Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 172 návštěvníků)

Mocca oválky

0.0
Mocca oválky

Potřebné ingredience

25 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru moučka, 15 dkg tuku, 1 lžička nespařené kávy ( sypké )

Postup přípravy

Uděláme těsto a vykrajujeme oválky.Slepujeme kávovým krémem a nahoru dáme kávovou polevu.

Poleva: 20 dkg cukru moučka, 1 bílek, 1 dcl silné černé kávy ( je toho hodně stačí půl dávky polevy ). Polevu míchám jen vidličkou, nešlehám!!!!

Nahoru na suchou polevu napíšeme čokoládou M polevou Carla tmavou.

Kávový krém: Vyšlehám máslo do pěny, asi 5 minut, zašlehám moučkový cukr ( podle chuti, jak kdo má rád sladký ), vše dělám od oka, tak se omlouvám. Předem si uvařím kávu, jak kdo chce, buď mocca krém(káva instant) nebo krém kávový, spařím si turka. Kávy samozřejmě silné. Do vyšlehaného másla po lžičkách zašlehávám studenou kávu, turek i se sosem nebo jak chcete. Když dělám z turka, přidávám do krému i lžičku kávy nespařené, je to takové voňavější.Vždy dělám krém na více druhů, tak šlehám třeba 2 másla a pak si ochucuji buď kávou nebo kakaem.

letošní 2009, menší tvary

detail

tak mám asi hustou polevu na potírání

zamíchaná poleva

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelka1976 26. 1. 2019, 5:20
Peču je každým rokem na Vánoce a vždy se mi povedou a jsou vynikající |:o) |:o) (clamp) (clamp) (Y) (Y).
monky3 26. 2. 2019, 18:06
@marcelka1976 To jsem moc ráda,že chutnají (F) děkuji (L)
monikola 16. 12. 2015, 7:45
I já o dávala úplně přesně a poleva byla řídká.
backa 17. 12. 2015, 21:55
@monikola Já jsem ji dělala ,povedla se,ale vyšlehala jsem mixérem s metlama a dobrý.Je jí hodně,ale moc dobrá. (Y) Zbylo mi a tak jsem ji obarvila potr.barvou a měla jsem na další cukroví. (jezisek)
monky3 17. 12. 2015, 22:07
@backa Tatjano díky,od Vás mě to velice těší,že chutná, ráda k Vám chodím na recepty, krásné Vánoce přeji (banky) (darecek) (pernicek) (L)
monky3 16. 12. 2015, 11:10
@monikola Zahušťovat cukrem....prostě od oka na požadovanou konzistenci polevy (L)
plamenek 16. 12. 2015, 8:12
@monikola přidat cukr a bílek,asi moc vody v kávě.1 dcl je hodně,asi mělo být 1 cl.
monky3 16. 12. 2015, 11:09
@plamenek V origo receptu je opravdu 1 dcl....dělám ji od oka, dám všeho trochu a zahušťuji cukrem....proto jsem vše nafotila, aby pekařinky věděly, jak má být hustá (Y)
dSito 16. 12. 2015, 1:29
Mě se taky nepodařila poleva, jak píše Pavla, řídká :´(
monky3 16. 12. 2015, 11:08
@dSito To je originál recept, jak to měli psané, ale prostě dejte bílek nebo jen půl bílku , moučkový cukr a po lžících přidávejte kávu....zahušťovat cukrem....této polevy je hodně, dělám po trochách od oka (F)
Boruwka3 19. 12. 2014, 17:44
Dobrý den Moniko, taky jsem zkusila vaše moka, ale ztroskotala jsem na polevě. Mám jí úplně tekutou, jak voda. Nevím kde je chyba, vylila jsem jí a protože došlo kafe, zkusím zítra druhý pokus, ale budu kávu přidávat po lžičkách. Může to být tím, že kafe nebylo studené? Jinak káva patří klasický turek? děkuji Pavla
monky3 19. 12. 2014, 18:22
@Boruwka3 Dobrý den Pavli,to mě moc mrzí,kávu dávám studenou, v horké by se Vám srazil ten bílek, dejte trošku bílku, trošku kávy studené a zahušťujte cukrem, míchejte. Mám to nafocené, je to husté, nestéká, drží na mašlovačce. Doufám, že se druhý pokus podaří..... (F) (L)
Boruwka3 19. 12. 2014, 19:19
@monky3 No právě jsem koukala, jaké to máte pěkné, husté, takže jsem se ani netrápila mícháním a vyklopila do trubek. ,-) ,-) Zítra budu pěkně o troškách a věřím, že se zadaří (Y) (Y)
bonac 17. 12. 2014, 20:16
dobry den muzu dat místo tuku máslo? Tuk nemám a rada bych upekla dnes
monky3 18. 12. 2014, 12:03
@bonac Dobrý den,můžete dát klidně máslo (L)
jezurinka 17. 12. 2014, 15:13
Prosím jak dlouho poleva vydrží? Můžu udělat už dnes? (banky) (andel)
monky3 17. 12. 2014, 16:09
@jezurinka poleva vydrží dlouho, ona zaschne jako když zdobíte perníčky, je tvrdá, jen tedy krémem plním až tak kolem 21-22.12....přeci jen máte skoro týden ještě (F)
laskonka333 13. 12. 2014, 13:12
(C) (C) (C) (stromecek) (banky) (pernicek) (jezisek) (kolednici) (vanoce) (koule)
Ninouš 12. 12. 2014, 15:35
Tak to vypadá lákavě. :-)
monky3 13. 12. 2014, 12:04
@Ninouš děkuji, jestli máte chuť, tak vyzkoušejte (L)
Bergie 12. 12. 2014, 12:25
čím píšete to M? sáčkem jako na perníčky? :-( nějak mi to nejde tak krásně... :´(
monky3 12. 12. 2014, 12:48
@Bergie M píši rozpuštěnou polevou Carla, tmavou. ustřihnu malý kousek a píšu. (L)
Bergie 12. 12. 2014, 17:38
@monky3 děkuji za odpověd :-)) no já mám právě čokoládové čočky, tak to zkusím dát trošku čokoládky do celofánu a zkusím ještě jednou jako perníčky snad to půjde ... (Y) :-)
novackova 30. 11. 2014, 14:59
(Y) (Y) (Y) (F)
lounkova 29. 11. 2014, 23:45
Dnes upečeno a naprosto boží (Y) (Y)
monky3 30. 11. 2014, 13:01
@lounkova Moc děkuji, těší mě, že chutnají (L), krásný advent přeji (banky)
makytka5 5. 12. 2013, 14:31
Oválky jsou výborné a slepované nutelou moc dobré :-) ještě polevu a hotovo (Y)
monky3 5. 12. 2013, 20:06
@makytka5 Děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnají (F) (L) (banky)
littlenail 19. 9. 2013, 10:29
Jsou super (F), dělám každé vánoce (G), Daniela
kacatkocz 19. 9. 2013, 9:18
*-) Tak nevím kde se stala chyba, poleva mi tekla a ne a ne ztuhnout *-) ale jinak dobré mlsáníčko (clamp)
monky3 19. 11. 2013, 19:49
@kacatkocz Omlouvám se, že píši až teď.....mě tuhne asi tak 1-2h...jak kdy, ale vždy ztuhne.... *-)neměla jste ji moc řídkou? Hustotu mám vyfocenou na žádost jiných cukrářek (L)
lidare 20. 12. 2012, 19:02
(Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
hans.dannte 20. 12. 2012, 15:56
(Y) (Y) (Y) jdu na ně...
monky3 20. 12. 2012, 17:34
@hans.dannte Já právě dodělala krém a ještě polevu, snad budete spokojená (L)
Boban1 15. 12. 2012, 10:09
Moni, vynikající recept. Dnes jsem upekla a musela uschovat, aby mi to nesnědli ,-). Už to mám v oblíbených (Y) Krásné svátky (andel)
monky3 15. 12. 2012, 12:23
@Boban1 Hani, moc děkuji za krásný komentář, jsem ráda, že chutná |:o)....přeji krásné vánoce (banky) (darecek)
nekrmit 20. 12. 2011, 13:28
Moniko včera jsem zkusila upéct dnes jsem slepila a natřela,Musím se přiznat že do svých 34letech jsem nikdy nepekla cukroví s krémem a polevou,dělám jednoduchý ,ale protože mocca mám ráda a kafe obzvlášť tak jsem to zkusila.Díky moc za recept,ta vůně kafe při pečení a ten máslovej krém s kávou (zajic) (zajic) a ta poleva s kávou (zajic) (zajic) ,mnami mnami ,tak snad se mi to rozleží pár dní a už se těším.Díky za recept a píšu si do kuchařky (F) (L)Marta
monky3 20. 12. 2011, 16:19
@nekrmit Marti, jsem ráda, že chutná ,-) a vidíte, že to není tak těžké a výsledek stojí za to, díky moc za komentář (F) (L) přeji příjemné svátky (banky) (darecek) (silvestr) (L)
KAMKIK83 18. 12. 2011, 22:25
Kávovým krémem slepujete jak dlouho před konzumací?Kamila
monky3 18. 12. 2011, 23:05
@KAMKIK83 Začnu slepovat kolem 20 tého, a jíst se může ihned. Korpus je křehký dost, i před slepením (F)
KAMKIK83 19. 12. 2011, 8:07
@monky3 Děkuji za odpověď.Je to vážně moc dobré (clamp)
monky3 19. 12. 2011, 10:14
@KAMKIK83 Kami, moc děkuji (F) (L) Přeji příjemné svátky (banky) (darecek) (silvestr)
Anelain 20. 12. 2010, 23:51
děkuji, moc za za ukázku, (Y) , (clamp), nikdy jsem ji nedělala a nevěděla jsem jak se dělá, já ji (smich) (smich) (smich) šlehala nad parou (smich) byla to dost hustá pěna , nešlo to natírat ,-) , tak příště budu chytřejší děkuji (clamp) , jen se Vás ještě zeptám poleva pak uschne a nelepí ???
monky3 21. 12. 2010, 9:37
@Anelain Heli, uschne, normálně v teple, v kuchyni na stole asi za půl hodinky, ono záleží, jak silnou vrstvu polevy dáte. :-$, když míň schne za chvíli, pak až na suchou píšu M (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie