Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

HALALI - SVÍČKOVÁ OMÁČKA - Z KRÁLÍKA

0.0
HALALI - SVÍČKOVÁ OMÁČKA - Z KRÁLÍKA

Potřebné ingredience

KRÁLIČÍ MASO(případně i jiné se dá použít,krůtí,kuřecí,vepřové,ale já dělám z králíka :o),SŮL,CIBULE,1 MASOX,SMETANA,MLÉKO A HL.MOUKA NA ZAHUŠTĚNÍ,ZELENINOVÁ SMĚS NA SVÍČKOVOU(já používám sterilovanou směs od Hamé jmenuje se HALALI) nebo se dá použít mražená zel.směs,ale pak + nějaké koření musíte dát,ale ta směs HALALI je výborná,nemusí se právě pak už dochucovat žádným kořením,omáčka získá výbornou chuť tou zelen.směsí :-) dělávám omáčku tak ze 3/4 králíka a používám 320g HALALI

Postup přípravy

Do tlakáče dát zpěnit na olej na kostičky nakrájenou cibulku,dát osoleného králíka(já ho tam dávám naporcovaného-nohy,žebra,hřbet),přidat Halali i se šťávou!!! zalít vodou nebo vývarem(já dávám vodu a masox(masox dávám zeleninový) ,případně ještě mrkev pro lepší barvu :-),zavřít v tlakáči a dusit asi 30-40 minut.Poté maso vydělat z vývaru,já ho teda obírám od kosti a až nakonec ho vmíchávám do omáčky.Vývar přeceďte přes sítko a tu scezenou směs rozmixujte ručním mixérkem na kaši.Vývar přelejte do hrnce,dejte vařit,přidejte tam tu rozmixovanou kaši,přidejte smetanu(kterou jste si předtím vydělali z ledničky na pokoj.teplotu,aby se neszrazila!!!) a chvilku povařte,když tak ještě přilijte vodu nebo případně okořeňte-ovegetujte,ale já to nedělám,není to nutné,ta šťáva z HALALI je dostatečně kořeněná.Pak zahustěte-buď v troše mléka rozmíchat hl.mouku a zamíchat do omáčky nebo hotovou jíškou(skvělá je do omáčky Knorr jíška),chvíli povařit-míchat.Nakonec vmíchat do omáčky obrané maso.
Malý tip:aby měla omáčka pěknou barvičku,tak můžete přidat mrkev,přihodit do tlakáče ze 2 mrkvičky,pak se přecedí a rozmixují.

Do tlakáče dejte zpěnit na olej cibulku,pak vložit osoleného králíka,přidat směs Halali i se šťávou a 1 masox,zalít vodou a dát dusit,můžete pro lepší barvu omáčky přidat 1-2 mrkvičky.

Po uvaření,maso z tlakáče vyberte a dejte bokem,přeceďte přes sítko vývar do hrnce a přecezenou směs rozmixujte ručním mixérkem a dejte zpátky do vývaru,případně přilejte vodu a dejte vařit.Přilijte smetanu a pak zahuštěte jíškou.Obrané maso zamíchejte do omáčky až nakonec nebo jestli vám vyhovuje víc mít ho na talíři zvlášť,jak chcete.

Tady na té fotce je omáčka bez přidané mrkve,s mrkví má lepší barvu,viz.hlavní foto(do té jsem přidala jen 2 menší mrkve a získala takovou pěknou barvičku) Dobrou chuť !!!

Zeleninová směs na svíčkovou-HALALI od Hamé

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

YvonaCu 15. 9. 2020, 14:05
Hm, dnes jsem zkusila podle receptu a jsem teda zklamaná, omáčka strašně kyselá a to jsem přidala cukr, ale stejně nepomohlo. Ale každý má jiné chutě, to je jasné.
tawa 8. 1. 2012, 17:07
Dnes som varila podla vasho receptu.Svieckovu som robila prvy krat a som z nej uuuuplne paffff.Vsetci sme sa doma poriadne (zajic) (zajic) (zajic) a vsetkym ohromne chutila.Inac ju uz robit nebudem.FANTASTICKA CHUT. Chvaaaaaalim chvaaaaalim chvaaaaaalim (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L)
Filďa 9. 1. 2012, 22:57
@tawa To mě těší,že vám omáčka chutnala (jidlo) (Y) (hello)
Nikol84 28. 12. 2011, 15:44
Mňaminka (Y) (clamp)
Filďa 9. 1. 2012, 22:57
@Nikol84 (L) (jidlo) (hello)
markid 19. 10. 2011, 23:35
veliká dobrota (child1) mám jediný problém - bylo toho z té malé halali málo, tak už je to snězený a zítra to mám prý uvařit znovu (F)
Filďa 22. 10. 2011, 23:13
@markid ,-) (Y) (jidlo)
zouf 15. 9. 2011, 14:18
Dobrý den, moc chválím tento recept, příprava je rychlá a ve výsledku je to vynikající bašta... Ostatně jako všechny vaše recepty... |:o) |:o) |:o)
Filďa 16. 9. 2011, 23:25
@zouf Děkuji,jsem ráda,že chutnalo (jidlo) (hello)
Pepek 5. 3. 2011, 13:03
Dobrý den, tenhle Váš recept mám uložený v oblíbených a vždy se mi svíčková krásně povede (Y). Manželovi moooc chutná (jidlo)...no vzdy si pochutnáme (radost). Díky :-). Gábina N.
Filďa 5. 3. 2011, 23:35
@Pepek Tak to mě těší (Y) (hello) (jidlo)
holemka 4. 7. 2009, 12:44
Dnes jsem dělala a recept chválím. (clamp) Všichni jsme si pochutnali. (Y) Díky za recept. |:o)
Filďa 8. 7. 2009, 18:20
@holemka To jsem ráda,že jste si pochutnali :-) (jidlo)
kari 21. 4. 2009, 9:44
dobrý den,děkuji za super recept. Dělala jsem tento oběd minulý víkend a všichni byli nadšeni,dokonce i 3 letý syn,který nechce nic jíst. pěkný den karin |:o)
Filďa 21. 4. 2009, 20:24
@kari To mě těší,že vaší rodince chutnalo (jidlo) :-) náš malý je taky takový nic moc jedlík (Z) ale omáčky má docela rád,tuhle mu dělávám nejčastěji (jidlo) (hello)
smudlíí 11. 3. 2009, 12:38
Tak dneska jsem právě tuto HALALI SVÍČKOVOU udělala-děti si neustále přidávaly a manžel mi řekl že je to lepší svíčková než od jeho maminky!!!!!!! ;-) ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)takže supeeeer díky (F) (F) (L) (L) (L) (jidlo)Martina
Filďa 11. 3. 2009, 21:29
@smudlíí Jé díky za milý komentář (L) to jsem ráda,že omáčka vaší rodince chutnala (jidlo) (hello)
Zrušený účet 7. 6. 2008, 22:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)jinak už králíka nejíme (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Filďa 16. 6. 2008, 11:42
@ Tak to mě těší :-) (L) (jidlo)
Kalejka 25. 5. 2008, 8:48
dělám svíčkouou naprosto stejně ale nedávám masox ale přidávám bobk.list,nové koř.a celý pepř i postup mám trošinku jiný,ale výsledný efekt je asistejný :-)
Filďa 25. 5. 2008, 17:57
@Kalejka (jidlo) tak hlavně že nám chutná. :-) Já teda omáčky miluju (jidlo) jakékoliv :-)
cikotomas 5. 4. 2008, 14:42
dnes jsme obědvali Vaši svíčkovou,byla prostě úžasná.Svíčkovou jsem vařila poprvé ale jinou už ani zkoušet nebudu!
Filďa 5. 4. 2008, 18:15
@cikotomas (jidlo) (Y) tak to jsem ráda,že omáčka chutnala :-)
Vojtula 13. 3. 2008, 15:12
Dnes jsem uvařila podle Vašeho receptu, protože jsem měla už dlouho koupenou směs Halali a nevěděla jsem, jak a na co ji použít. Musím říct, že omáčka je opravdu výborná (clamp) (clamp), není třeba ji nijak dochucovat a je to bleskovka. (Y) (Y) (Y) Místo králíka jsem použila plecko, ale na chuti to stejně nic nezměnilo. Prostě supr. Takové rychlovky mám nejradši. (L) (L) Jen tak dál. Vojtěška :-)
Filďa 13. 3. 2008, 18:42
@Vojtula (Y) (L) jsem moc ráda,že chutnalo (Y) (jidlo)
icuska 20. 9. 2007, 20:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) byla jsem pochválena za inovaci svíčkové, i když prý chutnala trošku jinak než ta normální *-) No, ale to je fuk, hlavně že sklidila úspěch. Díky moc za radu i skvělou inspiraci na baštu. Helča
Filďa 20. 9. 2007, 21:05
@icuska Jé tak to jsem ráda ,že omáčka sklidila úspěch :-) Vyloženě jako klasická pravá svíčková tahle omáčka není,ale hlavně že chutná,to Halali jí dává výbornou chuť (PL)
icuska 19. 9. 2007, 18:53
Nadi, asi budu za hlupáka, ale ráda bych se zeptala, co je to Halali. Váš recept bych ráda vyzkoušela, nikdy jsem nic z králičího nevařila, a chtěla bych tím překvapit manžela. Helča
Filďa 19. 9. 2007, 19:01
@icuska Písnu vám do vzkazů :-$
iceon 9. 9. 2007, 15:30
tak taky ji takhle dělam.Rodina se vždy olizuje.Stejným způsobem dělam i z kuřecích stehen když není králík.Je to rychlé a mooooooooooooooc dobré (PL) (Y)
Filďa 9. 9. 2007, 23:57
@iceon I z kuřecího je to dobré,máte pravdu :-) (Y) a naháže se to do tlakáče,je to rychlovka :-$
Hanka V. 9. 9. 2007, 15:28
Nadi (L) tak úúúplně přesně stejně to dělám doma já a musím potvrdit, že je to fakt super (L) Nobelovku tomu, co vymyslel Halalí :-P Vždycky jsem měla strach, že to špatně okořením a s Halalí je to v pohodě, protože už je ochucené samo o sobě (clamp) Takže maminky určitě tuto svíčkovou vyzkoušejte, doma Vás budou nosit na rukou (Y) (Y) (Y) Hanka
Filďa 9. 9. 2007, 23:56
@Hanka V. No HALALI je vážně skvělé,mě se nikdy nepodařilo omáčku dobře ochutit jen nějakým kořením,ale s tímhle je to super,taky tleskám tomu kdo to Halali vymyslel (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Iru.S 9. 9. 2007, 15:18
Králíka mám v mrazáku a pokaždé vymýšlim jak ho připravit,abych se s ním rodině zavděčila.Takto svíčkovou také připravuji z hovězího,jen tam nepřidávám ten masox a je opravdu dobrá a nenáročná.Klasiky se bojím(zdá se mi to zdlouhavé).Ale děkuji za recept,alespoň jsem získala inspiraci :-) :-) jak udělám příští víkend králíka. (Y) (Y)
Filďa 9. 9. 2007, 23:53
@Iru.S Určitě omáčku vyzkoušejte a uvidíte,že sklidíte úspěch :-) a ten masox tam dávat nemusíte,to jsem si já tak vylepšila,možná by tam být nemusel :-$ Jinak ještě z králíka dělám guláš a ten je taky super (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie