Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

0.0
Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Potřebné ingredience

maso: vepřová panenka, sušené švestky, koření (já používám citornový pepř od justu - http://www.just.cz/produkty/koreni_b/k4183), olivový olej
omáčka: máslo, šalotka, rajský protlak, červené víno, med, povidla, tymián, sušené švestky
noky: 50 g másla, 200g polohrubé mouky, sůl, mléko, vajíčko

Postup přípravy

maso:
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku
- posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet (čím výl tím líp, ale tsačí i půlhodinka)
- pak hodíme na pánvičku (dávám na sucho, ale jinak tuk, jak je kdo zvyklý)

omáčka
- na drobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na másle
- přidáme protlak, víno, med a povidla a svaříme na husto
- přidáme na dobno nakrájené švestky a tymián
- prohřejeme

noky
- smícháme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a mouku
- přilíváme mléko dokud těsto není akorát husté na noky (spíše řidší, ale pořád tak, aby se z něj daly ukrajovat lžící noky)
- do vařící vody zavaříme nočky
- vaříme dokud nevyplavou
- slujeme a promastíme máslem

no a pak už jen servírujeme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sisa32 4. 2. 2012, 12:07
Výborné, díky za recept. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie