Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1781 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mysmilena 24. 2. 2019, 20:21
tak asi jsem rozežraná, ale za mě žádná hitparáda.... :^) +o( ale hodně pochvalných komentů, tak bude asi chyba v naší rodině no *-)
leontynkas 15. 1. 2018, 8:24
Včera jsem dělala na rodinné oslavě a jsou moc chutné. Chválím nápad a děkuji za recept.
malmar 12. 1. 2018, 13:42
|:o) |:o) (clamp)
maxicek09 4. 7. 2016, 19:25
my tomu u nás říkáme řízek na ruby normálně naklepu a pak do strouhanky a pak do vajíčka a přídávám slaninu a cibuly ašup s nima do trouby nepodlévám udělají si štávičku sami nemám ráda když jsou pak rozmočené ale i tak jsou pěkně štavnaté mulujeme je celá rodina (L) (Y)je jich nepřeberné množství variant jak kdo má rád ale základ je stejný :p
srneckova 5. 1. 2016, 13:08
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
siki01 5. 1. 2016, 12:44
(hello)
saskie77 1. 11. 2015, 13:40
(Y) (Y) (Y)
novackova 17. 9. 2015, 21:34
A je to možné i z kuřecího masa? (F)
horackm 5. 1. 2016, 12:51
@novackova ano, dělám jak z vepřového, tak i z kuřecího |:o) a já ještě na řízky pokrájím cibuli, anglickou, papriku a žampiony ...
Kunčice 17. 9. 2015, 13:20
Výborné řízečly. Podle Vašeho receptu jsem pekla již několikrát. Opravdu šťavnaté (Y) :-) (clamp)
P.A.V.L.A 25. 1. 2015, 10:58
(Y) (Y) (Y)
bakyka 10. 5. 2014, 21:25
Já místo bujonu používám Moravanku (sterillovaná zeleninka) - koupíme v obchodě - opečené řízky zalijeme celou skleničkou Moravanky i s nálevem, pod podkličkou v troubě podusíme,strouhanka může z masíčka někdy spadnout, ale to vůbec nevadí, zahustí to šťávu, která je pěkně pikantní.Takže nenecháváme úplně vydusit !Podáváme s hranolky. Pozor -Moravanka je ostřejší, je tam celá feferona, takže kdo nemá rád ostré, tak feferonku vyndat (hello)
petrat 25. 1. 2015, 9:45
@bakyka zkusila jsem to vaše, není to špatné, ale je to úplně jiná chuť, původní řízky jsou jemňoučké, tohle je o hodně kyselejší a ostré.. ale zase chlapi to určitě ocení :)
Annitta 22. 3. 2014, 18:42
podobně to znám, jen se nedělají v pekáči, ale na sucho v pánvi-teflonové (bez toho bujonu i tuku) a až po vypnutí sporáku se pokladou máslem a je děsně dobré a vhodné i pro žlučníkáře :)
lenca2612 20. 2. 2014, 11:12
Prosím dotaz,jaký dát bujón?Hovězí?? *-) Není půl litr moc?Vsákne se to?Nebude to v tom plavat?Děkuji za info.. :^) :^)
Lovečanda 25. 9. 2013, 11:10
Petro, můžu se zeptat, odkud máte recept?? Mám tu od dědy totiž ten stejný i s fotkami a originál je prej od Hejdů... *-)
petrat (upraveno) 22. 12. 2013, 18:05
@Lovečanda Hejdovy neznám, recept mám od kamarádky ze severní Moravy, fotky jsou moje..
mamča57 12. 1. 2018, 7:55
@petrat Recept mi vyjel na zdi FB a jak jsem si přečetla postup, je to můj recept slovo od slova, který jsem dala i s fotkou a videem do své skupiny vaření na FB. Jenom jsem tam dodatečně upravila množství vody na 400ml, protože těch 500ml by se muselo dlouho redukovat a je to zbytečné.
mumlina 2. 8. 2013, 7:44
Zdravím Petro, opravdu krásně šťavnaté, super bomba. (Y)
vlasticka01 29. 6. 2013, 13:41
(Y) (Y) (Y) (Y)
monicka82 27. 6. 2013, 20:46
A co když nemám ráda máslo,čím nahradit? *-)
petrat 23. 11. 2013, 9:54
@monicka82 obávám se, že stejný účel nic nesplní..
laskonka333 27. 5. 2013, 12:49
senza (Y) (Y) (Y)
rapro 27. 5. 2013, 12:24
Vynikající,tedko jsme se s dcerou nacpaly ,-) ,-) Ještě máme na zítra (Y) (Y)
Mikrah 16. 2. 2013, 18:48
vynikající (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie