Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Boloňská omáčka - na těstoviny

0.0
Boloňská omáčka - na těstoviny

Potřebné ingredience

500 g mletého hovězího masa, olej, 1 cibule, pepř, oregáno, 1 rajčatový protlak - hustý, 1 velká mrkev, kousek celeru, parmezán nebo eidam, 3 str.česneku

Postup přípravy

Nakrájím si mrkev a celer na minikostičky (odhadem 0,5 x 0.5 cm - je to drbačka, ale výsledek stojí za to)opepřím, osolím, přidám oregáno a protlak. Překryju pokličkou a dusím tak 20 minutek, aby zelenina změkla. Pokud by to bylo moc huste v průběhu dušení maličko podlévat, ale ne moc. Nakonec až je vše doměkka dochutím česnekem. Vrším na těstoviny a sypu parmezánem nebo eidamem. Výtečná směs také k zapékání - brambory i těstoviny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie