Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

** 90 - DENNÍ DIETA **

0.0
** 90 - DENNÍ DIETA **

Potřebné ingredience

Tato 4 dňová dieta trvá 90dní. Může se zhubnout 18-25kg. Kdo si chce upravit svoji váhu, klidně může skončit dřív. V každém případě je potřeba dodržovat následovnost dní !!
Dieta začíná bílkovinovým dnem, pokračuje škrobovým, přes uhlohydrátový (sacharidový) až k vitamínovému. potom znovu začít bílkovinový, škrobový .... Během diety je třeba každý 29.den držet vodní den, kdy pijete jen vodu. Káva a čaj jsou povoleny bez cukru.

Postup přípravy

OVOCE K SNÍDANI
Snídaně jsou po celých 90 dní stejné.
Ovoce – 2 jablka, hrušky, pomeranče nebo šálek drobných plodů
Ovoce kombinujte podle své chuti a fantazie, pokud vás trápí problémy s trávením, raději nemíchejte různé druhy. Můžete konzumovat včechny druhy čerstvého a sušeného ovoce, oříšky i semena, ale také ovocno-zeleninové džusy. Ovocné džusy ať jsou bez cukru, nejvhodnější je limonáda, což je pouze voda s citrónovou šťávou.
Vybírejte si ovoce, jež je v době diety aktuální, a jídelníček si zpestřete dosud nepoznaným exotickým ovocem. Objevujte nové chutě! Pokud máte odšťavňovač, využijte jej.

I. BÍLKOVINOVÝ DEN
OBĚD : Vařené nebo dušené libové drůbeží maso bez kůže (může být i libové hovězí, vepřové, králičí anebo také ryby, mořské plody, ale i tofu)
Místo masa můžete sníst dvě vejce, sýr nebo nízkotučný tvaroh, a to ve stejném množství jako maso.
Mléčné výrobky se řadí k bílkovinám a lze je jíst jedině v tento den.
Jako přílohu si připravte hodně zeleninového salátu a jiné zeleniny, kterou můžete podusit nebo opéct, tak, aby zůstala křupavá.
K tomu ještě krajíc celozrnného chleba a 3dcl čistého zeleninového vývaru – můžete jej připravit i z kostky. Vývar vypijte hned po jídle.
Nekombinujte různé druhy bílkovin (maso X mléčné výrobky, maso X vejce, vejce X mléčné výrobky)

VEČEŘE:Snězte stejné jídlo jako k obědu, ale bez vývaru. Pokud jste měli k obědu maso, musíte ho jíst i k večeři. To platí také pro ostatní potraviny. Nezapomeňte, že porce jídla musí být menší než k obědu a bez chleba.


II. ŠKROBOVÝ DEN
OBĚD : Můžete jíst fazole, hrách, sóju, čočku, cizrnu, rýži i brambory – vše musí být vařené nebo dušené, nejlépe úplně bez tuku. Zajídejte jedním krajícem celozrnného chleba. Dále pak můžete konzumovat různé druhy zeleninových salátů a kaší. Během škrobového dne mějte vždy po ruce vývar ze zeleniny nebo ze zeleninové kostky.

VEČEŘE: To samé jako k obědu, ale v menším množství a bez chleba.
Zapamatujte si : k obědu můžete sníst všeho plný talíř, k večeři ať je toho polovina !


III. UHLOHYDRÁTOVÝ DEN (SACHARIDOVÝ)
OBĚD : Můžete sníst uvařené těstoviny s různými zeleninovými omáčkami, ochucenými kořením a bylinkami, anebo pizzu s rajskou omáčkou a s žampiony nebo zeleninou. Bude vám chutnat také slané pečivo, například preclíky, slané koláče velikosti pizzy z kynutého i nekynutého těsta, případně i palačinky – samozdřejmě bez vajec a mléka. Do jídelníčku tohoto dne patří také pohanka, ječmen, proso a jiné obilniny.

VEČEŘE : 1 kousek dortu nebo 3 ks menších koláčků nebo 3 kopečky zmrzliny a povinně 1 tabulka (10g )čokolády na vaření. Mňam ! Pokud nejste na sladké, sáhněte po slaném pečivu anebo snězte kus pizzy.


IV. VITAMÍNOVÝ DEN
OBĚD : V tento den konzumujte jenom ovoce, kombinujte je podle chuti. Během dne můžete jíst buď různé druhy ovoce, nebo jen jeden druh po celý den - jak vám vyhovuje. Ovoce je možné jíst čerstvéi sušené, dát si můžete i oříšky a semena. Nejzdavější je ovoce čerstvé a neoloupané. Dovoleny jsou i kompoty, vařené ovocné kaše, ovocné polévky, pečené ovoce. Můžete ochucovat i umělým sladidlem. Když vám ovoce nechutná, střídejte ho s čerstvou zeleninou.

VODNÍ DEN
Jedenkrát měsíčně musíte zařadit vodní den, a to každý 29. den diety. Vodní den následuje za vitamínovým (ovocným) dnem, po vodním dni pak pokračujete opět bílkovinovým dnem. Během vodního dne pijte jenom vodu.


