výbornou kůrčičku.Tak mě napadlo ještě na ten alobal dát pečící papír a ono to fungovalo.Od té doby se mi už nepřilepil.Hezké svátky Dráža
kalimera 10. 1. 2014, 13:02
@Drahus10 Drahuško, to je super zlepšovák :-). Mějte se krásně (hello).
Olynka 25. 5. 2013, 11:11
Děláme za krátkou chvíli už podruhé a ňamina (Y) (Y) (Y)
kalimera 25. 6. 2013, 10:38
@Olynka Leni, děkuji (F).
Strepitula 11. 3. 2013, 17:11
(clamp)
kalimera 18. 3. 2013, 19:34
@Strepitula (F)
xkuncaro 11. 3. 2013, 16:56
Super recept, moc děkuji, už nedělám jinak (Y) Zuzana
kalimera 18. 3. 2013, 19:33
@xkuncaro Zuzi, tak to mě moc těší (hello).
charlie 2013 3. 1. 2013, 12:27
Děkuji za úžasný recept (Y) oběd všem mooc chutnal. Ukládám si (clamp) a Pavli děkuji |:o)
kalimera 4. 1. 2013, 11:55
@charlie 2013 I já děkuji za vyzkoušení (Y), jsem moc ráda, že chutná (hello).
s-arka 15. 12. 2012, 20:08
Ahoj Pavli. Tak letos nebude poprvé na Vánoce kapr, ale vyžádali si pstruha. Tak bude podle tvého receptu (Y) (Y) (Y)Krásné svátky vám všem, ať jsou kluci š´tastní a všichni zdraví (L) (L) (L)Šárka+Bea+Timea (andel) (stromecek) (andel)
kalimera 16. 12. 2012, 18:50
@s-arka Ahoj, Šári. Tak, to přeji, ať štědrovečerní večeře chutná a užijte si nádherné svátky (L) (andel).
AlaVy 28. 7. 2012, 12:07
Tak a pstruzi jsou v troubě. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :-$ Místo petrželky jsem smíchala bylinky, s citronovou šťávou a olivovým olejem, tak jsem na to opravdu zvědavá. I na ten alobal, také jsem na něj dala olej, tak uvidíme.... Pak napíšu, jak to dopadlo. (hello)
AlaVy 28. 7. 2012, 12:58
@AlaVy Výborný, výborný, výborný. Chválím. (Y) Taky se mi bohužel přilepil, věčná škoda té kůžičky... :-( Takže příště ještě víc oleje (ikdyž mastné to bylo až dost...), nebo zkusím investovat do toho dražšího alobalu a asi ho příště budu dělat o trošku kratší dobu. Kostičky mi totiž zůstávaly v mase, takže obírání trvalo o něco déle, páteř se bohužel rozpadala. \r\nHlavně kvůli malému se snažím vytahovat co nejvíc kostí. Ale taky říkal, že si pochutnává. (clamp)Takže doporučuji a příště do toho půjdeme zase. (Y)
kalimera 11. 8. 2012, 11:49
@AlaVy Alenko, jsem ráda, že i přes práci s kostičkami, chutnalo. :-) Není nad jednoduše upravenou rybku. Mějte se krásně (hello).
Katka Č (upraveno) 19. 2. 2012, 19:42
Receptík je jednoduchý, rychlý a moooc dobroučký. Jen mně se rybka připekla ikdyž jsem na alobal olejík dala, ale asi ho bylo málo. Nicméně receptu velkou pochvalu za výbornou chuť a hlavně za nutričně nenáročný zdravý receptík. Doktorka Kateřina by z něj měla jistě radost (Y)
kalimera 21. 2. 2012, 21:13
@Katka Č Milá Katko, děkuji za pochvalu a vyzkoušení receptu (F) (hello).
hvezda11 26. 7. 2011, 11:12
(Y) (Y) (Y)Moc děkuji za vynikající recept,již jinak než takto neděláme,moc nám to tak chutná.Právě dělám k obídku už po několikáté. (L) (D)
kalimera 27. 7. 2011, 9:25
@hvezda11 Milá Karin, moc děkuji za velikou pochvalu (L) (F) (hello). Jsem ráda, že chutná (radost).
Renča73 3. 7. 2011, 13:06
(clamp) Tak dnes jsme ho měli k obědu. (clamp) Byla to mňamka (clamp) :-) až na ty kosti. k alobalu se námm nepřipekl, protože jsem jej předem potřela olivovým olejem.
kalimera 8. 7. 2011, 14:12
@Renča73 Reni, tak to mě těší, že chutnalo (Y). Děkuji za vyzkoušení (F) (F) (F) (hello).
JíVla 24. 6. 2011, 22:15
Ahoj holky, pstruhy jsem právě vytáhla z trouby. Voní náááádherně. Co se týče koření, použila jsem koření na ryby od Kotányi, drcený tymián, šťávu z citronu - tu vevnitř i ven. Dilema s připečenou rybou k alobalu jsem vyřešila tak, že jsem alobal potřela olivovým olejem ^o) Po upečení jsem ryby ještě potřela trochou másla. Myslím, že to bude mňamka, zítra k tomu dodělám brambůrky a zeleninku.
Jaňulka87 (upraveno) 8. 5. 2012, 9:41
Tak, právě jsme dojedli pstruhy podle vašeho receptu a musím říct, že byli úžasní (Y) (Y) (Y). Opravdu mňamka !!!! (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie