(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
OLIŽ PRSTY
Potřebné ingredience
27 dkg cukru
4 vejce
10 lžic mléka
27 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
trochu kakaa
10 lžic oleje
marmeláda
1/2 másla
10 dkg cukru
1 tvaroh
1/2 l + 2 mléka
vanilkové pudinky
2 práškové šlehačky
strouhaná čokoláda
rum
Postup přípravy
POSTUP (korpus):
Třeme 4 žloutky + 27 dkg cukru + 10 lžic horkého mléka. Postupně přidáme 10 lžic oleje. Potom 27 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva trochu kakaa a nakonec sníh ze 4 bílků. Po upečení namažeme marmeládou, pokapeme rumem.
POSTUP (krém):
Šleháme 1/2 másla + 10 dkg cukru + 1 tvaroh + 2 vanilkové pudinky uvařené v 1/2 l mléka.
Krémem potřeme piškot. Potom ušleháme 2 práškové šlehačky potřeme a posypeme čokoládou.
Skutečně si budete olizovat prsty.
Třeme 4 žloutky + 27 dkg cukru + 10 lžic horkého mléka. Postupně přidáme 10 lžic oleje. Potom 27 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva trochu kakaa a nakonec sníh ze 4 bílků. Po upečení namažeme marmeládou, pokapeme rumem.
POSTUP (krém):
Šleháme 1/2 másla + 10 dkg cukru + 1 tvaroh + 2 vanilkové pudinky uvařené v 1/2 l mléka.
Krémem potřeme piškot. Potom ušleháme 2 práškové šlehačky potřeme a posypeme čokoládou.
Skutečně si budete olizovat prsty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
folwi
(upraveno)
1. 10. 2009, 13:27
NA VIKEND TO HNED ZKUSIM MOC DĚKUJI
Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 11:09