Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

krupicové kuličky-výborné a jednoduché!

0.0
krupicové kuličky-výborné a jednoduché!

Potřebné ingredience

25dkg m.cukru,25dkg děts. krupice.10dkg másla,4 lžíce rumu a čokoláda na vaření

Postup přípravy

V kastrolku rozpustíme máslo a smícháme cukr a krupici-pozor nevařit ale odstavit!Rum a promícháme vznikne nelepivé těsto a dáme vychladit do ztuhnutí.Malou lžičkou vykrajujeme a v ruce tvoříme kuličky,které namáčíme v čokoladě.Jsou moc dobré,a nikdo nepozná,že jsou z krupice!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 7. 12. 2015, 17:43
Toto cukroví je moc dobré, jen s rumem přidávám trochu mandlové tresti. Nožičky nechám bílé a kloboučky jsou hnědé, do těsta přidám trochu kakaa. Tyto hříbečky jdou na dračku.
peggybundova 19. 12. 2013, 17:27
Tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového ,-) ale za mě tedy extrémně nedobrééé (N) ale dobře mi tak, měla jsem předpokládat, že syrová krupice s máslem a cukrem nemůže chutnat dobře, nemluvě o stravitelnosti *-) takže slepičky budou mít mejdan a my aspoň neztloustneme ,-) (hello)
Ikarus 26. 12. 2010, 23:38
Vyzkoušejte,jsou dobré aje to prý starý recept,rozdávala jsem ho po známých a někteří dělaly i dvojitou dávku!
chalupnicka 23. 12. 2010, 14:16
Doma jsme dříve dělávaly z nějakého takového těstíčka hříbečky-ale ztratila jsem ho-zkusím je z toho Všeho-děkuji Alča (Y) (clamp) | (clamp)
slunisluni 27. 12. 2010, 2:28
@chalupnicka tyhle krupicové kuličky se ještě mají obalit v kokosu - líp to vypadá, a hříbečky se dělávají z mletých ořechů, kloboučky jsou s příměsí kakaa, pokud chcete muchomůrky - přidáte červenou marmeládu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie