(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Chlebová pizza
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ (základní) SUROVINY:Toustový chléb, nebo starší chléb, jaký zrovna máme doma, salám, sýr, kečup, mléko, 3-6ks vajec (viz dále), sůl, papír na pečení a pizzové koření.
Postup přípravy
. POSTUP PŘÍPRAVY:
…připravíme si plech – vyložíme ho pečícím papírem
Poklademe na něj chléb tak, aby jsme zakryli celé dno.
Chléb potřeme kečupem (dámská verze), pro „plechové huby“ Hot kečupem, pro drsňáky přidáme feferonky (POZOR ne moc).
Na vrch dáme salám, nejlepší je nějaký měkký nastrouhaný, nebo nakrájenou klobásu, případně nakrájené uzené maso. Ingredience lze změnit dle fantazie, nebo toho, co se najde v lednici a špajzu.
Posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem – Ajdam a podobně (můžeme použít i uzený - zvýrazní chuť) a pizzovým kořením
Pokud se vám zdá, že „pizzy“ bude málo, uděláme ještě jednu vrstvu - „zopakujeme poschodí“.
Toto je výsledný polotovar s „opakovačkou“ před finální úpravou a upečením.
Připravíme si rozmíchané mléko s vejci. Na celou pizzu, aby to nebylo suché, dáme na 2-poschoďovou asi 6-7dcl mléka a 6-7 vajec. Na jedno poschodí stačí 3,5dcl mléka a 3-4 vejce.
Zalijeme po celém povrchu.
Můžeme pro „zlepšení“ posypat sezamem.
… dáme do trouby upéct (do zlatova. Hlídáme, abychom ji nespálili…)
Tak a DOBROU CHUŤ !!!
…připravíme si plech – vyložíme ho pečícím papírem
Poklademe na něj chléb tak, aby jsme zakryli celé dno.
Chléb potřeme kečupem (dámská verze), pro „plechové huby“ Hot kečupem, pro drsňáky přidáme feferonky (POZOR ne moc).
Na vrch dáme salám, nejlepší je nějaký měkký nastrouhaný, nebo nakrájenou klobásu, případně nakrájené uzené maso. Ingredience lze změnit dle fantazie, nebo toho, co se najde v lednici a špajzu.
Posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem – Ajdam a podobně (můžeme použít i uzený - zvýrazní chuť) a pizzovým kořením
Pokud se vám zdá, že „pizzy“ bude málo, uděláme ještě jednu vrstvu - „zopakujeme poschodí“.
Toto je výsledný polotovar s „opakovačkou“ před finální úpravou a upečením.
Připravíme si rozmíchané mléko s vejci. Na celou pizzu, aby to nebylo suché, dáme na 2-poschoďovou asi 6-7dcl mléka a 6-7 vajec. Na jedno poschodí stačí 3,5dcl mléka a 3-4 vejce.
Zalijeme po celém povrchu.
Můžeme pro „zlepšení“ posypat sezamem.
… dáme do trouby upéct (do zlatova. Hlídáme, abychom ji nespálili…)
Tak a DOBROU CHUŤ !!!
rozložit
ozdobit
přelít
upéct a sníst :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nota
(upraveno)
28. 8. 2009, 20:41
Tato pizza je to nejlepší,kterou jsem kdy jedla.Je rychla,trochu jsem přidala více zeleniny a mená chybu!Díky za receptík.Pavlína
Ilonáček
(upraveno)
21. 8. 2009, 21:59