Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní,ZDRAVÉ !!!!!!!!!!

0.0
Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní,ZDRAVÉ !!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

ovoce,převařená voda,sůl

Postup přípravy

Zavařovací sklenice plníme co nejúsporněji, aby v nich ovoce zabralo co nejvíce místa. Na každou sedmidecilitrovou sklenici přidáme špetku soli a ovoce zalijeme STUDENOU PŘEVAŘENOU vodou. Zavíčkujeme a obvyklým způsobem sterilujeme.

Sůl "vytáhne" sladkost z ovoce a kompot je přirozeně sladký. Lze ho konzumovat už za šest týdnů a vydrží i tři roky.
Nejvíce se
osvědčily takto připravené kompoty z lesních plodů - malin a borůvek,mám vyzkoušené i meruňky....
Kompot je výborný na přípravu buchet,rýž.nákypu....
Je mírně kyselejší,ne tak přeslazený jako obvykle....
NIZKOKALORICKY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pramati 24. 8. 2011, 13:02
Zavaruji tak uz par let. Svestky a tresne jsou skvele. Merunky, visne a mirablky jsou kysele, ale mam je na buchty a tak udelam trochu sladsi drobenku. Nepridavam ani zadnou vodu, jen spetku soli. Casem se z pustene stavy udela rosol. Uvazuji, ze letos tak vyzkousim i hrusky, ale mam je porad dost zelene a bylo by to asi hodne kysele
JanaHovor 24. 8. 2011, 20:55
@pramati Hrušky jsme takto zavařovali několikrát - jen zalili aj vodou a super. Ale asi záleží aj na druhu.
Luciášš 29. 7. 2010, 9:22
dobrý den, nezkoušela jste švestky?dneska se na ně chystám, my je normálně zaváříme bez vody -na sucho s 2 lžícemi cukru.
belezza 30. 7. 2010, 6:47
@Luciášš Lucinko,i svestky jsou VYBORNE,toto zavarovani nechava ovoci prirozenou chut,neni to preslazene :-))) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
Luciášš 31. 7. 2010, 12:41
@belezza tak jsem nakonec 50 sklenic zavařila s cukrem- kupovali jsme v kaufu a byly extra kyselé....... vyzkouším broskve
belezza 12. 8. 2010, 12:32
@Luciášš Ovoce je spise kyselejsi,ano,zalezi na tom,zda je takto zavarovane uz hodne zraloucke ci ne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) je to lepsi pro to prezralejsi,sladsi ovoce (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
vendelínka 29. 7. 2010, 9:16
Meruňky už ani jinak nezavářím, je to rychlé, levné a hlavně dobré. Sůl vytáhne přirozenou sladkost ovoce. (clamp)
Denisaaa 16. 7. 2008, 14:33
Bezva tip, škoda že takhle nejde udělat i marmeláda ;-) (clamp)
Lenpod 31. 7. 2010, 14:45
@Denisaaa I marmeláda takto jde udělat. Dělala jsem ji munulý rok, ale děti ji moc nechtějí. Tak nechávám třeba do jogurtu, na palačinky,... Záleží na chuti každého. Pro mě je příjemné střídání cukrové a bez cukru.
jazumi 16. 7. 2008, 12:54
[A] jdu na to (H) - mám meruňky- tak zavařím dle vašeho receptu (H) - jsem docela zvědavá- jaká bude chuť [A] (F) (F) (F) (L)
belezza 17. 7. 2008, 17:41
@jazumi (Y) (Y) (Y) (Y)
s-arka 14. 6. 2008, 19:23
Super (clamp) (clamp) (clamp)Kdysi jsem taky zkoušela, ale recept někam zmizel. Je to opravdu výboné, hned založím do oblíbených a budu se těšit na ovoce (jablka) Díky (Y) (Y) (Y) (Y)
belezza 15. 6. 2008, 12:27
@s-arka (hello) (hello) (hello)hodne stesti pri zavarovani ,Sarinko !!!!! Hlavne je dulezite mit DOKONALE CISTE sklenice i vicka (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Zrušený účet 14. 6. 2008, 13:54
Tak to slyším prvně, ale určitě vyzkouším. Díky za tip. (F)
JanaHovor 11. 6. 2008, 18:58
My takto zavařujeme a je to senzace (Y) prvně jsme se báli, tak mamča zavařila jen pár sklenic se solí, ale teď už ušetříme za cukr, je to fakt dost sladké i tak. Zkusím zavařit letos jahody ^o)
belezza 14. 6. 2008, 13:48
@JanaHovor :-p Janicko-ja mam vyzkousene hlavne merunky-jsou takhle hroooozne dobre,maji takovou prirodnejsi chut (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie