Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 161 návštěvníků)

Ožralé kuře na plechovce

0.0
Ožralé kuře na plechovce

Potřebné ingredience

Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl

Postup přípravy

Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme.

Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)

Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))

Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.

Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))



***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)

***
recept převzat z Labužníka :o)

- připravíme si omáčku

- kuře vložíme do pelechu :)

- zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit :)

- po marinování narazíme kuře na plechovku :)

- vložíme do trouby :)

- po upečení vyndáme

- pohled z jiné strany :)

- porcujeme a nakonec sežereme :))))))))))))))))))))))))))))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lobelie 5. 12. 2010, 17:57
Hani, dnes jsme měli k obědu kuře podle Vašeho receptu. Bylo opravdu vynikající. Tak šťavnatá prsa jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept a budu dělat častěji.Dana (F)
AjaCerna 11. 1. 2010, 15:03
můžete mi prosím poradit?Ta verze s tou zavařovačkou se mi zamlouvá, ale to ji použijete i s víčkem a dírama v něm, nebo prostě otevřenou :-$ *-).Chemie mi nikdy moc nešla, tak nevím, jestli to pivo pracuje stejně (H) ;-).Děkuji předem za radu.U ž se na ten zázrak těším (pl) (B) (Y)
Siťa. 18. 9. 2011, 9:12
@AjaCerna normálně otevřenou malou zavařovačku, do 3/4 naplněnou pivem. odzkoušeno několikrát, recept z labužníka dělám už několik let. nebo vmíchejte pivo přímo do marinády a pečte kuře na čtvrtky. chuti to neubere, jen už to nebude ten efekt sedícího mrtvého ptáka, který mě osobně přijde nechutný.
kathab 31. 7. 2008, 14:05
Hani tak už jem také zkusila-na té pomaštěné sklence. Měla jsem veeelký problém nesež..... tu marinádu, tak jsem alespoň při otáčení kuřátka oblizovala prstíky(ať žije slamonela)...Samozřejmě konečný výsledek byl super(jen pro příště musím dát kuře opravdu na úplně spodní díl trouby a péct ho zase až se budu chystat troubu glancovat....) a byla jsem ráda že byl manžel s dcerou(2,5)tak moc hodný, že mi nechali kosti na dokousání ;-) ;-) ;-)
Makka 13. 6. 2008, 11:08
Tak zrovna peču, voní to tu parádně, jsem na ten zázrak moc zvědavá, vaše kuřátko vypadá božsky, to moje se začíná taky zlatavět. Akorát jsem místo té plechovky použila zavařovačku. Mnam sakra asi půjdu dýchat na to at je to rychlejší :-) :-) :-)
sestynka 28. 3. 2008, 8:36
Recept už mám v oblíbených, ale pořád přemýšlím nad tou barvou na té plechovce.... a hliníkem, z kterého je vyrobena. Asi kokýna narvu na malou zavařovačku naplněnou pivem. (L) (L) (L)
kosice 28. 3. 2008, 7:40
Hanicko,dekuji za skvelej recept (Y)Vase kuratko je fakt skvele (Y)Moc jsme si pochutnali (L) (L)Vyborne,stavnate masinko (Y)
Uursik 10. 1. 2008, 22:42
:-@ :-@ asi mám dycky malé kuře, minule jsem do něj tu pikslu rvala až jsem ji zdeformovala. :-o :-o
Hanka V. 7. 2. 2008, 8:16
@Uursik Jituš tak dej třetinkové pivo a ne půllitra (Y)
kaplerus 14. 8. 2007, 9:53
Tak kuře jsem právě dopekla,je fak¨t výborné,jsem zvědavá,co na to budou říkat chlapi..Po zkušenost maminek níže,jsem zkusila plechovku namastit máslem,a kuřátko sklouzlo dolů jedna báseň.Je to fakt vtipný a dobrý recept.Děkuji. (clamp) (clamp) (clamp) :-P :-P
Hanka V. 14. 8. 2007, 10:18
@kaplerus Luci, já už plechovku také mažu máslem díky maminkám, které to sem napsaly :-$ a plechovka vždycky krásně vyklouzne ;-) Díky za vyzkoušení receptíku (F) doufám, že bude chutnat i chlapům (L) Hanka (C)
tislovka 13. 7. 2007, 14:17
Tak Hani, dneska jsem se konečně dostala k tomu, upéct kuřátko po vašem. Musim říct, že je to fakt dobrotka.... (Y)Byla u nás teta na návštěvě a taky si pochutnala. |:o) Fakt dobrý..... pááááá Lenka
Hanka V. 14. 8. 2007, 10:17
@tislovka Leni, jsem ráda, že jste u návštěvy s tímto receptem uspěla (L) A moc mě těší, že Vám chutnalo [A] Hanka (C)
RIBICKA 1. 7. 2007, 10:44
Právě ho peču, dám vědět jaký byl výsledek, hlavně jsem debil zapoměla dát pod to kuře ten pečící papír tak sem zvědavá jak z toho ten napečenej med dostanu ;-) |-)
RIBICKA 1. 7. 2007, 11:51
@RIBICKA tak hlásím, že jsme po obědě, oblizovali jsme se až za ušima, kuře je šťavnaté, chutné, prostě super. Manžel je na jídlo vybíravý,ale vzkazuje všem, že je to opravdu božské!!!! |:o) Moje tipy - místo čili omáčky jsem dala ostrý kečup, místo čili koření grilovací koření, med jsem použila tmavý. Pivo sem myslela, že se jako vypaří,ale nevypařilo, takže se dá použít ještě do té šťávy které vznikne pod kuřetem. Kuře jsem porcovala tak, že jsem ho nastřihla přímo jak sedělo na plechovce (zavařovačce) Můj návrh, ještě bych to nastřižené kuře sundala z té plechovky a potřela vevnitř tou marinádou a chviličku pod grilem, nebo horním pečením dopekla. BYLA TO MŇAMKA (Y) (clamp)
Hanka V. 6. 7. 2007, 14:17
@RIBICKA Ivetko jsem ráda, že jste receptík vyzkoušela a hlavně že chutnalo |:o) |:o) |:o) S tím grilem to není špatný nápad, protože se to při pečení sice může potírat, ale když to kuře stojí, je to dost nepraktické :-D Takže je určitě super nápad, to pak ještě pomašlovat marinádou a hodit to na pár minutek pod gril (clamp) (clamp) (clamp) Určitě to prubnu (Y) Hanka (C)
Annbelliz 27. 6. 2007, 20:55
Tak tohle mě opravdu nadchlo (clamp). Musím to vyzkoušet - díky za inspiraci :-P
Hanka V. 30. 6. 2007, 14:04
@Annbelliz Alžbětko určitě to vyzkoušejte :-) je to fakt mňamka (PL) (PL) (PL) Hanka (C)
cernalou 24. 6. 2007, 17:49
včera jsem dělala k (PL) a je to lahoda |:o). při pečení nádherně voní (Y) a to se mi všicni :-D, že jdu péct kuře na plechovce a pak nám slintaly :-P u baráku. díky za skvělí recept (Y) (Y) |:o) (clamp)
Hanka V. 24. 6. 2007, 21:53
@cernalou Leni (L) ta vůně je opravdu nepopsatelná :-) aspoň sousedi záviděli Váš oběd ;-) Je fakt, že ta představa kuřete na plechovce je srandovní, ale za tu mňamku to stojí :-$ :-$ :-$ Jsem ráda, že jste to zkusila :-P Hanka (C)
mikky.h 16. 6. 2007, 16:43
Tak jsem dneska taky dělala kuře,ale marinádu svoji a pivko třetinkové.Bylo chuťově moc prima,až na to sundávání kuřete z plechovky.. ;-) Nechtěla jsem rozlít zbylé pivo.. :-) :-) Díky za recept.. (L)
Hanka V. 16. 6. 2007, 22:49
@mikky.h Míšo :-D aspoň jste si u toho užili srandu :-P Já poprvé taky kuře málem rozpárala, než jsem z něho plechovku vydolovala :-D :-D :-D Hanka (C)
Marcela 1980 16. 6. 2007, 15:34
(Y) Tak jsme dneska cele snedli (Y) (Y) fakt mnamka jen jsem to take delala na zavarovacce jak radila pani Jana. Janicko diky (clamp) (clamp) :-D :-D kure bylo ozrany a my zase prezrany ;-) :-D :-D :-D
Hanka V. 16. 6. 2007, 22:47
@Marcela 1980 Marcelko jsem ráda, že jste si nacpali pupíky (H) a že chutnalo :-) A děkuji za vyzkoušení receptíku (L) Hanka (C)
Siťa. 12. 6. 2007, 17:01
recept z Labužníka, náš oblíbený :-) (Y) jen teda nedáváme plechovku ale zavařovačku kvůli hliníku :-) a sníme k tomu bochník čerstvého chlebíka mňam mňam
Hanka V. 13. 6. 2007, 7:45
@Siťa. Vím, že se tam ta plechovka kdysi řešila :-) já ji používám a a je to v pohodě :-) Ale ten bochník mě rozesmál, u nás je to stejný :-D :-D :-D Hanka (C)
JANA308 12. 6. 2007, 11:06
Tak to vypadá na dobrý žrádýlko (clamp).V sobotu se do toho pustím.Nejradši bych si dala teď,ale bohužel jíme v týdnu na etapy a určitě to není ono,když se musí ohřvat. :-( Už se těším (clamp)
Hanka V. 12. 6. 2007, 11:39
@JANA308 Jani, určitě si to udělejte o víkendu (Y) Teplé je to lepčejší ;-) My to vlastně ani studené nikdy nejedeli [A] vždycky to sežerem za tepla :-D :-D (PL) Hanka (C)
meggienka 12. 6. 2007, 10:42
Aj ja poznam tento recept z LABUZNIKA, je vynikajuci.
Hanka V. 12. 6. 2007, 11:00
@meggienka Ano :-) Pepíček mě inspiroval :-) Jenom ty jeho pózy s kuřetem byly lepší :-D :-D :-D
meggienka 12. 6. 2007, 16:27
@Hanka V. Predsa je to chlap :-D :-D ma lespsi vplyv na kurcata :-) :-)
alimama 12. 6. 2007, 0:03
Zkouším různé způsoby, jak do mého manžela dostat pivo, zatím neúspěšně. Žeby konečně trefa? To se musí vyzkoušet, ta atmosféra pohody.. (B) :-)
Hanka V. 12. 6. 2007, 8:20
@alimama Adi určo to zkuste :-) za zkoušku nic nedáte ;-) A myslím, že manžovi to zachutná :-P Hanka (C)
KOFI 11. 6. 2007, 12:51
:-o :-o :-o Týýýýýýý jo, to musím zkusit! To tu ještě nebylo (Y) (clamp) (clamp)
Hanka V. 11. 6. 2007, 21:31
@KOFI Romčo určitě to zkuste je to opravdu mňamka :-P A navíc to upíjení pivka je prima část receptu :-D :-D :-D Hanka
Monadelka 11. 6. 2007, 12:06
to vypadá úžasně, (Y)už se těším až vyzkouším (F)
Hanka V. 11. 6. 2007, 12:17
@Monadelka Moni určitě to vyzkoušejte :-) ono to nejen úžasně vypadá, ale taky chutná (Y) A je u toho docela sranda ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie