Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

0.0
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

Potřebné ingredience

2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do hvězdiček... a nechám 15 min kynout. Pak dám do vyhřáté trouby na 12 min. Do trouby dávám misku s vodou. Tak at Vám chutnají :-)

Housky zase trochu jinak :-)

formičkou na cukroví ....:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milena29 4. 4. 2014, 10:04
Pečivo vyzera nádherne,skutočne ukážkovo.Chcem sa opýtat,kedže nemam muku mantler,skusim ich upiect z muky Shar B a pridat aj pohankovu muku.spominate,že ste pečivo skusali robit z olejoveho cesta,mate na mysli ten "slaný sposob?"to znamená,že ubrat cukor a pridat sol? dakujem za vase skvelé receptíky. :-)
Jarka40 2. 1. 2013, 13:53
Dobrý den, s bezlepkovým pečením nemám vůbec žádné zkušenosti, proto asi hloupá otázka. To těsto kyne jenom těch 15 minut? Na kolik stupňů prosím pečete ? Moc děkuji za odpověď *-)
prokuli 27. 10. 2011, 6:46
právě poprvé zkouším, zatím vypadají krásně :) chtěla jsem se zeptat, jestli se musí dávat čertsvé droždí nebo stačí i sušené (příp. jaký to má vliv na kvalitu pečiva). díky moc
ivetae 20. 11. 2011, 19:20
@prokuli Dobrý večer, mám lepší zkušenost s čerstvým a kvalitním droždím, to nejlevnější nekupuji, špatně mi vykynulo. Se sušeným jsem zkoušela hned jak jsem začínala bezlepkově péct a příjde mi prostě lepší čerstvé. Ale je to můj osobní názor :-)
U kočky Báry (upraveno) 8. 5. 2011, 21:08
Právě zkouším, ale zapomněla jsem, já hlava děravá, dát olej... Tak uvidím, jak to dopadne.... :-$ Tak jsou výborné :-). Křupavé, sice tenší, trošku se mi rozplácly houstičky :-))), takže spíše taková pita :-, ale už dělám druhou várku, tentokrát s olejem!!! (smich)
Kavja 17. 6. 2010, 13:25
Dobrý den Ivetko, vypadají báječně. Já sem zatím dělala jen z Jizerky nebo SharB. Z Mantler jen buchty. Děláte to i jen čistě z Mantler? A když namýcháte ty mouky, tak v jakém poměru. A tvary děláte mokrým nožem? Děkuji moc za rady. Lenka. (Y)
ivetae 17. 6. 2010, 16:27
@Kavja Dobrý den Lenko, děkuji za pochvalu :-), pečivo dělávám podle toho jakou mám zrovna mouku, takže dělávám i se samotného mantlera :-) Pokud přidávám mouky / pohanková atd./ tak 30-50g do té váhy 350g. Nůž nebo formičku na cukroví si namáčím do vody. Včera jsem zkoušela dělat pečivo z olejového těsta, které mám v receptech a byly supr, vyzkoušejte :-) Tak at se podaří a chutnají (hello)
Kavja 18. 6. 2010, 14:28
@ivetae Dělala sem je pouze z Mantler a jsou opravdu báječné. (Y) Děkuji moc za recept a olejové určitě vyzkouším. (clamp)
ivetae 21. 6. 2010, 12:27
@Kavja Lenko, jsem ráda, že chutnaly :-)
PETRA V 9. 6. 2010, 14:50
Dobrý den mohla bych se zeptat jakou mate pícku? zvažuji jelikož budeme muset také hodně pect doma bezl.chlebík a nevím jakou koupit .Děkuji za radu Petra
ivetae 9. 6. 2010, 15:50
@PETRA V Petro, máme Eta Delicca :-)
Irčík 12. 5. 2010, 12:42
Chystám se vyzkoušet - dáváte je hned po vychladnutí do mrazáku, nebo vydrží do druhého dne, případně i více dní měkké? Díky Irena
ivetae 12. 5. 2010, 16:16
@Irčík Dobrý den Irenko, do mrazáku nedávám, nám vydrží do druhého dne a pak už nejsou :-) když je třeba, nahřeji v mikrovlnce...
Ilonáček 15. 1. 2010, 18:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie