Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 990 návštěvníků)

Výborné KOBLÍŽKY z trouby

0.0
Výborné KOBLÍŽKY  z trouby

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový cukr a 1 kostka droždí (kvásek) na potření: kousek másla a lžička rumu

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Milé maminky, dovolila jsem si některé vaše fotečky koblížků zveřejnit, doufám, že to nevadí :-) Protože mě to strašně moc potěšilo, že tento recept jsem mohla poslat k Vám šikovným maminkám. Všem krásný den.
P.S. ráda zveřejním další krasavce :-))

rozválíme a vykrajujeme kolečka

na polovinu koleček klademe povidla nebo já měla jahodovou marmeládu

vykynuté a už dávám do trouby

dobrou chuť, než jsem vložila recept už mám tři v sobě :-))

vkládám ještě fotečky jak kolečka k sobě pořádně stisknout. Nebojte se toho, pořádně napřed prstama přitlačte okraje dokola a potom si koblížek ještě vemte do ruky a znovu ,,objeďte,, koblížek bude mít tvar jako lítající talíř, koblížky ještě na plechu nechte vykynout. V troubě se hezky spraví tvar :-)

stlačením okrajů vidíte jak se změní průměr až o 2 cm

ještě necháme kynout a pak dáme do trouby...
DOPLNĚNO: ještě doplním (možná je to moje domněnka) ale ikdyž těsto krásně vykyne, je třeba nechat kynout koblížky hlavně na plechu, než je strčíte do trouby, v troubě ještě poskočí a jsou krásně nydýchané. neboť pak totiž člověk těsto vezme začne s ním zase plácat a dělat jednotlivé koblížky a nykynuté těsto zase "spadne" proto by měli kynout hlavně už hotové před vložením do trouby.
Dělala jsem totiž Vánočku, těsto jsem si vypracovala ručně, nechala krásně vykynout, ale pak těsto vezmu uhňácala jsem ho zase a upletla Vánočku. Dala ihned do trouby a Vánočka nebyla dobrá, byla jakoby zdrclá a druhý den tvrdá, že nebyla dobrá ani na "buchtičky s krémem"
podruhé jsem ji dělala znova ze samého receptu a byla naprosto luxusní!!!! těsto mi tedy vymíchala a nykynula pekárna, ale po upletení jsem ji nechala další hodinu kynout, krásně poskočila a pak už ji jen šupla do trouby, a byla měkká i třetí den, fakt jsem čuměla :-) od té doby těsto nechávám kynout chvilku, udělám buchty, naplním koláče, či upletu Vánočku a pak teprve v tomto stavu nechávám kynout hoďku a zatím se mi to vždycky vyplatilo !! Snad to aspoň někomu pomůže, komu koblížky nenaskočily .-)
Kata

a vidíte přesně po pěti minutách jak hezky mění tvar :-)

a to je moje dnešní várka, žádný se nerozevřel na mušli, jen z dvou dírkou vytekla marmeládka :-)), přijedou naši, tak doufám, že příjdou k chuti :-)

Takhle se povedli paní Jiřince S.

Martinčiny koblížky i s důlkem na plechu :-)

Krásné od Vendulky S.

Krasavci od Laděnky K.

Další koblížky od Verunky Š.

Krásné koblížky a hezká slova od paní Pavlínky :-)

od Ivči V.

od Andrejky Š.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hanacad 27. 2. 2018, 21:59
Luxusní záležitost! Ani jsem nestihla vyfotit. Byly hned pryč. Některým marmeláda vytekla, tak jsem po upečení koblížky naplnila pomocí stříkačky ,-) (Y)
PetraRol 1. 9. 2016, 20:49
(Y) (Y)
danca60 1. 9. 2016, 19:21
To se mi moc líbí (Y) učitě vyzkouším - milujeme kynuté věci ,-)
bezmimi 9. 1. 2016, 13:32
(Y) (Y) (Y) Já buchty moc nemusím, pekla jsem je pro syna, ale nedalo mi to neochutnat, a nezůstalo jen u jedné. Fakt moc výborné, i když jak už holky psaly, nejsou jako koblížky. (Y) (jidlo) (dance)
michaelao 6. 5. 2013, 11:14
Dobrý den, zkoušela jsem tyto koblížk upéct a byli jsme pak trochu zklamaní, že chutnaly spíše jako klasické kynuté buchty s marmeládou. Ale nevadí, aspoň se naučím dělat Honzovy buchty :-)
levandule 23. 2. 2013, 21:23
(Y) |:o) (clamp) uděláno !Děkujeme ..jsou moc dobré :-) (Y)
jurasek06 17. 2. 2013, 16:52
Moc děkuji (F) (F) za recept dneska jsem dělala a jsou opravdu úžasnéééééé (Y) |:o) |:o)
kvakusa 9. 2. 2013, 17:35
Výborné těsto, i na koláč s tvarohem. Vše, co jsem upekla, zmizelo rychlostí blesku (Y) (Y) (Y)
peggybundova 22. 1. 2013, 13:35
Tak vyzkoušeno :-) řekla bych, že to jsou spíše takové buchtičky než koblihy :-) ale výborné, měkkoučké a dobře se s těstem pracovalo, polovinu jsme s (X) plnily pudingem a polovinu čokoládou (zajic) kupodivu nic nevyteklo a snídaně byla super (Y) a zbytek rozebrali do školy, takže jsem ani nestihla vyfotit :-) příště zkusíme marmeládu a nugetu :-) děkuji za recept! (C)
choice 19. 1. 2013, 7:49
Katko, tak jsem taky zkusila *-) *-) *-) je to něco mezi buchtou a koblihou ,-) ,-) ,-), ale to nemění nic na tom ,že jsou výýýbornééé.... (Y) (Y) (Y) jen se po nich zaprášilo (zajic) (zajic) (zajic) Díky za super recept (hello) (hello) (hello) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4288041
BRAMBURKA35 (upraveno) 6. 11. 2012, 20:04
taky jsem chtěla vyzkoušet, ale já nevím jak zpracovat těsto, dělá se kvásek z mlíka cukru droždí nebo se droždí jen rozdrobí do mouky? Já se toho kynutého bojím, párkrát se mi nepovedlo, různé recepty a výsledek nikdy nestál za nic, poradíte? *-) *-) Tak jsem byla odvážná a včera upekla, už nic nezbylo, chce to těsto vyválet silnější, já je neměla tak nafouklé a taky jsem dala málo marmelády, příště budu chytřejší. Těsto je super, hezky se s ním pracuje, ale koblihy to nejsou, spíš šátečky, to je teda fakt.
Strepitula 14. 10. 2012, 10:21
(clamp) (clamp) (clamp)
KAMKIK83 14. 10. 2012, 9:57
Zkusila jsem koblížky a chuť mě docela zklamala-chuťově mi přišly hodně jako buchty. Těsto je ale fajn a dobře se s ním pracuje-budu používat na pečení něčeho jiného :-)
Anetka K. 6. 9. 2012, 21:45
Dnes jsem dělala hoblížky podle vašeho receptu a jsou vynikající. Děkuji za skvělý recept (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
Rennu 9. 6. 2012, 13:18
Dobrý den, musím pochválit Vaše koblížky (Y) (Y), jsou vynikající, spíš nám chuťově připomínají buchty, ale to nic nemění na tom, že už jsem si recept opsala a budu myslím velmi často péct :-) :-) První plech jsem měla z tenkého plátu těsta, druhý jsem dělala již vysoký a to jsou teda mega koblihy, ani jedna napraskla ani marmeláda nevytekla, prostě mňam (clamp) (clamp) (clamp) (C) (F) Renča
nikule1 12. 5. 2012, 21:18
Tak jsem prave dopekla. |:o) |:o) |:o) Tvar se povedl, doporucuji si udelat sklenickou lehce kolecka, dat marmeladou a pak preklopit dalsim platem testa a pak teprve vykrajovat. Jako je to tady" http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75657 Opravdu to drzi mnohem lip pohromade. Neda se srovnat. Chutove me prijdou neco mezi koblizky a buchty. Takze kdo ceka klasickej koblizek, tak to proste neni ono , ale je to moc dobry a jedly111 (clamp) (clamp) (clamp) Urcite budu jeste delat, prijde me to takove zdravejsi mlsani. (H)
Jitka25 21. 4. 2012, 20:30
Hezký večer :-$ je mi 18 a tohle bylo moje první dílo s kynutým těstem, které jsem dělala opravdu sama. Moc se koblížky povedly, akorát moc jako koblížci nevypadají :-). Opravdu nevím jak to udělat, aby opravdu vypadaly jako koblihy :-). Ty moje vypadají spíše jako buchty, ale popravě i tak chutnají. Jako normální koblihy mi moc nepřijou ale (Y) (Y) (Y) (Y).Moc děkuji za recept, určitě to nebyly první ani poslední (C) (L)
kapi01 21. 4. 2012, 13:30
Tak já dnes dělala, a jsou z nich tvrdé migany :-S, létající talíře jsou i po upečení :-$. No nic snad se povedou někdy příště. Neměla jsem klasické droždí, tak jsem použila instantní co mám na chleba do pekárny. Takže vidím problém v droždí... :-@. Příště určitě s klasickým a budou super, jako u ostatních |:o).
pipinkajana 31. 8. 2012, 19:58
@kapi01 Katko, já čerstvé drožní nedala nikdy, ale jen sušené a nikdy se mi to nestalo..dávám dva sáčky sušeného (Y) a jsou bezvadné :-)
KODRASKA 4. 3. 2012, 20:16
Luxus,dííííííky moc.Moc doporučuji ostatním,jednoduché a dobroučké :o)
vseta 29. 2. 2012, 17:48
(hello) ráda se vracím k vašemu receptu, ale nedělám z něj koblížky, ale štrůdl zrovna dnes jablkovej a druhej makovej z této dávky těsta jsou dost velké dvě nohavice a je opravdu luxusní, takže těsto je univerzální (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie