Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Mini slané chuťovky z listového těsta

0.0
Mini slané chuťovky z listového těsta

Potřebné ingredience

listové těsto, dále "co dům dal" např.párky,čerstvá nebo mražená zelenina,strouhaný sýr,zelí, niva, šunka, olivy,tvrdý plátkový sýr apod.

Postup přípravy

Mini pizza:Těsto rozválíme, potřeme rozšlehaným žloutkem,poklademe lehce uvařenou zeleninou (hrášek,mrkev na kostky,párky apod.),nahoře pokapeme troškou kečupu (nebo znovu trochou žloutku), nebo i trochou strouhaného sýra...vše dle fantazie, pečeme krátce na 180 stupňů do upečení těsta.

Mini kapsy: "tvořítko" na kapsy (koupíte v domácích potřebách cca za 50,- Kč),náplně dle vaší fantazie:niva,zelí,šunka s nivou,zeleninová směs,směs z párků a zeleniny,směs z párků a zelí,špenátu s česnekem, nebo slaniny apod.Plníme připravené kapsy,zaklopíme tvořítkem a krátce pečeme na 180 stupňů.

Slaný mini štrúdl:vyválíme těsto na plát,položíme na něj plátky šunky,na to plátky tvrdého plát.sýra,na to střední vrstva nastrouhané nivy, nakonec na to nakrájíme na jemno olivy a zabalíme jako klasický štrúdl.Pečeme na 180 stupňů. Náplň na tento štrúdl může být podobná jako na "kapsy" -zelí, špenát a pod.,u nás ale vede s nivou .:)

Zdobení:různě dle fantazie, před tím potřeme opět rozšlehaným žloutkem a sypeme.. já jsem použila na zdobení: loupaná semínka slunečnice, sezamová semínka, lněná semínka, strouhaný sýr, drcený kmín...

Na obsah co vidíte v krabici jsem použila celkem 4 listová těsta, nejvíc těsta potřebují kapsy, nejméně mini pizza, pekla jsem na oslavu partnerových narozenin a věřte...velmi rychle se po těch všech dobrotách zaprášilo.:)

Dobrou chuť.:) Nora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VlaďkaP 11. 7. 2009, 14:39
děkuji za inspiraci určitě něco vyzkouším ;-) (pl)
cherrycake 11. 7. 2009, 13:45
super inspirace (Y)
Ilonáček 24. 6. 2009, 15:15
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
dominok 24. 6. 2009, 0:58
mmm hned bych si dala (zajic) (pl) (F) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie