(recept
si oblíbilo 161 návštěvníků)
Ožralé kuře na plechovce
Potřebné ingredience
Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l
Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl
Postup přípravy
Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme.
Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)
Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))
Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.
Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))
***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)
***
recept převzat z Labužníka :o)
Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)
Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))
Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.
Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))
***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)
***
recept převzat z Labužníka :o)
- připravíme si omáčku
- kuře vložíme do pelechu :)
- zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit :)
- po marinování narazíme kuře na plechovku :)
- vložíme do trouby :)
- po upečení vyndáme
- pohled z jiné strany :)
- porcujeme a nakonec sežereme :))))))))))))))))))))))))))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lobelie
(upraveno)
5. 12. 2010, 17:57
Hani, dnes jsme měli k obědu kuře podle Vašeho receptu. Bylo opravdu vynikající. Tak šťavnatá prsa jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept a budu dělat častěji.Dana
AjaCerna
(upraveno)
11. 1. 2010, 15:03
můžete mi prosím poradit?Ta verze s tou zavařovačkou se mi zamlouvá, ale to ji použijete i s víčkem a dírama v něm, nebo prostě otevřenou .Chemie mi nikdy moc nešla, tak nevím, jestli to pivo pracuje stejně .Děkuji předem za radu.U ž se na ten zázrak těším
Siťa.
(upraveno)
18. 9. 2011, 9:12
@AjaCerna
normálně otevřenou malou zavařovačku, do 3/4 naplněnou pivem. odzkoušeno několikrát, recept z labužníka dělám už několik let. nebo vmíchejte pivo přímo do marinády a pečte kuře na čtvrtky. chuti to neubere, jen už to nebude ten efekt sedícího mrtvého ptáka, který mě osobně přijde nechutný.
kathab
(upraveno)
31. 7. 2008, 14:05
Hani tak už jem také zkusila-na té pomaštěné sklence. Měla jsem veeelký problém nesež..... tu marinádu, tak jsem alespoň při otáčení kuřátka oblizovala prstíky(ať žije slamonela)...Samozřejmě konečný výsledek byl super(jen pro příště musím dát kuře opravdu na úplně spodní díl trouby a péct ho zase až se budu chystat troubu glancovat....) a byla jsem ráda že byl manžel s dcerou(2,5)tak moc hodný, že mi nechali kosti na dokousání
Makka
(upraveno)
13. 6. 2008, 11:08
Tak zrovna peču, voní to tu parádně, jsem na ten zázrak moc zvědavá, vaše kuřátko vypadá božsky, to moje se začíná taky zlatavět. Akorát jsem místo té plechovky použila zavařovačku. Mnam sakra asi půjdu dýchat na to at je to rychlejší
sestynka
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:36
Recept už mám v oblíbených, ale pořád přemýšlím nad tou barvou na té plechovce.... a hliníkem, z kterého je vyrobena. Asi kokýna narvu na malou zavařovačku naplněnou pivem.
kosice
(upraveno)
28. 3. 2008, 7:40
Hanicko,dekuji za skvelej recept Vase kuratko je fakt skvele Moc jsme si pochutnali Vyborne,stavnate masinko
Uursik
(upraveno)
10. 1. 2008, 22:42
asi mám dycky malé kuře, minule jsem do něj tu pikslu rvala až jsem ji zdeformovala.
Hanka V.
(upraveno)
7. 2. 2008, 8:16
@Uursik
Jituš tak dej třetinkové pivo a ne půllitra
kaplerus
(upraveno)
14. 8. 2007, 9:53
Tak kuře jsem právě dopekla,je fak¨t výborné,jsem zvědavá,co na to budou říkat chlapi..Po zkušenost maminek níže,jsem zkusila plechovku namastit máslem,a kuřátko sklouzlo dolů jedna báseň.Je to fakt vtipný a dobrý recept.Děkuji.
Hanka V.
(upraveno)
14. 8. 2007, 10:18
@kaplerus
Luci, já už plechovku také mažu máslem díky maminkám, které to sem napsaly a plechovka vždycky krásně vyklouzne Díky za vyzkoušení receptíku doufám, že bude chutnat i chlapům Hanka
tislovka
(upraveno)
13. 7. 2007, 14:17
Tak Hani, dneska jsem se konečně dostala k tomu, upéct kuřátko po vašem. Musim říct, že je to fakt dobrotka.... Byla u nás teta na návštěvě a taky si pochutnala. Fakt dobrý..... pááááá Lenka
Hanka V.
(upraveno)
14. 8. 2007, 10:17
@tislovka
Leni, jsem ráda, že jste u návštěvy s tímto receptem uspěla A moc mě těší, že Vám chutnalo Hanka
RIBICKA
(upraveno)
1. 7. 2007, 10:44
Právě ho peču, dám vědět jaký byl výsledek, hlavně jsem debil zapoměla dát pod to kuře ten pečící papír tak sem zvědavá jak z toho ten napečenej med dostanu
RIBICKA
(upraveno)
1. 7. 2007, 11:51
@RIBICKA
tak hlásím, že jsme po obědě, oblizovali jsme se až za ušima, kuře je šťavnaté, chutné, prostě super. Manžel je na jídlo vybíravý,ale vzkazuje všem, že je to opravdu božské!!!! Moje tipy - místo čili omáčky jsem dala ostrý kečup, místo čili koření grilovací koření, med jsem použila tmavý. Pivo sem myslela, že se jako vypaří,ale nevypařilo, takže se dá použít ještě do té šťávy které vznikne pod kuřetem. Kuře jsem porcovala tak, že jsem ho nastřihla přímo jak sedělo na plechovce (zavařovačce) Můj návrh, ještě bych to nastřižené kuře sundala z té plechovky a potřela vevnitř tou marinádou a chviličku pod grilem, nebo horním pečením dopekla. BYLA TO MŇAMKA
Hanka V.
(upraveno)
6. 7. 2007, 14:17
@RIBICKA
Ivetko jsem ráda, že jste receptík vyzkoušela a hlavně že chutnalo S tím grilem to není špatný nápad, protože se to při pečení sice může potírat, ale když to kuře stojí, je to dost nepraktické Takže je určitě super nápad, to pak ještě pomašlovat marinádou a hodit to na pár minutek pod gril Určitě to prubnu Hanka
Annbelliz
(upraveno)
27. 6. 2007, 20:55
Tak tohle mě opravdu nadchlo . Musím to vyzkoušet - díky za inspiraci
Hanka V.
(upraveno)
30. 6. 2007, 14:04
@Annbelliz
Alžbětko určitě to vyzkoušejte je to fakt mňamka Hanka
cernalou
(upraveno)
24. 6. 2007, 17:49
včera jsem dělala k a je to lahoda . při pečení nádherně voní a to se mi všicni , že jdu péct kuře na plechovce a pak nám slintaly u baráku. díky za skvělí recept
Hanka V.
(upraveno)
24. 6. 2007, 21:53
@cernalou
Leni ta vůně je opravdu nepopsatelná aspoň sousedi záviděli Váš oběd Je fakt, že ta představa kuřete na plechovce je srandovní, ale za tu mňamku to stojí Jsem ráda, že jste to zkusila Hanka
mikky.h
(upraveno)
16. 6. 2007, 16:43
Tak jsem dneska taky dělala kuře,ale marinádu svoji a pivko třetinkové.Bylo chuťově moc prima,až na to sundávání kuřete z plechovky.. Nechtěla jsem rozlít zbylé pivo.. Díky za recept..
Hanka V.
(upraveno)
16. 6. 2007, 22:49
@mikky.h
Míšo aspoň jste si u toho užili srandu Já poprvé taky kuře málem rozpárala, než jsem z něho plechovku vydolovala Hanka
Marcela 1980
(upraveno)
16. 6. 2007, 15:34
Tak jsme dneska cele snedli fakt mnamka jen jsem to take delala na zavarovacce jak radila pani Jana. Janicko diky kure bylo ozrany a my zase prezrany
Hanka V.
(upraveno)
16. 6. 2007, 22:47
@Marcela 1980
Marcelko jsem ráda, že jste si nacpali pupíky a že chutnalo A děkuji za vyzkoušení receptíku Hanka
Siťa.
(upraveno)
12. 6. 2007, 17:01
recept z Labužníka, náš oblíbený jen teda nedáváme plechovku ale zavařovačku kvůli hliníku a sníme k tomu bochník čerstvého chlebíka mňam mňam
Hanka V.
(upraveno)
13. 6. 2007, 7:45
@Siťa.
Vím, že se tam ta plechovka kdysi řešila já ji používám a a je to v pohodě Ale ten bochník mě rozesmál, u nás je to stejný Hanka
JANA308
(upraveno)
12. 6. 2007, 11:06
Tak to vypadá na dobrý žrádýlko .V sobotu se do toho pustím.Nejradši bych si dala teď,ale bohužel jíme v týdnu na etapy a určitě to není ono,když se musí ohřvat. Už se těším
Hanka V.
(upraveno)
12. 6. 2007, 11:39
@JANA308
Jani, určitě si to udělejte o víkendu Teplé je to lepčejší My to vlastně ani studené nikdy nejedeli vždycky to sežerem za tepla Hanka
meggienka
(upraveno)
12. 6. 2007, 10:42
Aj ja poznam tento recept z LABUZNIKA, je vynikajuci.
Hanka V.
(upraveno)
12. 6. 2007, 11:00
@meggienka
Ano Pepíček mě inspiroval Jenom ty jeho pózy s kuřetem byly lepší
meggienka
(upraveno)
12. 6. 2007, 16:27
@Hanka V.
Predsa je to chlap ma lespsi vplyv na kurcata
alimama
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:03
Zkouším různé způsoby, jak do mého manžela dostat pivo, zatím neúspěšně. Žeby konečně trefa? To se musí vyzkoušet, ta atmosféra pohody..
Hanka V.
(upraveno)
12. 6. 2007, 8:20
@alimama
Adi určo to zkuste za zkoušku nic nedáte A myslím, že manžovi to zachutná Hanka
KOFI
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:51
Týýýýýýý jo, to musím zkusit! To tu ještě nebylo
Hanka V.
(upraveno)
11. 6. 2007, 21:31
@KOFI
Romčo určitě to zkuste je to opravdu mňamka A navíc to upíjení pivka je prima část receptu Hanka
Monadelka
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:06
to vypadá úžasně, už se těším až vyzkouším
Hanka V.
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:17
@Monadelka
Moni určitě to vyzkoušejte ono to nejen úžasně vypadá, ale taky chutná A je u toho docela sranda