(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky
Potřebné ingredience
maso: vepřová panenka, sušené švestky, koření (já používám citornový pepř od justu - http://www.just.cz/produkty/koreni_b/k4183), olivový olej
omáčka: máslo, šalotka, rajský protlak, červené víno, med, povidla, tymián, sušené švestky
noky: 50 g másla, 200g polohrubé mouky, sůl, mléko, vajíčko
Postup přípravy
maso:
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku
- posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet (čím výl tím líp, ale tsačí i půlhodinka)
- pak hodíme na pánvičku (dávám na sucho, ale jinak tuk, jak je kdo zvyklý)
omáčka
- na drobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na másle
- přidáme protlak, víno, med a povidla a svaříme na husto
- přidáme na dobno nakrájené švestky a tymián
- prohřejeme
noky
- smícháme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a mouku
- přilíváme mléko dokud těsto není akorát husté na noky (spíše řidší, ale pořád tak, aby se z něj daly ukrajovat lžící noky)
- do vařící vody zavaříme nočky
- vaříme dokud nevyplavou
- slujeme a promastíme máslem
no a pak už jen servírujeme
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku
- posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet (čím výl tím líp, ale tsačí i půlhodinka)
- pak hodíme na pánvičku (dávám na sucho, ale jinak tuk, jak je kdo zvyklý)
omáčka
- na drobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na másle
- přidáme protlak, víno, med a povidla a svaříme na husto
- přidáme na dobno nakrájené švestky a tymián
- prohřejeme
noky
- smícháme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a mouku
- přilíváme mléko dokud těsto není akorát husté na noky (spíše řidší, ale pořád tak, aby se z něj daly ukrajovat lžící noky)
- do vařící vody zavaříme nočky
- vaříme dokud nevyplavou
- slujeme a promastíme máslem
no a pak už jen servírujeme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sisa32
(upraveno)
4. 2. 2012, 12:07
Výborné, díky za recept.