TEKUTINY
Vypijte nejméně 2 litry vody denně, raději i více. Pijte také neslazené čaje a džusy z ovoce a zeleniny, pozor – džus se počítá jako jedno jídlo !!
Káva je povolená, ale pouze bez cukru :-)
Alkohol blokuje v organismu proces hubnutí, a proto je jeho pití během diety zakázané.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

baja2 4. 10. 2009, 21:39
Dobrý večer :-$ :-$ :-$, nemáte prosím odkaz na nějaké recepty k této dietce?? (L) (L) (L) (L) (L) (L) Ilona
Darja70 5. 10. 2009, 16:49
@baja2 na slovenském MMB je celá knížka zkopírovaná http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13214 a když si zadáte DIETY a do vyhledávání 90, tak jich tam je taky plno :-))
baja2 5. 10. 2009, 19:06
@Darja70 Dííííky moc (L) (L) (L) (L) (L)
Darja70 1. 10. 2009, 11:22
(Y) Tak 30 dnů za mnou!! Necítím se unavená, je mi fajn. Ovšem prákrát jsem selhala, vínko, dvě oslavy. I tak po 30 dnech je dole 5 kg a 10 cm v pase! |:o) Budu ještě pokračovat, snad se mi podaří dát dolů dalších pár kil. Chce to vytrvat, nekončit když si dáte něco, co nemáte (zajic) a věřit si :-)) [A]
aknelka 3. 7. 2009, 21:32
Dobrý večer Jani, tak aj ja som sa nechala zlákať ;-) prosím hodíte sem Váš úspech? Ja mám zajtra hrdinský tretí deň ^o) a bude pizza (jidlo) a hodlám to vydržať aspoň do polovičky - príde mi to dosť jednoduché - hlavne veľa piť a pravidelne jesť a jedlá sa dajú skutočne urobiť pestré. Tak ja sa ozvem za 45 dní jak to somnou vyzerá :-p. Kombinujem to s cvičením tak dúfam že ma to nezabije *-) Zatiaľ sa majte a hurá do chudnutia (clamp)
MazelBoruvka 23. 4. 2009, 13:26
Jani, obdivuju, že držíte..líbí se mi to, pravděpodobně do toho půjdu, ale je mi líto, že se bude všude grilovat a já nebudu moct, tak musím nabrat sílu. Můžu poprosit, zda budete informovat o svých úspěších? Buď zde, nebo přímo mě na email bormon.monika@seznam.cz... děkuji!! (hello)
Zmolda 14. 2. 2009, 9:31
Jani, teď študuju tu vaši dietu. Jí se jen 3x denně? Celkem mě v sacharidovém dnu zarazila ta celá tabulka čokolády :-o. Mají se k obědu jíst normální porce nebo menší? Děkuji za odpovědi, Lucka :-)
JADOL 14. 2. 2009, 10:05
@Zmolda Lucko, já jím 4-5x mezi hlavními jídly, mám dopol.svačinu - 1 ks ovoce a odpol.sv. kousek zeleniny ( to jen někdy ) U vitamínového dne se jí co 2,5-3 hodiny. K obědu sníst plný talíř, k večeři polovinu toho co k obědu :-) A s tou čokoládou - 1 tabulka je myšleno 10g - už jsem to opravila. (hello) J.
eva1225 12. 2. 2009, 15:23
:-)ahoj Jani,tak se ptám jestli jsi držela tuto dietu,tvé recepty jsou originální ke každému dni.Ta doba se mi zdá dlouhá,ale při pevné vůli se dá jistě vydržet. :-$
JADOL 14. 2. 2009, 8:57
@eva1225 EVI, já dietu držím, dnes mám 32.den. :-$ :-$ :-$ Zhubla jsem 8kg a 12cm v pase :-) :-) :-) Recepty mám z knížky co jsem si objednala, to mi pomáhá, že nemusím sama vymýšlet co budu vařit. Taky je fajn že dietu držím s kámoškou. Měj se hezky (hello) J.
JADOL 20. 1. 2009, 8:02
Dobrý den, knížku si můžete objednat nawww.trysk.eu (hello) J.
Kačes01 3. 6. 2009, 16:11
@JADOL tenhle odkaz mi hlásí virus :-(
JADOL 4. 6. 2009, 9:07
@Kačes01 Káťo, tak zkuste zadat do vyhledávače 90-denní rozlišovací dieta. Mě to jde i tady : http://www.trysk.eu/cz (hello) J.
Mirďula 19. 1. 2009, 15:55
Dobrý den (F) Zaujal mě Vaš dietní režim. Měla bych zájem o publikaci vyfocenou na obrázku. :-$ Je někde možné ji pořídit? Děkuji Marešová Mirka (L) mmaresova@email.cz
ratafa 20. 1. 2009, 6:47
@Mirďula Dejte si do vyhledávače: 90 denní rozlišovací dieta a mělo by vám to vyjet.Stojí okolo 300 kč.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie