Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 361 návštěvníků)

Vepřová kýta od tchyně - ke chlebu, hranolkám, nemá chybu!!!

0.0
Vepřová kýta od tchyně - ke chlebu, hranolkám, nemá chybu!!!

Potřebné ingredience

1/2 kg kýty, 4 celá vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu drceného, sůl - dávám 1/2 kávové lžičky anebo osolím přímo řízky, 3 lžičky papriky pálivé, trocha pepře, 2 pol. lžíce tekutého magi, 2 lžičky vegety, 1-2 pol. lžíce solamylu

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky (TENKÉ), naklepeme. Vejce ušleháme a přidáme ostatní přísady. Necháme uležet 2-3 dny,pak je to teprve nejlepší. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Můžeme nachystat při různých oslavách, návštěvách, jako výbornou chuťovku s chlebem, okurkou a zeleninou anebo jako hlavní jídlo s hranolkami a tatarkou. Pro ty, kteří mají rádi opravdu pikantní masíčko můžete přidat chilli papričky. Jakmile se to uleží není to vůbec suché, i když jinak kýtu moc nedělám, k tomuhle je nejlepší.Je to opravdová dobrota. My si to nejvíc vychutnáváme s tím čerstvým chlebíkem a každá návštěva chce okamžitě recept:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Macina2502 19. 2. 2018, 9:38
Delame tak z kur.prsou i steaku :-) je to mnamka! :-)
malmar 11. 12. 2017, 21:48
|:o) |:o) (clamp)
nanukac 11. 12. 2017, 21:42
značím si a vyzkouším (Y)
andyy 10. 12. 2017, 17:30
zkoušel někdo z kuřecích řízku? ,-)
adriM 11. 12. 2017, 20:31
@andyy Ano děláváme z kuřecích prsou běžně také.
blanor 10. 12. 2017, 15:37
Dnes bylo k obědu |:o)
adriM 11. 12. 2017, 20:31
@blanor A dobrý? :-)
blanor 28. 2. 2018, 11:24
@adriM Super |:o) |:o)
pelunka 4. 11. 2017, 10:26
Moc děkuji za tento recept je super (Y) (Y) (Y) (objimam)
adriM 11. 12. 2017, 20:32
@pelunka Děkuji (Y)
novackova 18. 2. 2017, 12:51
(Y) (Y) (Y) (F)
srneckova 31. 5. 2016, 20:34
(Y) (Y) (Y) (Y)
Nadys 30. 5. 2016, 23:02
hmmm , vyzkouším (F)
jananovazak 30. 5. 2016, 22:12
(Y) (Y) (Y)
Paluna 30. 5. 2016, 19:53
(Y) (Y) (Y)
Paluna 2. 6. 2016, 19:37
@Paluna Tak dnes upečeno a je to moc dobré, kýta je šťavnatá....Mám pochválit i od manžela (Y) (Y) (Y)Děkuji za recept, že jste se podělila
P.A.V.L.A 18. 7. 2015, 11:32
(Y) (Y) (Y)
laskonka333 (upraveno) 18. 2. 2017, 17:16
Skvelé mesíčko toto mi robievala moja mamina keď som bola (X) a odteraz to budem variť ja mojim (X) (Z) ďakujem za pripomenutie receptíku a doporučujem aj ostatným (Y) (Y) (Y) (Y) www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=915396
adriM 21. 7. 2015, 9:30
@laskonka333 To jsem ráda, děkuji (F)
anaba 18. 7. 2015, 8:05
perfektní (clamp) (clamp)
Zazinka 30. 5. 2014, 19:46
tak i já chválím dnes jsem dělala s coleslaw salátem a po 3 dnech naložení výborné (Y) děkuji za recept
jitule28 23. 7. 2013, 19:45
Chci vyzkoušet váš recept tak se chci zeptat jak dlouho opékáte k každé strany? Mám strach aby to nebylo tvrdé.
adriM 26. 7. 2013, 13:33
@jitule28 Jituš naložené to je rychle, to poznáte až to je mírně dozlatova, cca 5 min. z každé.. Kdyžtak kousek vyzkoušejte a uvidíte.
lidare 3. 4. 2013, 9:11
(Y) :-)takové mám ráda (clamp) (clamp) (clamp)
Chifka 1. 4. 2013, 13:43
Dobrý den, recept vypadá moc lákavě. Jen by mě zajímalo jestli se ty vajíčka nezkazí když to bude 3 dny v ledničce. Děkuji.
adriM 3. 4. 2013, 7:14
@Chifka Miso, vzhledem k tomu, ze to tak delame pokazde (a nejen my), tak muzu napsat, ze nezkazi. V te kombinaci s cesnekem a korenim to je urcite trvanlivejsi. (F)
Mee86 13. 11. 2012, 15:29
Musím říct že tenhle recept jsem objevila u vás už před dvěma rokama, a nemůžu si ho vynachválit. (clamp) (clamp) Dělám v létě na grilu, v zimě na pánvičce a i když se snažím ho "schovávat" víc dní, vždycky ho v ledničce někdo vyčuchá a už se smaží :-$Super nápad pro návštěvy. (Y)
adriM 14. 11. 2012, 10:10
@Mee86 Jé Magdi, to jsem ráda, že má i u vás takový úspěch. A říkáte, že je to fajn i na grilu jo? To jsem ještě nezkoušela, asi kvůli těch vajíček, ale aspoň vím, že zkusit můžeme (Y)
sabuleh 4. 7. 2012, 10:47
Recept jsem dělala opravdu výborné |:o),hned si ukládám do oblíbených.Měla jsem to naložené 4 dny a luxus (Y) :-)...
adriM 7. 7. 2012, 23:30
@sabuleh Sabi děkuji a nezdá se to, ale fakt čím déle je to naložené, tím je to lepší :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie