Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Skvělé pizza těsto

0.0
Skvělé pizza těsto

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Postup přípravy

Postup přípravy: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Někdy, když se mi nechce těsto mísit, dám ho do domácí pekárny na program DOUGH (TĚSTO). Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Často dělám to, že si nakrájím šunku na tenké proužky, posypu jí pizzu, na to hodně sýra a kukuřice a zaliju ji 12% smetanou. Jedna smetana vyjde na dvě pizzy - pizza je vláčná a moc dobrá.:-)
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min na plný výkon. My máme rádi ale křupavější, pečeme tedy dýl.

Poznámka - nebojte se té lžíce soli - zdá se to hodně, ale opravdu to moc není.:-) Zvlášť když potom na pizzu dáváte hodně zeleniny - ta tu sůl vytáhne. :-) Kdo tolik soli dát nechce, může zkusit ubrat . já jsem ještě nezkoušela.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tzna 30. 10. 2009, 20:16
výborná a docela rychlá a rada potřít okraje česnekem s olejem je taky úžasná!!!!! |:o) (clamp)
zdenallicka 2. 10. 2009, 10:24
Zapomněla jsem napsat, že já příliš těsto nerozvaluji - malinko ho vezmu válečkem, ale spíše ho mastnou rukou (od oleje) roztahám do krajů.. :-$
Ilonáček 2. 10. 2009, 10:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie