(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Borůvkové pokušení
Potřebné ingredience
piškot: 5 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžic hladké mouky, trocha kypřícího prášku
krém: 1 vanilkový pudink, 1 ananasový pudink, 3/4l mléka,1 salko(nevařit), 1 šlehačka, 1 želatinový ztužovač
borůvky
Postup přípravy
Nejdříve si upečeme piškot na hlubokém plechu. Ušlehat bílky, do toho zašleháme cukr, žloutky jeden po druhém, pak lehce zamícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, vylijeme na hluboký plech, který je vystlaný pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný. Upečeme a dáme vychladnout.
Mezitím si nachystáme krém. Klasicky uvaříme oba pudinky ve 3/4l mléka, nesladíme. Necháme lehce vystydnout, přičemž promícháváme, aby se nevytvořil škraloup. Když je pudink vlažný, vmícháme 1 sladké salko.
Ušleháme si šlehačku a podle návodu přidáme želatinový ztužovač(pozor, není to ztužovač šlehačky). Pak smícháme šlehačku s pudinkem a natřeme na piškot.
Posypeme borůvkama a dáme ztuhnout.
Je to fakt bašta a pořád chodíme ujídat, babička říkala, že sa možu klidně vydávat (jsem vdaná už 6 let:-)).
Mezitím si nachystáme krém. Klasicky uvaříme oba pudinky ve 3/4l mléka, nesladíme. Necháme lehce vystydnout, přičemž promícháváme, aby se nevytvořil škraloup. Když je pudink vlažný, vmícháme 1 sladké salko.
Ušleháme si šlehačku a podle návodu přidáme želatinový ztužovač(pozor, není to ztužovač šlehačky). Pak smícháme šlehačku s pudinkem a natřeme na piškot.
Posypeme borůvkama a dáme ztuhnout.
Je to fakt bašta a pořád chodíme ujídat, babička říkala, že sa možu klidně vydávat (jsem vdaná už 6 let:-)).
to je ten ztužovač
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chopper Jája
(upraveno)
14. 10. 2009, 13:24
vypadá to moc dobře
spero
(upraveno)
13. 10. 2009, 21:46
Dobrotka.
Ilonáček
(upraveno)
13. 10. 2009, 18:02
Uska
(upraveno)
13. 10. 2009, 7:50
Prosím , borůvky dáváte zmrzlé?Ztužovač znám,je vynikající,ale s borůvkama jsem nezkoušela a letos je mám v mrazničce, získala jsem je jako dárek děkuji
renka1
(upraveno)
14. 10. 2009, 13:22
@Uska
Věruško přesně tak, zmrlé, nechám je jen pár minut povolit, aby nedržely při sobě, ale borůvky většinu dobře zamrznou a jdou od sebe, tak se s nima dobře pracuje
Uska
(upraveno)
14. 10. 2009, 13:44
@renka1
Reni,díky,zítra budu tvořit