Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 456 návštěvníků)

Výborný krém do vosích hnízd (nejen)

0.0
Výborný krém do vosích hnízd (nejen)

Potřebné ingredience

180 g krupicového cukru, 3 vejce, 250 g másla, překapávaná káva

Postup přípravy

Šleháme nad párou vejce s cukrem do zhoustnutí. Do vychladlé směsi zašleháme změklé máslo a rum podle chuti. Krém můžeme také ochutit jemně mletou kávou, kakaem, marmeládou.

Málokdo tento krém zná a dělá a podle mě je to ten nejlepší krém na světě ,-), tak se chci podělit :-)

Jinak i ty úlky dělám jinak než ostatní - z mletých vlašských, piškotů, másla a salka - a lepím na malé linecké kolečka a máčím do čokolády. Je to nejlepší cukroví na světě! :-D

Ještě malý dodatek - když budete zašlehávat máslo a budete mít pocit, že se to sráží, honem s tím zpátky nad paru a tak půl minuty promíchat nad parou - krásně se to zase spojí a nebude zdrclý!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martina246 19. 12. 2017, 9:16
Krém je super.. :)...jsem nadšena a jiný do vosích hnízd už dělat nebudu... Vám děkuji. Přeji krásné svátky. Martina.. (Y) (stromecek)
babkamt 1. 12. 2015, 8:27
(Y) (Y) (Y)
haskova 12. 12. 2013, 9:46
Dobry den, rada bych tento krem zkusila, ale mam tam pridat tedy jako hotovou kavu nebo jen jako sypanou rozpustnou? Jsem trochu natvrdla ,-) dekuji Hanka
laskonka333 19. 12. 2012, 18:49
(Y) :-) (H) (Y) :-) (H)
bobes23 19. 12. 2012, 17:27
Dnes jsem dělala a je úžasný |:o) (Y) |:o) krém je opravdu dobrý (clamp).Dělala jsem i podle Vašeho receptu těsto na vosí hnízda a těsto se mi vůbes nepovedlo 8o| nechce se spojit *-) tak jsem přidala ještě máslo a také to nejde *-) můžete mi poradit,proč mi to nejde a co s tím??Těsto mám v lednici a zkusím zítra :-S Díky Martina (L)
Nikis. 19. 12. 2012, 18:18
@bobes23 Martino, zkuste přidat třeba med ,-) Přiznám se, že to těsto dělám opravdu od oka, nemám na něj přesný rozpis (F) Když nedrží pokupě, přidám Salko, máslo, nebo med. Nedávám tam vajíčko (L)
johnynka 18. 12. 2012, 12:03
díky
Nikis. 19. 12. 2012, 18:18
@johnynka není zač (L)
tulipanka 7. 12. 2012, 9:37
(Y) (Y) (Y)
Peťka26 28. 12. 2011, 20:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kickinka 19. 12. 2011, 20:11
Souhlasím, nejlepší krém, který jsem kdy dělala... dělám ho už asi 3 roky, a je fakt skvělý.... potřela jsem s ním kdysi i dort, a mamka myslela, že je to marcipán. Prostě skvělý (Y)
Nikis. 7. 12. 2012, 9:26
@kickinka (Y)
janina 1978 18. 12. 2011, 21:43
Asi úplně debilní dotaz 8-|, ale jak se šlehá nad párou? Znám jen šlehání ve vodní lázni, ale to asi nebude ono, že? Asi je to tam dost důležité.
Nikis. 19. 12. 2011, 9:05
@janina 1978 No je to prakticky totéž, ale nedává se to do té vody, ale nad vodu, tj. ta mísa není ponořená ve vodě - dávám větší hrnec a na to ještě větší mísu a šlehám (ručně), není to vůbec pracné
plamenek 16. 12. 2011, 18:52
Dělám úlky taky takto,ořechy dávám a také máčím v čokoládě(nevyschnou):jen máslo jsem tentokrát do těsta nedával,měla jsem hodně ořechů vlašských a bylo to mastné až ,až.lískáče jsou suché.Taky dělám od oka. (Y) :-D
druna 16. 12. 2011, 8:08
(clamp) (clamp) (clamp)
Hanča11 16. 12. 2011, 7:55
zítra se na ně chystám a toto vypadá víc než lákavě. jen se zeptám, ty vajíčka se tam dávají celá nebo jen žloutky? :-)
Nikis. 7. 12. 2012, 9:26
@Hanča11 Celá! (Y)
anastasie1 14. 12. 2011, 20:47
dali by se s timto kremem plnit orechy? a mohu misto kavy treba dat ledove kastany ? aby se mi nezdrcl diky :^)
Nikis. 15. 12. 2011, 10:42
@anastasie1 Můžete tím plnit cokoliv chcete (Y) Ledové kaštany jsem nezkoušela - ale proč ne *-)
1987 14. 12. 2011, 12:20
já do vosích hnízd dělám jen máslo cukr rim, protže se mi tam nelíbí ty syrový vajíčka
Nikis. 15. 12. 2011, 8:10
@1987 V tomto nejsou syrová vajíčka, jsou těpelně upravená nad párou (L)
jeremy 14. 12. 2011, 10:57
(clamp) (clamp) (clamp)
jonca 13. 12. 2011, 15:35
Dobrý den krém je super ale mě se srazil a tekla mi z toho voda,,čím to mohlo být??Asi moc másla..?,nevím ale naplnila jsem to..ono se to sní.. |:o)
Nikis. 15. 12. 2011, 10:43
@jonca Tak to vůbec netuším, bohužel, ten recept se mi zatím vždycky povedl (F)
jonca 15. 12. 2011, 22:00
@Nikis. a ty vajíčka s cukrem jsem šlehala ve vodní lázni jako hrnec voda a do toho jsem dala další hrnec a bylo to napůl ve varné vodě..nebyla to chyba?Ale vyšlehala jsem to a pak do studené směsi jsem dala máslo postupně ono asi třeba jaké máslo jestli to neobsahovalo moc vody..měla jsem asi špatné máslo nevím jaké používáte máslo??
Nikis. 16. 12. 2011, 7:07
@jonca Dávám to nad paru, ne do vodní lázně, mísa ponořená ve vroucí vodě není a určitě to může být máslem, některé obsahují příloš mnoho vody a pak to dělá neplechu, bohužel. Jaké já používám máslo? Nevím, nemám svoji oblíbenou značku (na chleba si máslo nemažem), takže prostě jdu do obchodu a vezmu nějaké první co uvidím (F)
DANINEC 24. 11. 2011, 15:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
cozumel 21. 12. 2010, 15:30
Já jsem dělala krém dle receptu z Billy - žloutek šleháme s cukrem nad párou do pěny a pak přidáme jen salko - krásně tuhé a povedly se. Do těsta na úlky jsem nedávala žádné ořechy, jen bílek, piškoty, cukr, rum a máslo a musím říci, že jsou taky moc moc dobrý :-) Ale příští rok můžu zkusit zase něco jiného (Y)
Nikis. 15. 12. 2011, 10:43
@cozumel To je super nápad, nahradit máslo Salkem, díky za tip, to asi vyzkouším (Y) V jakém poměru jste to dělala? (Y)
jetty 18. 12. 2010, 15:19
Dobry den, mohu se jen optat na jaky pomer je jedno salko?treba jeden pytlik piskotu? Dekuji :)
Nikis. 21. 12. 2010, 17:18
@jetty Dělala jsem je o víkendu, umlela jsem asi 6 hrsti piškotů, 6 hrstí ořechů, cca 5 lžic Salka (asi půlku) a kousek másla... fakt vše od oka, smíchala, až to byla kompaktní hmota, tuhá, ochutnala (mňam mňam) a vyrobila úlky (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie